دوشنبه 5 آذر 1403

بررسی و ارزیابی کاربرد فیلترهای سر سرنگی نانویی در صنایع

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
بررسی و ارزیابی کاربرد فیلترهای سر سرنگی نانویی در صنایع

گفت‌وگوی اینستاگرامی ستاد نانو با موضوع کاربرد فیلترهای سر سرنگی یکی از شرکت‌های فناور فعال در این حوزه امشب چهارشنبه، 22 دی ماه پخش می‌شود.

به گزارش ایسنا، در جدیدترین لایو اینستاگرامی صفحه ستاد نانو گفت‌وگوی زنده با دکتر حسین مهدوی، رئیس هیئت مدیره یکی از شرکت‌های نانویی با موضوع «تولید و کاربرد فیلترهای سر سرنگی بر پایه فناوری نانو» امشب برگزار می‌شود.

این شرکت با بهره گیری از نیروهای متخصص، فعالیت خود را در زمینه تولید غشاهای میکروفیلتراسیون با فناوری نانوالیاف آغاز کرده است. میکروفیلتراسیون از جمله فرایندهای غشایی است که برای حذف ذرات میکرومتری در اندازه های بزرگتر از 0.1 میکرون استفاده شده و عموما غشاهای مورد استفاده در این فرایند دارای اندازه حفرات بزرگتر از 0.1 میکرون هستند.

این شرکت بعد از مراحل تحقیق و پژوهش توانسته غشاهای میکروفیلتراسیون نانوالیافی با اندازه حفرات 10 میکرون، 5 میکرون، یک میکرون، 0.45 میکرون و 0.22 میکرون را در دو دسته غشاهای آب دوست (Hydrophilic) و آب گریز (Lipophilic) تولید و به مرحله صنعتی رسانده است. در خصوص غشاهایی با اندازه حفرات 0.1 میکرون و 0.22 میکرون با طراحی ماژول مناسب، محصول فیلتر سرسرنگی نیز تولید و به بهره برداری رسیده است.

فیلترهای سرنگی، فیلترهایی هستند که برای آلاینده زدایی (به ویژه میکروب زدایی) انواع سیالات در حجم کم و معمولا با اتصال به سرنگ استفاده می‌شوند. فیلتر سرنگی از دو جزء اصلی تشکیل شده است، یک جزء فیلتر سرنگی غشاء پلیمری دارای تخلخل، اندازه، منافذ مشخص و ماژول نگهدارنده است که قابلیت اتصال به سرنگ یا هر سیستم دارای مسیر مشابه انتهای سرنگ را دارد و جزء دوم فیلترسرنگی، پلیمری دارای استحکام نسبتا بالا است که از غشاء به خوبی محافظت می‌کند. محلول داخل سرنگ، پس از عبور از فیلتر سرنگی، عاری از هر گونه باکتری و ذرات ناخواسته می‌شود.

به نقل از ستاد نانو، در صورتی‌که بار آلودگی یا میکروبی سیال بالا باشد، در حین فیلتراسیون، گرفتگی منافذ رخ داده و ادامه عملیات مختل می‌شود. علاوه بر این، مشخص شده است که اغلب این فیلترها، حجم معین و معمولاً پایینی از سیال را فیلتر می‌کنند و غیر قابل استفاده می‌شوند. علت این امر، تخلخل پایین غشاهای مرسوم است. علاوه بر این، اغلب غشاهای مرسوم، در صورت اعمال فشار بالا، به علت استحکام مکانیکی کم، دچار پارگی می‌شوند. لذا این شرکت با استفاده از فناوری نانو در ساخت این محصول، موجب افزایش و بهبود کارایی این محصول شده است.

از کاربردهای نانوفیلترهای سرسرنگی تولیدی این شرکت می‌توان به مواردی چون صنایع، آزمایشگاه‌های بیولوژیکی، داروسازی، بیمارستان‌ها، دستگاه‌های آنالیز و سیستم‌های چاپ اشاره کرد.

تولید فیلتر سرسرنگی 0.45 میکرون بر پایه غشاء میکروفیلتراسیون حاوی نانو الیاف و تولید پارچه اسپان باند پوشش داده شده با نانوالیاف جهت تولید ماسک‌های تنفسی، از جمله محصولات این شرکت است که موفق به اخذ گواهی نانومقیاس ستاد نانو شده است.

انتهای پیام