دوشنبه 5 آذر 1403

برپایی 44 اردوی جهادی سلامت در سراسر کشور به همت بنیاد کرامت رضوی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
برپایی 44 اردوی جهادی سلامت در سراسر کشور به همت بنیاد کرامت رضوی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برای خانواده‌های محروم و بی‌بضاعتی که در مناطق کم‌برخوردار حاشیه شهر مشهد، سلامتی‌شان را مدیون پزشکان و پرستاران جهادی هستند، اجرای مرحله دیگری از طرح «نذر شفا» همواره بسیار امیدوارکننده‌ای بوده، اما این بار، شمیم روح‌افزای حضور خادمان حضرت خورشید نه‌فقط در مناطق محروم حاشیه شهر مشهد بلکه در سراسر کشور پیچیده و به مناسبت 44 اُمین سالگرد پیروزی...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برای خانواده‌های محروم و بی‌بضاعتی که در مناطق کم‌برخوردار حاشیه شهر مشهد، سلامتی‌شان را مدیون پزشکان و پرستاران جهادی هستند، اجرای مرحله دیگری از طرح «نذر شفا» همواره بسیار امیدوارکننده‌ای بوده، اما این بار، شمیم روح‌افزای حضور خادمان حضرت خورشید نه‌فقط در مناطق محروم حاشیه شهر مشهد بلکه در سراسر کشور پیچیده و به مناسبت 44 اُمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، 44 گروه جهادی در حوزه سلامت و درمان از مناطق زلزله‌زده خوی گرفته تا روستا‌های محروم توابع چناران و از کوی مدرس در حاشیه شهر اهواز تا میرجاوه سیستان و بلوچستان، لبخند رضایت را بر لبان نیازمندان نشانده‌اند.

جعفر رئیسیان‌زاده، معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی درباره جزئیات اجرای این طرح می‌گوید: دی‌ماه امسال بود که برای شناسایی، توانمندسازی و شبکه‌سازی گروه‌های جهادی سراسر کشور، یک دوره تربیتی در مشهد برگزار کردیم. در آن همایش که با حضور 150 گروه جهادی از 31 استان کشور برگزار شد، برنامه‌ریزی شد تا به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب، یک طرح ویژه با محوریت طرح نذر شفا اجرا کنیم، زیرا این طرح تا پیش از این هم در چهارده دوره در مشهدالرضا (ع) و مناطق محروم استان خراسان رضوی برگزار شده بود و بازخورد بسیار مثبتی از آن در دست داشتیم. بر همین اساس، جمع‌بندی اولیه این شد که گروه‌های جهادی در گام اول، دوره‌های شناسایی نیاز‌های مناطق محروم در هر استان را برگزار کنند ولذا از همان زمان، این موضوع در دستور کار قرار گرفت تا 44 نقطه در نهایت در سراسر کشور مشخص شود.

وی ادامه می‌دهد: پس از این، مقرر شد تا در قالب یک دوره غربالگری جهادی، نیاز‌های درمانی اهالی هر منطقه با دقت و به تفکیک احصا شود تا با مشارکت پزشکانی که به‌صورت جهادی آماده ارائه خدمات هستند، بتوان خدمات درمانی را به‌صورت هدفمند ارائه کرد. به‌موازات اجرای این پیش‌نیازها، در حوزه تأمین دارو هم برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد تا هم گروه درمان به مناطق اعزام شود و هم داروی موردنیاز ویزیت‌ها آماده باشد.

* 500 پزشک جهادی پای‌کار خدمت به 44 منطقه محروم کشور

نذر شفا از ابتدا قرار بود طرحی در خدمت سلامت مردم باشد تا کسانی که به دلایل مالی، توان مراجعه به پزشک را ندارند و یا حتی پس از ویزیت، نمی‌تواند داروی موردنیازش را تهیه کنند، تحت پوشش این طرح قرار بگیرند. اکنون پس از 14 دوره، نذر شفا به حدی از بلوغ رسیده که می‌تواند پا را از جغرافیای خراسان رضوی فراتر بگذارد و برای خدمت‌رسانی در 44 شهر و روستای سراسر کشور، بیش از 500 پزشک، پرستار و خادمیار حوزه سلامت و درمان را پای‌کار بیاورد.

معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی با اشاره به این موضوع می‌گوید: در قالب این طرح، روزانه چهار تا شش اردو در سطح کشور برگزار می‌شود که بعضی از آن‌ها یک‌روزه و بعضی سه‌روزه هستند. خدمات متنوعی هم از قبیل دندان‌پزشکی، زنان و زایمان، داخلی، گوارش و حتی چشم‌پزشکی ارائه می‌شود و بیش از 20 میلیارد ریال اعتبار برای تأمین هزینه‌های موردنیاز درمان مردم در این طرح تأمین شده است. البته این رقم، آورده‌ای است که آستان قدس رضوی با مشارکت خادمیاران پای‌کار آورده و این در حالی است که پزشکان جهادی و خادمیاران سلامت هم هزینه‌ای بابت حق ویزیت دریافت نمی‌کنند.

بدون شک نذر شفا شاید به‌ظاهر فقط یک طرح تخصصی درمانی با پشتیبانی کامل دارو و امکانات باشد، اما ویزیت تخصصی و دارو‌های رایگان، تنها دستاورد این خدمت صادقانه نیست و شاید حتی فراتر از توفیقات مادی، بتوان برکت ارتباط معنوی پزشکان با بیماران نیازمند را مصداق عینی و عملی شمیم پرمهر کرامت رضوی دانست.