جمعه 9 آذر 1403

برپایی اردوی راهی نو؛ نباید سؤال را در ذهن دانش‌آموز خفه کرد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
برپایی اردوی راهی نو؛ نباید سؤال را در ذهن دانش‌آموز خفه کرد

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل علی‌آبادی مدیر دفتر آموزش و تولید محتوا اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان در نشست خبری برنامه تربیتی «راهی نو»، اظهار کرد: اردوی راهی نو برای 400 دانش‌آموز کلاس دهم در سراسر کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: از سال‌های گذشته، مربیان و مبلغان تربیتی در عرصه گفت‌و‌گو وارد می‌شدند و به شبهه‌های دانش‌آموزان پاسخ می‌دادند که به این روش، مدل منفعل می‌گوییم اما اردوی راهی نو، مدل فعال است؛ یعنی به جای فقط پاسخ دادن، ظرفیت پرسشگری واقعی و کشف جواب را فراهم کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌آبادی اضافه کرد: یک کار دیگر در اردوی راهی نو این است که بتوانیم یک منطق را فراهم کنیم که دانش‌آموز هر حرفی را نپذیرد و با تحقیق به آن برسد.

وی با بیان اینکه فضای اردوی راهی نو ناظر به یک خط سیر محتوایی است، افزود: با توجه به اتفاقاتی که مهر امسال در مدارس افتاد، می‌خواستیم ذهن دانش‌آموز را آماده کنیم که مشکلات مطرح شده، کلان است یعنی بحث تمدنی است.

مدیر دفتر آموزش و تولید محتوا اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان اضافه کرد: دانش‌آموزان باید درباره الگوی حکمرانی و مدیریت مطلع شوند و درباره مدل حکمرانی درست بدانند و اینکه نسبت آن به جامعه چیست و از چه ابزاری برای تخطئه قرار دادن آن استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: در اردوی راهی نو ابتدا کارگاه‌هایی برای طرح موضوع و طرح مسأله داریم، سپس حل مسأله داریم و در آخر، جلسه هم‌اندیشی با عنوان صندلی داغ با حضور یک مسؤول از کشور برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌آبادی به دانش‌آموزان انتخاب شده در اردوی راهی نو، گفت: طرحی به نام رسا داریم که دانش‌آموزان علاقه‌مند از پایه هشتم در خیمه‌های معرفت تحت پوشش قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: معتقدیم نباید سوال را در ذهن دانش‌آموز خفه کرد و بگوییم سؤال نپرس اما معتقدیم تصحیح سؤال مهم است؛ یعنی سؤال را چگونه بپرسند.

مدیر دفتر آموزش و تولید محتوا اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان با بیان اینکه گاهی سؤال‌های دانش‌آموزان در سال گذشته، پراکنده و بی نسبت با نوجوان بود، افزود: دوره مونولوگ گذشته است و باید محیط‌های کشف و تربیتی را برای دانش‌آموزان ایجاد کرد.

وی ادامه داد: معتقدیم چه محیط مدرسه و خانواده نسبتی با محیط تربیتی ندارد و باید فرصتی را فراهم کنیم تا دانش‌آموز، خودش به جواب برسد و در این راستا باید ظرفیت‌های تربیتی را در مدارس فراهم کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌آبادی افزود: سال گذشته طرحی را به عنوان دیوار اعتراض داشتیم که در دو، سه استان به صورت آزمایشی به اجرا گذاشتیم و بچه‌ها اعتراضات و پیشنهادات‌شان را مطرح کردند و حتی مطرح کردند که نقش آنها در حل این مشکلات چیست و در نهایت نامه به رئیس‌جمهور، وزیر و مدیرکل استان شد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل علی‌آبادی مدیر دفتر آموزش و تولید محتوا اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان دانش‌آموز این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است