برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه صنعت غذایی کورش

مجمع عمومی عادی سالیانه صنعت غذایی کورش برگزار شد و ضمن تصویب صورتهای مالی، مقرر شد 550 ریال سود نقدی به ازای هر سهم توزیع شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنعت غذایی کورش، طبق اطلاعات منتشر شده، منتهی به 30 اسفند 1403، در تاریخ 30 تیر 1404 برگزار شد. این مجمع با حضور بیش از 88 درصد از سهامداران، مدیران ارشد و سایر ذینفعان در مرکز همایشهای بین المللی هتل بزرگ ارم تهران و بهصورت الکترونیکی برگزار شد.
ثبت بالاترین رقم فروش در تیرماه
بر اساس گزارش ارائه شده در مجمع عمومی عادی سالیانه صنعت غذایی کورش، صنعت غذایی کورش در طول جنگ 12 روزه که بازار روغن آشفته و تامین روغن با مشکلاتی همراه بود، بهصورت تمام قد در تنظیم بازار ایستاد و هم مجموعه تولیدی و هم مجموعه پخش (فروشگاههای زنجیرهای افق کورش و شرکت گلرنگ پخش) تلاش کردند تا با تولید حداکثری بازار را به تعادل برسانند و کمبودی در بازار روغن احساس نشود. بر این اساس، در تیرماه 1404 به لحاظ ریالی، بالاترین رقم ریالی فروش در صنعت غذایی کورش (رقمی معادل 2 هزار و 800 تا سه هزار میلیارد) ثبت شد و این حاصل اعتماد سهامداران به این مجموعه است. مجموعه صنعت غذایی کورش همواره به امانتداری در عمل، معتقد است.
آخرین سرمایه ثبتی کورش
بر اساس اطلاعات کلی، آخرین سرمایه ثبتی شرکت، 44 هزار میلیارد ریال است که طبق آخرین مجمع عمومی فوقالعاده، حدود 24 هزار میلیارد ریال افزایش سرمایه صورت گرفت. تاریخ ثبت افزایش سرمایه و برگزاری مجمع 22 دی ماه 1403 بوده است.
طی 10 سال اخیر، بخشی از تغییرات رقم سرمایه شرکت، از محل سود انباشته و بخشی دیگر از محل مطالبات بوده است. اما افزایش سرمایه سه سال اخیر، صرفا از محل سود انباشته بوده و به میزان 120 درصد افزایش سرمایه از این محل صورت گرفته است. خوشبختانه در طول سالهای 1401 و 1402 با توجه به افزایش سرمایه ای که صورت گرفت، این شرکت از مزایای معافیت مالیاتی بهرهمند شد که این مزایا برای سال 1401 قطعی شده و برای سال 1402 نیز در حال رسیدگی است تا قطعی شود.
چشم انداز شرکت صنعت غذایی کورش
در حال حاضر شرکت صنعت غذایی کورش به عنوان یک گروه به حساب میآید. چشم اندازی که در حال تدوین برای سال آینده است، حتما با تغییراتی مواجه خواهد بود؛ ولی این شرکت در سال جاری کماکان جایگاه نخست خانوار را حفظ کرده است. هدف این مجموعه، تولید محصولاتی با ارزش افزوده، سلامت محور و با کیفیت بالا است. فعالیت 13 ساله این شرکت، هر ساله با اتفاق خاصی اعم از خرید کارخانجات و تولید محصولات جدید همراه بوده است.
سهم 25 درصدی کورش از بازار
سهم بازار کورش به طور متوسط بالغ بر 14 درصد از کل صنعت است و در بخش خانوار هم حدود 22 درصد از این سهم را در اختیار دارد. از منظر ریالی سهم بازار کورش در بخش صنعت روغن نباتی بالای 25 درصد است. ماموریت این شرکت تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا است.
مزیت پخش در سراسر کشور
کورش در عرصه پخش مویرگی و زنجیره ای نیز عملکرد موفقی داشته است. شرکتهای پخش (گلرنگ پخش، گل پخش و فروشگاههای زنجیره ای کورش) از شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی گلرنگ هستند که همواره در شرایط سخت و بحرانی پای کار بوده اند. کورش از این مزیت برخوردار است که در کل کشور امکان توزیع محصولات خود را دارد و براساس شرایط بازار به فعالیت خود ادامه میدهد. قیمت گذاری محصولات همواره مطابق با شرایط بازار است و عمدتا در خانوار بنچ مارک صنعت، برندهای اویلا و فامیلا هستند.
برخورداری از زنجیره تامین یکپارچه
با اضافه شدن مجموعه دام و طیور و شرکت سپید ماکیان به این مجموعه، کورش از دو بخش زنجیره تامین برخوردار است که شامل زنجیره تامین روغن خام و زنجیره تامین نهادههای دامی است. کورش، نهادههای دامی را پس از واردات، در بازارگاه و روغن خام را برای نیاز داخلی عرضه میکند. شرکت صنعت غذایی کورش (با مشکلات بسیاری در عرضه نهادههای دامی در بازارگاه مواجه بوده که اکنون با اضافه شدن دو مجموعه سپید ماکیان و دام و طیور، این شرکت تقریبا توانسته بازار جدیدی در صنعت غذایی کورش ایجاد کند.) درصورت استمرار کامل این زنجیره، شرکت صنعت غذایی کورش، هم از امکان تامین برخوردار است و هم در شرایط رکود بازار، میتواند یک بازار مطمئن مصرف ایجاد کند تا آسیبی به این حوزه وارد نشود.
توجه کورش به پایداری زیست محیطی
با توجه به کمبود آب و برق در کشور، «کورش» صرفه جویی در مصرف آب و برق را در دستور کار خود قرار داده است. با توجه به اینکه تولید روغن آببر است، لذا هر یک تن روغن تولیدی، به صرف یک متر مکعب آب نیاز دارد. این موضوع در صنعت غذایی کورش با مصرف 6/. متر مکعب آب، مدیریت میشود. همچنین به لحاظ مصرف برق، کورش گواهی انتقال انرژی از وزارت نیرو دریافت کرده و از سوی نهادهای ذیربط تشویق شده است. این مجموعه در راستای حمایت از محیط زیست قدم برمیدارد و هیچگونه پسابی را به داخل سیستم شهرکها وارد نمیکند؛ پساب مجددا بازیافت و به چرخه تولید برمیگردد.
رتبه اول فروش روغن مایع خانوار
در این مجمع، مدیرعامل شرکت صنعت غذایی کورش، درباره جایگاه صنعت غذایی کورش در صنعت روغن نباتی کشور گفت: این شرکت که از سال 1390 با هدف تولید روغن خوراکی زیرمجموعه گروه گلرنگ فعالیت خود را آغاز کرده، در سالهای 1402 و 1403 جایگاه نخست سهم بازار روغن خانوار را کسب کرده است. کورش در زمره پیشرفتهترین شرکتهای کشور قرار دارد و رتبه اول فروش روغن مایع خانوار را به خود اختصاص داده است.
محمد برهانی، درخصوص سهم کورش از بازار توضیح داد: سهم بازار کورش، از نظر ریالی در روغن نباتی بیش از 25 درصد است. این شرکت با تمرکز بر تولید محصولات سلامتمحور، جایگاه نخست بازار خانوار را حفظ کرده است.
نقاط قوت کورش
برهانی با اشاره به نقاط قوت شرکت صنعت غذایی کورش گفت: شبکه توزیع گسترده با همکاری شرکتهایی مانند گلرنگ پخش، سورنا، افق کورش، گندم و هایپر فامیلی، امکان توزیع برندهای مطرحی چون اویلا، فامیلا، کیمبال و سانتین را فراهم کرده است. همچنین، کورش برای اولین بار در کشور روغن شفاف بدون پالم و غنیشده با ویتامین D3 تولید کرده است.
عرضه محصول نوآورانه «بالانسر»
مدیرعامل شرکت صنعت غذایی کورش از عرضه محصول نوآورانه «بالانسر» از سال 1403 خبر داد که بهعنوان اولین محصول فراسودمند در جهان معرفی شده و به دلیل ویژگیهای کیفی و سلامت محور و تولید داخلی با ارزبری صفر، از قیمتگذاری دستوری معاف است.
به گفته برهانی، «بالانسر» به طور 100 درصد مورد تایید وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو است، چون به مدت سه سال کار تحقیقاتی روی آن انجام شده و تنها محصولی از شرکت صنعت غذایی کورش است که مشمول قیمتگذاری دستوری نمیشود که یک ویژگی مثبت است. همچنین تمام مواد اولیه و روغن مورد نیاز برای تولید این محصول از داخل کشور تامین میشود و ارزبری این محصول صفر است.
وی همچنین اعلام کرد: کورش با نظارت وزارت جهاد کشاورزی، وارد بازار نهادههای دامی شده و اقدام به واردات ذرت دامی و کنجاله سویا کرده است. همچنین، 60 درصد سهام شرکت دام و طیور کورش را خریداری کرده است.
ورود کورش به بازار سرمایه
مدیرعامل شرکت صنعت غذایی کورش با اشاره به ورود کورش به بازار سرمایه با نماد «غکورش» و سرمایه اولیه 3 هزار میلیارد ریالی، اعلام کرد: سرمایه شرکت در سه مرحله به 44 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است که آخرین مرحله آن در دی ماه 1403 با 24 هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته انجام شد.
دستاوردهای کورش
برهانی افزود: کورش موفق به دریافت گواهینامههای ایزو 9001، 10002، 10004 و HACCP به مدت سه سال متوالی شده است. همچنین، برای بهبود زیرساختها، مخازنی در شمال کشور احداث و اولین محموله روغن خام در آن تخلیه شد.
وی همچنین از کسب جوایزی چون نشان زرین سیب سبز سلامت، تندیس حمایت از حقوق مصرفکنندگان برای نهمین سال، رتبه اول بهرهوری و تندیس برند محبوب برای پنجمین سال متوالی خبر داد و تصریح کرد: امانتداری سرلوحه فعالیتهای کورش است.
مسئولیتهای اجتماعی
به گفته این فعال بخش خصوصی، در حوزه مسئولیتهای اجتماعی، شرکت صنعت غذایی کورش 73 میلیارد ریال هزینه کرده است که شامل حمایت از خیریهها، ساخت مرکز توانبخشی در البرز و مشارکت در تعمیر و نگهداری تأسیسات آبفای خوزستان است.
گفتنی است، در این مجمع حاضران و سهامداران پرسشهای خود را از رئیس هیأت مدیره، مدیرعامل و مدیر مالی و اقتصادی شرکت مطرح کردند و پس از تایید گزارش، نظرسنجی درخصوص تقسیم سود سهام انجام گرفت که درنهایت، تقسیم سود 24.200 میلیارد ریال، به ازای هر سهم 550 ریال تایید شد.