برگزاری 249 جلسه علمی برای تبیین راهبردهای انقلاب اسلامی
قم - رئیس دانشگاه طلوع مهر از برگزاری 249 جلسه علمی برای تبیین راهبردهای انقلاب توسط اندیشکده انقلاب اسلامی طلوع مهر خبر داد.
قم - رئیس دانشگاه طلوع مهر از برگزاری 249 جلسه علمی برای تبیین راهبردهای انقلاب توسط اندیشکده انقلاب اسلامی طلوع مهر خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین علی بنایی در مراسم رونمایی از جلد نهم مجموعه آثار اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی که عصر پنجشنبه توسط مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم، اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی دانشگاه طلوع مهر و انجمن علمی قرآن و تحول علوم ایران برگزار شد گفت: اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی که وابسته به دانشگاه طلوع مهر است، از سال 1395 تاکنون با برگزاری 249 جلسه تخصصی در دانشگاه طلوع مهر، تلاش کرده است به تبیین مبانی و راهبردهای انقلاب اسلامی بپردازد و این جلسات که به طور منظم در قالب دو دوره 20 جلسهای در سال برگزار میشود که هر 20 جلسه به یک کتاب تبدیل میشود که منجر به تدوین مجموعه ارزشمندی از آثار علمی شده است.
وی به تشریح اقدامات و مباحث مطرحشده در این اندیشکده پرداخت و تصریح کرد: خلأ توجه به فلسفه انقلاب، رویکردهای بنیادین و موضوعات خاص مرتبط با انقلاب اسلامی از جمله عواملی بود که منجر به تأسیس این اندیشکده شده است.
رئیس دانشگاه طلوع مهر در سخنان خود با اشاره به موضوعات نشستهای برگزارشده توسط اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی که به کتاب تبدیل شده است، اظهار کرد: اولین دوره با عنوان «کرسی آزاداندیشی در بحث آسیبشناسی جریان اصولگرایی» آغاز شد. در این نشست به بررسی وضعیت جریان اصولگرایی در نظام اسلامی پرداخته شد و نقاط ضعف و قوت این جریان مورد تحلیل قرار گرفت.
وی گفت: نشست دوم با موضوع «راهبردهای انقلاب اسلامی در دهه پنجم» برگزار شد که در آن، چالشها و فرصتهای پیش روی انقلاب اسلامی در پنجاهسالگی خود مورد ارزیابی قرار گرفت. وی تأکید کرد که این راهبردها برای حرکت آینده نظام اسلامی نقشی اساسی ایفا میکنند.
حجت الاسلام بنایی افزود: نشست سوم به «درآمدی بر فکر تحزب در نظام اسلامی» اختصاص داشت که در آن به ضرورت و چالشهای شکلگیری احزاب اسلامی و نقش آنها در تحقق اهداف انقلاب پرداخته شد. همچنین نشست چهارم با محوریت «تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» برگزار شد که در آن راهبردها و مسیرهای عملیاتی این بیانیه مورد بررسی قرار گرفت.
وی در ادامه به نشست پنجم اشاره کرد که با موضوع «نظریه فرایندی انقلاب اسلامی» برگزار شد و گفت: در این نشست، روند تکاملی انقلاب اسلامی و مراحل مختلف آن از شکلگیری تا تثبیت و توسعه بررسی شد. نشست ششم نیز به «بنیادهای انقلاب اسلامی» پرداخت که در آن مفاهیم پایهای و ریشههای نظری انقلاب اسلامی مورد واکاوی قرار گرفت.
بنایی با بیان اینکه بحث هفتم ما موضوع «آینده پژوهی انقلاب اسلامی» بود، گفت: بحث هشتم «گفتمان انقلاب اسلامی» بود که با حضور دکتر پورمحمدی رونمایی شد.
وی بحث نهم را «راهبرد تحول و ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی» اعلام کرد و خاطرنشان کرد: هدف اصلی این اندیشکده، ارتقای سطح آگاهی و کارآمدی نظام اسلامی است. اگر تبیین درستی از مبانی انقلاب اسلامی صورت گیرد، این امر به ایجاد امید و افزایش کارآمدی در میان مردم منجر خواهد شد. همانگونه که مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت امیدآفرینی تأکید کردهاند، ما نیز تلاش داریم تا از طریق فعالیتهای علمی و پژوهشی در این راستا گام برداریم.
وی از برنامههای آینده اندیشکده خبر داد و افزود: آثار آینده این مجموعه به موضوعاتی همچون اخلاق سیاسی، الگوی حکمرانی اسلامی، نظریه مشارکت در نظام مردمسالاری دینی و وفاق ملی در گام دوم انقلاب اسلامی اختصاص دارد.