سه‌شنبه 6 آذر 1403

بروجرد، قطب تولید سیب / ظرفیتی عظیم برای اشتغال‌زایی و ارزآوری

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بروجرد، قطب تولید سیب / ظرفیتی عظیم برای اشتغال‌زایی و ارزآوری

بروجرد با تولید سالانه حدود 40 هزار تن سیب، به عنوان قطب تولید سیب شناخته‌شده و به دلیل کیفیت بالا به‌عنوان یک برند در کشور شهرت دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، سالانه 300 هزار تن انواع محصولات باغی در استان تولید می شود که در میان این محصولات سیب بروجرد، انار کوهدشت و انجیر پلدختر به‌عنوان مرغوب ترین محصولات باغی است که نه تنها در بازارهای داخلی بلکه در بازارهای خارجی نیز شناخته شده می باشد.

وجود آب و هوایی مساعد، زمینه را برای ثمردهی درختان سیب فراهم کرده، با گذری به گلدشت بروجرد، عطر درختان سیب فضا را معطر کرده و درختانی که سراسر مملو از سیب های زرد و قرمز هستند، بر روی شاخه های درختان خودنمایی می کنند.

اگرچه آلو، آلبالو و هلو در شهرستان بروجرد کیفیت بالایی دارد اما به دلیل وسعت سطح باغات سیب و تولید این محصول با کیفیت، بروجرد به عنوان قطب تولید سیب شناخته شده است.

عطر سیب گلاب

در شهرستان بروجرد دو نوع سیب گلاب و پاییزه برداشت می شود که در مجموع سالانه حدود 40 هزار تن سیب از سطح باغات برداشت می شود، اگرچه به دلیل کمبود صنایع تبدیلی و کمبود سردخانه بخشی از سیب های تولیدی هر ساله در فصل برداشت از بین می رود اما این یک ظرفیت است که توجه و رسیدگی به این بخش می تواند سیب بروجرد را به عنوان یک برند با کیفیت در همه جا عرضه نماید.

سال گذشته حدود 60 هزار تن سیب در استان لرستان تولید شد که حدود 40 هزار تن از این میزان مربوط به شهرستان بروجرد بوده است.

این ظرفیت نشان می دهد که توسعه صنایع تبدیلی، سردخانه و سایر اقدامات برای استفاده بهینه از این محصول می تواند سبب رونق در بخش کشاورزی و تجارت شود.

زنجیره تولید تا فروش در بخش سیب شهرستان بروجرد یک نیاز است به طوری که سیب های درجه یک در بازار عرضه می شود و سیب های درجه دو و سه را می توان با فرآوری به محصولاتی دیگر تبدیل و همان محصول را در بازار با قیمتی مناسب عرضه کرد، این کار علاوه بر ایجاد اشتغال از نظر اقتصادی هم بسیار به صرفه است.

1800 هکتار، وسعت باغات سیب بروجرد

جواد گودرزی رئیس جهاد کشاورزی بروجرد در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: سطح زیر کشت باغات سیب در شهرستان بروجرد هزار و 800 هکتار است که از این میزان هزار و 500 هکتار به باغات سیب پاییزه و 300 هکتار به باغات سیب گلاب اختصاص دارد.

وی افزود: به طور متوسط سالانه در شهرستان بروجرد از هر هکتار 20 تن سیب برداشت می شود و سال گذشته در مجموع حدود 33 هزار تن سیب گلاب و پاییزه تولید شد.

رئیس جهاد کشاورزی بروجرد تصریح کرد: با توجه به مستعد بودن شهرستان برای تولید سیب، سالانه بین 150 تا 200 هکتار بر سطح کشت باغات سیب افزوده می شود.

گودرزی با بیان اینکه کیفیت سیب بروجرد سبب شده تا این محصول به عنوان یک برند کشوری شناخته شود، بیان کرد: به دلیل شرایط اقلیمی، تجربه باغداران و استفاده از تجربیات و توصیه های کارشناسان سبب شده سیب تولیدی در این شهرستان کیفیت بسیار بالایی داشته باشد و به عنوان قطب تولید سیب شناخته شود.

صادرات 1500 تنی سیب به خارج از کشور

وی عنوان کرد: عمده باغات سیب در شیخ میری سادات و کلهر، فیال، برکت آباد و کفشگران است که به دلیل کیفیت بالای سیب برکت آباد، سال گذشته هزار و 500 تن از سیب های این منطقه به کشور هندوستان صادر شد.

رئیس جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به ذخیره سازی بخشی از سیب های تولیدی، گفت: در شهرستان بروجرد سه سردخانه با ظرفیت هشت هزار تن وجود دارد که از این میزان هزار تن برای مصرف شهرستان و هفت هزار تن برای مصرف شهرها و استان های دیگر ذخیره می شود و در فصل های مختلف در بازار عرضه می گردد.

گودرزی با تاکید بر ضرورت صنایع تبدیلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک واحد فرآوری در شهرستان وجود دارد که سالانه 250 تن لواشک و ترشک تولید می کند، همچنین یک واحد بسته بندی میوه تازه با ظرفیت تولید سالانه 300 تن در حال فعالیت می باشد.

بهره برداری از سه واحد فرآوری در بروجرد

وی از صدور چند مجوز دیگر خبر داد و افزود: در همین راستا یک واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت 420 تن ترشک و لواشک در سال به زودی افتتاح می شود، همچنین یک واحد آبمیوه گیری که ظرفیت تولید سالانه هزار تن را دارد امسال به بهره برداری خواهد رسید.

رئیس جهاد کشاورزی بروجرد عنوان کرد: با توجه به اینکه تهیه سرکه سیب از دیگر موارد این حوزه است، یک واحد که ظرفیت تولید هزار و 410 تن سرکه در سال را دارد در مرحله تکمیل است که امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسد.

گودرزی بیان کرد: امسال به دلیل سرمازدگی و کاهش بارندگی بر میزان تولید اثر گذار خواهد شد و پیش بینی می شود حدود 30 درصد سبب کاهش محصولات باغی شود.

بروجرد قطب تولید سیب لرستان

کیانی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: شهرستان بروجرد رتبه اول تولید سیب در استان را دارد البته در شهرهای دیگر تولید سیب به صورت پراکنده وجود دارد ولی با توجه به میزان تولید سیب، این شهرستان رکورد دار تولید سیب است.

وی افزود: سطح باغات سیب در شهرستان بیش از هزار و 800 هکتار است که بخش قابل توجهی از این سطح بارور بوده و هر ساله حجم قابل توجهی سیب با کیفیت تولید می شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: از هر هکتار باغات سیب، بین 17 تا 20 تن سیب برداشت می شود که این میزان تولید بروجرد را به عنوان قطب تولید معرفی کرده است.

انتهای پیام /

بروجرد، قطب تولید سیب / ظرفیتی عظیم برای اشتغال‌زایی و ارزآوری 2
بروجرد، قطب تولید سیب / ظرفیتی عظیم برای اشتغال‌زایی و ارزآوری 3
بروجرد، قطب تولید سیب / ظرفیتی عظیم برای اشتغال‌زایی و ارزآوری 4
بروجرد، قطب تولید سیب / ظرفیتی عظیم برای اشتغال‌زایی و ارزآوری 5
بروجرد، قطب تولید سیب / ظرفیتی عظیم برای اشتغال‌زایی و ارزآوری 6