برگزاری نشست مشترک مسئولین وزارت کشاورزی و سازمان بسیج مستضعفین / مدیریت هوشمند ارتقای بهرهوری محصولات راهبردی کشاورزی
امروز دوشنبه 5 دیماه نشست مشترک مسئولین وزارت کشاورزی و سازمان بسیج باهدف آغاز عملیات مشترک مدیریت هوشمند ارتقای بهرهوری محصولات راهبردی کشاورزی با حضور وزیر کشاورزی و رئیس سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ امروز دوشنبه 5 دیماه 1401 نشست مشترک مسئولین وزارت کشاورزی و سازمان بسیج برای آغاز عملیات مشترک مدیریت هوشمند ارتقای بهرهوری محصولات راهبردی کشاورزی با حضور وزیر کشاورزی، سید جواد ساداتی نژاد و رئیس سازمان بسیج مستضعفین سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی برگزار شد.
نشست مشترک مدیریت هوشمند ارتقای بهرهوری محصولات راهبردی کشاورزی
محمدرضا جهانسوز رئیس جامعه بسیج کشاورزی در هفته بسیج درباره این موضوع به راه دانا؛ اظهار نموده بود: مهندسان کشاورزی در قالب طرح بسیج همگام با کشاورزان از سال 92 فعالیت خود را آغاز کردهاند و در حال حاضر 370 هزار کشاورز و 10 هزار کارشناس تحت پوشش این طرح در حال فعالیت در عرصه کشاورزی کشور هستند. وی ادامه داد: نبود نهاده دانش در کشاورزی مهمترین عامل پایینبودن بهرهوری در تولید است و به همین دلیل میان بهرهوری تولید و مقایسه آن با کشاورزان نمونه فاصله بسیار زیادی وجود دارد که بسیج کشاورزی با بهکارگیری نیروهای متعهد و متخصص در رفع این نقیصه و افزایش بهرهوری در این زمینه را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است. جهانسوز توضیح داد: در طرح بسیج همگام با کشاورز، مهندسین بسیج کشاورزی و مربیان جهش تولید با برگزاری کلاسهای کشاورزی و کارگروههای علمی در روستاها، کشاورزان را آموزش میدهند و کشاورزانی که در این دورهها شرکت کردهاند میگویند این دورهها سبب شده تا بهرهوری آنها در تولید محصولات کشاورزی افزایش چشمگیری داشته باشد. وی با اشاره به مشکل کمآبی و آثار آن بر محصولات کشاورزی و لزوم ورود تکنولوژیهای جدید در چنین شرایطی ورود متخصصان به این حوزه را ضروری دانست و گفت: آمارها نشان میدهد اراضی این طرح در ابتدا با 80 هزار هکتار در سال 96 آغاز شده و در سال 1401 به 1 میلیون و دویست هزار هکتار رسیده و در این مدت بهرهوری در برنج پرمحصول 11 درصد و در گندم و جو 10 درصد و ذرت علوفهای هم 14 درصد افزایش عملکرد را نشان داده است. رئیس سازمان بسیج کشاورزی کشور افزود: با افزایش بهرهوری در این اراضی قرار است سطح اراضی تحت پوشش طرح بیشتر شود و در 7 سال آینده سطح پوشش بیشتر عرصههای کشاورزی کشور یعنی چیزی حدود 10 میلیون هکتار را در برخواهد گرفت و 30 هزار کارشناس نیز مجری این طرح خواهند بود. وی گفت: بر اساس رصد آمار بسیج جامعه کشاورزی فاصله تولید محصولات کشاورزی نسبت به تولید کشاورزان نمونه حتی به 21 برابر میرسد که میشود با اجرای طرحهای آموزشی این فاصله را کاهش داد و موجب افزایش بهرهوری در این حوزه شد.