برنامههای سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از مشاوره تا مسابقه
نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در سیامین دوره برگزاری خود بخشهای متنوعی دارد که هر کدام فعالیتهای گوناگونی را برای بهرهمندی بازدیدکنندگان تدارک دیدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم فردا 12 فروردینماه 1402 در مصلای امام خمینی (ره) توسط رئیس جمهور افتتاح میشود و تا 26 فروردینماه از ساعت 17 تا 24 میزبان علاقهمندان به قرآن کریم خواهد بود.
رئیس جمهور سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را افتتاح میکندمدیران برخی از بخشهای نمایشگاه توضیحاتی را در خصوص چگونگی فعالیت بخشهای خود ارائه کردهاند که در ادامه از نظر مخاطبان گرامی خبرگزاری تسنیم میگذرد:
اجرای 30 دقیقهای فیلم و نمایش عروسکی
ربانی مدیر بخش کودک (باغ آیات) سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: نمایش تعاملی روزانه با سانسهایی که از قبل باید بلیت آن را برای کودکان رزرو کنند، با اجرای 30 دقیقه ترکیب بین فیلم و نمایش عروسکی و اجرای تعاملی بین کودکان و بازیگران در دستور این بخش قرار دارد.
وی با اشاره به بخشهای اضافه شده امسال گفت: فروشگاهی مبتنی بر شخصیتهای ایرانی طراحی و ارائه میشود و محیط امنتری برای دریافت محصولات حوزه کودکان ارائه خواهد شد. در بخشهای جنبی نقاشی، قصهگویی، خطاطی، کتابت، تذهیب، بازی و سرگرمی و شهر فرنگ و دو استودیو تصویری و عکاسی تعبیه شده تا کودکان تجربه ملموستری داشته و با مربیان حرفهای حوزه کودک مفاهیم را در قالبهای مختلف تمرین کنند.
اجرای تئاتر و سرود در نمایشگاه قرآن
سیدمصطفی زراوندیان مدیر بخش هنرهای دینی سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: امسال در بخش هنرهای دینی نمایشگاه، تئاتر آئینی را خواهیم داشت که تا به این لحظه هفت گروه آمادگی اجرا در موضوعات مرتبط با قرآن و عترت و همچنین بخشی از زندگی شهدای هستهای همچون شهید فخریزاده را دارند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از بخشهای دیگری که در حال رایزنی با مجموعه مصلا برای برگزاری آن هستیم، اجرای موسیقی «بانگ افطار» است، بانگ افطار موسیقی است که برخی از اقوام و قومیتها به لحظه افطار در کوچهها حاضر شده و سازههای محلی خود را به موجب اعلام زمان افطار اجرا میکردند، در واقع این رسم به نوعی جشنی برای شکرگزاری روزهداری برگزار میشده است.
زراوندیان یادآور شد: در این دوره موضوع اجرای گروههای سرود در ردههای سنی دهه هفتاد، هشتاد و حتی نود را هم خواهیم داشت و تا به این لحظه 11گروه سرود برای اجرای در طول ایام نمایشگاه هماهنگ شدهاند.
راهاندازی بخش ویژه روانسنجی هوشمند در کنار خدمات مشاورهای متعدد
سیدمحمدحسین چاوشیان مدیر بخش مشاورههای قرآنبنیان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: امسال دومین سالی است که بخش مشاورههای قرآنبنیان در نمایشگاه قرآن حضور خواهد داشت، اما امسال نسبت به سال گذشته که در پنج ساحت کار مشاورهای داشتیم، سعی کردیم این عدد را به 11 ساحت برسانیم. مشاوران ما نیز از بین اساتید دانشگاه و شخصیتهای حوزوی در رشتههای روانشناسی، علوم تربیتی و خانواده خواهند بود. آنچه ما در مشاورههای خود دنبال میکنیم ارائه راهنماییهایی با نگاه دینی و تربیت معنوی است، در واقع برخلاف برخی مشاورانی که رویکرد غربی و لیبرالی در مشاورههای خود دارند.
چاوشیان یادآور شد: باتوجه به اتفاقات اخیر در کشور، قطعاً شبهات و سوالات زیادی ذهن نوجوانان و جوانان ما را به خود مشغول کرده است، به همین منظور برای این قشر بخش جداگانهای را در نظر گرفتهایم تا پاسخگوی شبهات آنها باشند.
وی با بیان اینکه امسال بخش ویژه روانسنجی هوشمند را خواهیم داشت، ابراز کرد: در این قسمت مخاطبین براساس سامانهای که در اختیارشان قرار داده میشود با وارد کردن شمارهشان، لینکی برایشان ارسال میشود که پس از ورود به آن میتوانند از خدمات روانشناسی بهره ببرند، سپس نتایج جلسات روانشناسی در اختیار درمانگرهای ما قرار میگیرد و آنها راهنمایی لازم را انجام میدهند.
وی افزود: براساس تجربه سال پیش متوجه شدیم بسیاری از خانوادههایی که کودک داشته و نیازمند مشاوره هستند به دلیل اینکه شرایط نگهداری فرزندانشان برایشان سخت است از گرفتن مشاوره صرف نظر میکردند، به همین خاطر فضایی را برای کودکان تعبیه کردیم که خانوادهها بتوانند فرزندان خود را در اختیار مربیان ما قرار دهند تا ضمن ایجاد فضای شاد قرآنی برای کودکان؛ خانوادهها نیز بتوانند از مشاوران ما بهره ببرند. همچنین فضایی را با عنوان اطاق انتظار فراهم کردیم که علاقهمندان میتوانند در این فضا استراحت کرده یا میهمان ما در افطار باشند تا زمان مشاورههای آنها فرا برسد.
به گفته چاوشیان یکی از بخشهای پرمخاطب مشاورهها در دوره قبلی مربوط به مشاورههای حقوقی و فقهی خانواده بوده که امسال در این بخش مخاطبان با افزایش مشاوران روبرو خواهند بود.
مسابقه میخوانمت برای فعالان فضای مجازی
حقیقت مسئول پویش «میخوانمت» و مسابقه مربوط به آن در نمایشگاه قرآن گفت: مسابقه پویشِ میخوانمت در دو رشته عکاسی و نویسندگی متن کوتاه در 30 موضوع در حین برگزاری نمایشگاه آغاز میشود. شرکتکنندگان میتوانند در این 30 موضوع در دو محور مذکور تولید محتوا داشته باشند و آنها را در صفحات و سایت شخصی خود در فضای مجازی به اشتراک بگذازند. نفرات شرکتکننده باید در انتهای آثار خود هشتگ #میخوانمت را درج نمایند تا توسط تیم رصد مورد بررسی قرار گیرد و بدین شکل در انتها آثار برگزیده انتخاب شده و به نفرات برتر جوایزی تعلق میگیرد.
حقیقت ادامه داد: این پویش یک مسابقه جنبی هم دارد که افراد با عکاسی از محیط نمایشگاه و به اشتراکگذاشتن آن با هشتگ مذکور میتوانند در این قسمت جنبی شرکت کنند که به شکل جداگانه بوده و جایزه خاص خودش را دارد.
مسئول پویش «میخوانمت» نمایشگاه قرآن همچنین در مورد ویژه مسابقه بادصبا نیز گفت: همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و به منظور انس و الفت بیشتر عموم مردم، با قرآن کریم و آموزههای کلام الهی، مسابقه ویژه پویش سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از اولین روز ماه مبارک تا عید سعید فطر برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این مسابقه که در نرمافزار کاربردی باد صبا برگزار میشود، روزانه یک سؤال از مجموعه قطعات سیگانه پویش میخوانمت به همراه سه گزینه مطرح میشود و علاقهمندان به مدت 24 ساعت و تا ساعت 9 صبح روز بعد برای شرکت در مسابقه فرصت دارند.
مسئول پویش «میخوانمت» نمایشگاه قرآن ادامه داد: هر روز پس از پایان مهلت هر مسابقه، از میان شرکتکنندگانی که پاسخ صحیح دادهاند به قید قرعه دو نفر انتخاب و معرفی میشوند که اشتراک مادامالعمر رایگان نرمافزار حبلالمتین به آنها تعلق خواهد گرفت. حقیقت در انتها بیان کرد: در طول ماه مبارک رمضان 30 مسابقه برگزار خواهد شد و در مجموع 60 جایزه ارزشمند به برگزیدگان اهدا میشود. شرکت در مسابقه در روزهای متوالی برای هر فرد مجاز است و محدودیتی در اینباره وجود ندارد.
10 شب شعر و اختتامیه جشنواره شعر قرآنی
علیمحمد مؤدب مدیر بخش شعر و ادب نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: در طول زمان نمایشگاه 10 شب شعر و گفتوگو مربوط به تاریخ و ادبیات ایران را با حضور شاعران برجسته معاصر خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه حدود 3 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره شعر قرآنی در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرستان ادب ارسال شد، افزود: مقرر است اختتامیه جشنواره شعر قرآنی و همچنین تجلیل از دو شاعر پیشکسوت و برجسته قرآنی کشور در قالب جایزه ادبی حافظ در نمایشگاه قرآن برگزار شود.
معرفی ظرفیتهای مؤسسات قرآنی به مردم
محمد انجم شعاع مدیر بخش مؤسسات قرآنی مردمی در خصوص فعالیتهای این بخش در سیامین نمایشگاه قرآن اظهار کرد: تلاش ما در این دوره معطوف به معرفی ظرفیتهای قرآنی مؤسسات به خصوص در حوزه روانخوانی و بحثهای آموزشی قرآنی است.
مدیر بخش مؤسسات قرآنی مردمی یادآور شد: یکی دیگر از خدمات ما مربوط به کسانی خواهد بود که به دنبال ساختار قرآنی هستند، برای این افراد پنجره خدمت را باز خواهیم کرد.
ارائه آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی در بخشهای ورکشاپ، فروش و نمایش
سیدحسین علوی، مدیر بخش آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: در نمایشگاه در بخشهای ورکشاپ، فروش و نمایش فعالیت میکنیم. در قسمت ورکشاپ محصولات به صورت زنده توسط هنرمندان این حوزه ساخته میشوند. در نتیجه مردم هم میتوانند نحوه تولید محصول را مشاهده کنند و هم از محصولات بازدید کنند. در صورت تمایل امکان خرید محصولات نیز در این بخش وجود دارد.
به گزارش تسنیم، رویدادهای نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از تلویزیون، رادیو، تلوبیون و فضای مجازی نیز قابل پیگیری است.
برنامه پوشش رسانهای نمایشگاه قرآن در تلویزیون، رادیو، تلوبیون و فضای مجازی