برنامهریزی دولت برای "خاموشی صفر" در تابستان 1402
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به تابستان بدون خاموشی امسال، از تدوین 140 برنامه برای عبور از دومین سال بدون خاموشی در وزارت نیروی دولت سیزدهم خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، همایون حایری، معاون برق و انرژی وزیر نیرو با بیان اینکه امسال با تدوین 100 برنامه راهبردی توانستیم تابستان را بدون خاموشی سپری کنیم، اظهار کرد: با برگزاری جلسات متعدد با مدیران صنعت برق و برنامهریزیهای انجام شده برای عبور از دومین سال بدون خاموشی، 140 برنامه راهبردی را تدوین کردیم.
وی افزود: مدیران صنعت برق با تجربه سالیان گذشته خود بعد از پایان یافتن پیک بار تابستان 1401، پیشنهادات و برنامهریزیهای خود را در قالب 140 برنامه راهبردی آماده و تقدیم وزیر نیرو کردند که بر اساس این برنامه، برای تمامی اقدامات این صنعت زمانبندی لازم در نظر گرفته شده است.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با بیان اینکه انجام کامل 100 برنامه راهبردی امسال باعث عبور موفقیت آمیز از تابستان شد، گفت: این برنامه 140 اقدامی که برای تابستان 1402 در نظر گرفته شده در چهار محور "برنامه و اقدامات بخش تولید و تأمین برق"، "برنامه و اقدامات بخش مدیریت مصرف و تقاضا"، "برنامه و اقدامات بخش شبکههای انتقال و فوق توزیع برق" و "همکاریها و اقدامات ستادی" تدوین و تبیین شده است.
وی با اشاره به تقسیم بندی برنامه تابستان 1402 خاطرنشان کرد: برنامه و اقدامات بخش تولید و تأمین برق شامل 25 برنامه در دو بخش "افزایش در میزان تولید و ظرفیت تأمین برق نسبت به اوج بار 1401" و "افزایش قابلیت اطمینان و آمادگی بخش تولید و تأمین برق"، "برنامه و اقدامات بخش مدیریت مصرف و تقاضا" شامل 31 برنامه در دو بخش "اقدامات کاهش اوج مصرف برق از طریق مدیریت مصرف و تقاضا" و "توسعه و استمرار مدیریت مصرف و تقاضا و ارتقای سطح آگاه سازی و بهرهوری در مصرف برق" است.
حایری ادامه داد: برنامه و اقدامات بخش شبکههای انتقال و فوق توزیع برق نیز شامل 71 برنامه در دو بخش "اقدامات ضروری در رفع محدودیت های نقاط مشکل ساز در تابستان" و "افزایش سطح پایداری و آمادگی شبکه سراسری برق" و همکاریها و اقدامات ستادی شامل 13 برنامه از دیگر قسمتهای برنامهریزی برای برنامه تابستان 1402 است.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به جزئیات افزایش 6 هزارمگاواتی ظرفیت تولید برق، گفت: این برنامه افزایش ظرفیت شامل به مدار آوردن 3026 مگاوات واحدهای نیروگاه حرارتی جدید، 1478 مگاوات واحدهای نیروگاه جدید صنایع، 850 مگاوات واحدهای نیروگاه تجدیدپذیر، 290 مگاوات واحدهای نیروگاه تولید پراکنده مقیاس کوچک، ارتقای توان و بازسازی به میزان 490 مگاوات از واحدهای نیروگاهی حرارتی موجود و ارتقای توان به میزان 25 مگاوات واحد سوم نیروگاه برق آبی دز است.