یک‌شنبه 4 آذر 1403

برنامه ریزی بلند مدت کشور 500هزار نفره جواب داد؛/ این مدال نقره ووشو برای برونئی حکم الماس دارد!

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
برنامه ریزی بلند مدت کشور 500هزار نفره جواب داد؛/ این مدال نقره ووشو برای برونئی حکم الماس دارد!

برونئی امسال در مسابقات آسیایی هانگژو با کسب مدال نقره به افتخار بزرگی در اندازه خودش دست پیدا کرد.

به گزارش "ورزش سه"، نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی در هانگژو در حال برگزاری است و چین مطابق انتظار در صدر جدول است. ژاپن و کره‌جنوبی جنگ شدیدی بر سر دوم شدن دارند و کشورهای در حال توسعه‌ای مثل هند هم به دنبال چهارم شدن هستند.

اما به غیر از این کشورها که شاید سردمدار ورزش در آسیا باشند، کشورهای کوچکی هم هستند که پیشرفت کرده‌اند، رکورد زده‌اند و در همین مسابقات به افتخارات بزرگی در حد و اندازه‌های خودشان رسیده‌اند. یکی از آنها بدون شک کشور کوچک برونئی است. کشوری که نامش در ورزش کمتر شنیده می‌شود و هرگز موفق نشده در بازی‌های آسیایی به مدال طلا برسد. آنها از سال 1990 همواره در این رقابت‌ها حاضر هستند ولی حتی به مدال نقره هم نرسیده بودند. 4 برنز که 3 تایش در کاراته بوده، تنها عملکرد این کشور در ادوار مختلف مسابقات بوده اما حالا آنها برای اولین بار در چین موفق شده‌اند به مدال نقره برسند.

این یک افتخار بزرگ برای کشوری است که تنها نیم میلیون نفر جمعیت دارد. کشوری کوچک که البته پادشاه ثروتمند و ورزش‌دوستی دارد. برونئی امسال موفق شد در ورزش ووشو به مدال نقره برسد. آن هم در کشوری که خودش این ورزش را بوجود آورده؛ چین. البته آنها این مدال را هم درواقع از صدقه سر یک چینی بدست آورده‌اند؛ لی هوی.

این مربی چینی 17 سال پیش وارد برونئی شد. در سال 2006 پانزده سال از برقراری ارتباط دیپلماتیک بین چین و برونئی می‌گذشت که این دو کشور شروع به جدی‌تر کردن مراوداتشان کردند.

چینی‌ها برای گسترش ورزش باستانی‌شان که به آن هنرهای رزمی می‌گویند، چندین مربی از جمله لی هوی را به برونئی فرستادند. نتیجه حالا درخشان بوده.

لی هوی در مصاحبه با خبرگزاری شینهوای چین گفته: «در برونئی ما همه چیز را از اول شروع کردیم. در ابتدا فقط 6 یا 7 بچه در کلاس‌های ما ثبت‌نام کردند. هیچکس چیزی از این ورزش نمی‌دانست. من به مدارس رفتم و از هنرهای رزمی گفتم تا ذهن‌ها برای ورزش ووشو آماده شود.»

برنامه بلند مدت لی هوی حالا جواب داده. بچه‌های دبستانی 17 سال پیش حالا همگی تبدیل به مردانی جوان شده‌اند و یکی از آنها امسال به فینال مسابقات بازی‌های آسیایی رسید. البته برونئی پیش از این توسط ووشوکار دیگری 3 بار قهرمان بازی‌های جنوب شرق آسیا شده بود ولی مدال نقره در بازی‌های آسیایی چیز دیگری است. این روزها 70 ووشوکار حرفه‌ای در برونئی فعالیت می‌کنند که برای این کشور 500 هزار نفری عدد قابل توجهی است.

این کشور کوچک جنوب شرق آسیا، منابع نفتی و گازی قابل توجهی دارد و تا سال 1984 تحت‌الحمایه بریتانیا بود. شاید بخاطر همین باشد که محبوب‌ترین ورزش در برونئی فوتبال است.

پادشاه این کشور که گفته می‌شود یکی از ثروتمندترین افراد جهان است، علاقه خاصی به ورزش باستانی ایران یعنی چوگان دارد. او از نوجوانی این ورزش را انجام داده و در کشورش میزبان چند مسابقه مهم چوگان بوده.

سلطان حسن‌البلقیه در حالی این کشور مسلمان را رهبری می‌کند که بر طبق گزارش‌ها، بزرگ‌ترین کلکسیون ماشین دنیا را دارد. گفته می‌شود 2500 خودروی لوکس و بعضاً منحصربه فرد در املاک این مرد ثروتمند وجود دارد و همین او را برای رسانه‌ها جذاب کرده است.