چهارشنبه 7 آذر 1403

برگزاری «تئاترکودک» با بودجه 1.8میلیاردی!/ قدر جشنواره را نمی‌دانند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
برگزاری «تئاترکودک» با بودجه 1.8میلیاردی!/ قدر جشنواره را نمی‌دانند

نشست رسانه‌ای بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان امروز شنبه 28 خرداد برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر امروز شنبه 28 خرداد میزبان نشست رسانه‌ای بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بود. امیر مشهدی عباس دبیر جشنواره و مسعود ویژه مدیرکل ارشاد استان همدان و مهدی حاجیان در این نشست حضور داشتند.

در ابتدای نشست، ویژه گزارشی درباره روند برنامه‌ریزی و برگزاری جشنواره بیست و هفتم در استان همدان ارائه داد. وی توضیح داد: سال گذشته بنا بود جشنواره برگزار شود ولی هر بار با سویه‌ای جدید از کرونا مواجه شدیم و چند بار تاریخ برگزاری جشنواره تغییر کرد و در نهایت تصمیم به برگزاری جشنواره در تاریخ 1 تا 6 تیر 1401 شد.

وی یادآور شد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته جشنواره‌های تخصصی ویژه کودک و نوجوان در امر آموزش بسیار مهم است.

ویژه با اشاره به اینکه هنر از دیرباز در منطقه تمدنی همدان مورد استفاده می‌شده، افزود: در سده‌های اخیر هنرهای نمایشی رونق بسزایی در استان همدان داشته است. همچنین در تاریخ تئاتر 100 سال اخیر ایران تماشاخانه‌های فعالی در استان همدان وجود داشته‌اند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز از دهه 70 جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رقم خورد.

مدیرکل ارشاد استان همدان تلاش برای برگزاری برنامه‌های جنبی و اجراهای جشنواره در 9 سالن شهرستان‌های استان همدان را از ویژگی‌های جشنواره بیست و هفتم تئاتر کودک و نوجوان همدان ذکر کرد.

سپس امیر مشهدی عباس دبیر بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان به ارائه گزارش خود از فعالیت دبیرخانه جشنواره پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود اظهار کرد: باید از تمام گروه‌های نمایشی عذرخواهی می‌کنم که به دلیل تغییر چندباره تاریخ برگزاری جشنواره مجبور شدند چند ماه گروه خود را در این شرایط سرپا نگه دارند.

مشهدی عباس افزود: 76 اثر در کل جشنواره اجرا دارند و 70 درصد آثار از استان‌ها هستند و 30 درصد آمار به تهران اختصاص دارد. برخی از مخاطبان کودک و نوجوان ما به عنوان شرکت کننده در جشنواره حضور دارند.

وی تأکید کرد: رویکرد ما در این دوره استانداردسازی بود زیرا جشنواره باید برآیند فعالیت‌های حرفه‌ای باشد. بخش زیر 18 سال، بخش فراگیر و بخش نمایش‌های ایرانی را در راستای این استانداردسازی به جشنواره بیست و هفتم اضافه شدند.

دبیر بیست هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با بیان اینکه تلاش ما برای مشارکت اکثریت خانواده تئاتر در جشنواره بسیار بوده است، یادآور شد: ما در بیست و شش دوره گذشته هیچ مستندسازی از جشنواره نداشتیم اما امسال به همت دبیرخانه و ستاد برگزاری، در قالب کتابی فعالیت 26 دوره گذشته منتشر شده است.

مشهدی عباس درباره بودجه جشنواره بیست و هفتم یادآور شد: ما با همان بودجه سال 99 جشنواره را برگزار می‌کنیم و در بخش ستاد برگزاری جشنواره مجبور به صرفه‌جویی شدیم ولی در بخش کمک هزینه‌ها و بودجه گروه‌ها صرفه‌جویی نداشتیم. با بودجه فعلی نمی‌توان جشنواره‌ای را برگزار کرد ولی با همکاری همکاران و دوستان این امکان فراهم شد.

وی درباره بخش ملل جشنواره با اشاره به اینکه 9 اثر قابل توجه در این بخش حضور داشتند، افزود: متأسفانه به دلیل تغییر زمان برگزاری جشنواره تنها 3 اثر در این دوره حضور دارند.

دبیر جشنواره در ادامه به این نکته اشاره کرد که به دلیل شرایط کرونایی فیلم اجراهای جشنواره تهیه و همزمان با ایام برگزاری به صورت آفلاین در تلویزیون تئاتر ایران پخش می‌شوند.

در این بخش از نشست، مهدی حاجیان اعلام کرد که در این دوره هیچ مشکل اعتباری نداشتیم. وی ادامه داد: برآورد در سال 1400 انجام شده ولی هزینه‌ها در بخش‌های مختلف همچون هزینه‌های سفر و اسکان افزایش پیدا کرده ولی با همکاری دوستان در این هزینه‌ها صرفه‌جویی شده است.

مشهدی عباس در ادامه نشست متذکر شد: قدر این جشنواره را بسیاری نمی‌دانند زیرا رنکینگی که این جشنواره برای تئاتر ایران در جهان به ارمغان آورده آبروی تئاتر ایران را حفظ کرده است.

وی درباره بحث حمایت‌های صورت گرفته از جشنواره توضیح داد: وزارت آموزش و پرورش در بخش زیر 18 سال و بهزیستی در بخش فراگیر حمایت کردند ولی نهادها و ارگان‌های مختلف حمایت مالی از کلیت جشنواره نداشتند.

دبیر جشنواره بیست و هفتم تصریح کرد: ما نیازمند یک اساسنامه و شیوه‌نامه مناسب برای جشنواره هستیم.

مشهدی عباس بودجه جشنواره بیست و هفتم را یک میلیارد و 800 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: 3 میلیارد و 200 میلیون تومان هم هزینه‌های اسکان و دیگر موارد از تعهدات استان همدان است.

برگزاری مراسم یادبود زنده‌یادان محمدرضا الوند و کریم اکبری مبارکه و مراسم قدردانی از مریم کاظمی، مهدی فرشیدی سپهر و باغبانی هنرمند تئاتر کودک و نوجوان همدان از برنامه‌های ویژه بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان است.

انتهای پیام /