برنامههای فرهنگی سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی تشریح شد
جواد ایرجی، معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگویی برنامههای فرهنگی سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی معاونت فرهنگی مجمع تقریب را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: یکی از برنامههای سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی، برگزاری مسابقه عکس وحدت، به عنوان یک برنامه جانبی در حوزه فرهنگ عمومی جهت اشاعه مفاهیم تقریب و وحدت اسلامی است و جامعه هدف این مسابقه مخاطبان عام و علاقهمندان و هنرمندان در اقصی نقاط جهان اسلام هستند.
وی افزود: از دیگر برنامههای معاونت فرهنگی مجمع تقریب، برگزاری سلسله نشستهای گفتگو محور به منظور تبیین علمی موضوعات کنفرانس تحت عنوان «امت همدل» است که با حضور استادان حوزه و دانشگاه برگزار شده و تا کنفرانس وحدت هر سه شنبه این سلسله نشستها ادامه خواهد داشت. این نشستها فرصت بسیار مناسبی است که ما در جامعه علمی کشور بین صاحبنظران دانشگاهی و حوزوی مفاهیم تقریبی، عناوین و محورهای کنفرانس را مورد مطالعه قرار داده و نقد و بررسی کنیم و از ظرفیت ارزشمندی که در دانشگاهها و حوزههای ما وجود دارد بتوانیم به نحو احسن بهره ببریم.
ایرجی اظهار کرد: حجتالاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مجموعه ای را تحت عنوان الگوی مفهومی امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی تقریر کردهاند که عناوین و محورهای کنفرانس غالبا از این مجموعه استخراج شده است و در این گفتگوها، مجموعه یادشده نیز مورد نقد و بررسی قرار میگیرد و پس از تصحیح و تکمیل، مبنای فعالیتها و نقشه راه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در رویکرد جدید خواهد بود.
معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: برنامه دیگری که به ستاد کنفرانس وحدت پیشنهاد داده ایم برگزاری مسابقه عکس وحدت، به عنوان یک برنامه جانبی در حوزه فرهنگ عمومی جهت اشاعه مفاهیم تقریب و وحدت اسلامی است؛ جامعه هدف این مسابقه همه مسلمانان جهان و علاقه مندان به وحدت اسلامی و هنرمندان هستند و باید گفت ما برای برگزاری این مسابقه آمادگی کامل را داریم و منتظر هستیم تا مراحل تصویب آن طی شود تا اقدامات لازم را شروع کنیم.
ایرجی با بیان اینکه این برنامهها مقدمهای برای برگزاری منظم جشنواره فرهنگی و هنری وحدت اسلامی خواهد بود، اظهار داشت: پیش از این در ادوار گذشته جشنواره و مسابقه عکس وحدت در مقاطعی برگزار شده است و ما دراین مسیر ازتجربیات پیشین استفاده خواهیم کرد تا با همراهی و همکاری دیگر نهادهای تخصصی، این جشنواره را به عنوان یک نشان معتبر در کنار کنفرانس وحدت برگزار کنیم.
وی اظهار کرد: از جمله برنامه های دیگر معاونت فرهنگی مجمع تقریب برای کنفرانس وحدت پیش رو، راه اندازی و تقویت بسترهای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای اشاعه مفاهیم کنفرانس وحدت است؛ در حال حاضر ما به عنوان یک نهاد فرهنگی فعال در جهان اسلام نیاز مبرم داریم تا با مخاطبان ارتباط تعاملی برقرار کنیم؛ بنابراین بهترین بستری که میتوان در این زمینه از آن بهره برد بستر شبکههای مجازی است که ما در این بستر برای سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی در پنج پلتفرم آپارات، اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و یوتیوب صفحات رسمی کنفرانس را ایجاد کردهایم و علاقه مندان میتوانند با جستجوی "iuctaqrib" و یا مراجعه به سایت کنفرانس به این صفحات دسترسی پیدا کنند.
ایرجی اظهار کرد: برنامه دیگر معاونت فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تلاش برای راهاندازی تلویزیون تعاملی (iptv) به منظور ایجاد بستری فراگیر برای عرضه محتوا و مفاهیم تقریبی و برقراری ارتباط تعاملی با مخاطبان جهان اسلام است. مدیریت سایت اختصاصی کنفرانس نیز از جمله وظایف این بخش است. سایت کنفرانس وحدت اسلامی با نشانی https://iuc.taqrib.ir سال گذشته تاسیس شده است و به تدریج کامل شده و در این دوره هم پیشنهاداتی ارائه شده است تا بتوانیم بستر ارتباطی مناسبی را برای مخاطبانمان ایجاد کنیم.
وی افزود: برنامه دیگری که دنبال میکنیم برگزاری وبیناری با موضوع «بررسی اهمیت و جایگاه مفهوم امت واحده اسلامی از منظر قرآن کریم» است؛ این وبینار با حضور اساتید علوم قرآنی در داخل و خارج کشور برگزار می شود و به محض نهایی شدن اطلاعات مربوط به آن را اعلام می کنیم؛ باید بدانیم که ما هرچه در جهان اسلام داریم از قرآن کریم است؛ قرآن حبل المتین ماست و باورهای مشترک و مبنای مسلمانی ما در جهان اسلام نشأت گرفته از آن است بنابراین قرآن کریم، منبع لایزال و بیانتهایی است که ما میتوانیم از آن بهره ببریم و این به هنر ما بستگی دارد که چقدر بتوانیم از مفاهیم قرآنی بهرهمند شویم.
ایرجی اضافه کرد: آنچه که در کنفرانس وحدت سال جاری بویژه در شرایط فعلی مدنظر ما است، بهره گیری از ظرفیتهای علمی موجود در حوزه و دانشگاه و استفاده حداکثری از بسترهای نوین فناوری برای فرهنگ سازی و ترویج مفاهیم تقریبی است و ما گریزی نداریم که برای گفتگو و برقراری ارتباط با مخاطبانمان از فناوریهای نوین استفاده کنیم.
معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان گفت: ویژگی که برنامههای معاونت فرهنگی برای کنفرانس امسال در نظر دارد این است که عمدتا سوگیری برنامههای ما به سمت نقد و بررسی و تبیین الگوی مفهومی است که توسط دبیرکل تقریر شده و فعالیتهای آتی مجمع برای انجام وظایف و مأموریتهایش بر آن استوار خواهد بود.
انتهای پیام