بسته خبری فیلم کوتاه | فیلم کوتاهسازها به جنایت صهیونیستها در غزه واکنش نشان دادند
جمعی از فیلمسازان منتخب حاضر در جشنواره فیلمکوتاه با امضای بیانیهای نسبت به قتلعام وحشیانه ساکنان غزه از سوی رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، واکنش فیلمسازان منتخب جشنواره فیلم کوتاه برای همدردی با مردم غزه، اظهارنظر فریدون جیرانی درباره آثار پیچینگ جشنواره، نوشته آذرپندار در مقدمه کتاب چهلسالگی جشنواره فیلم کوتاه و سانس فوقالعاده سینما و کتاب خبرهایی است که در این بسته خبری آمده و جزئیات آنها را در ادامه بخوانید:
واکنش جمعی از فیلمسازان منتخب حاضر در «جشنواره فیلمکوتاه تهران» به جنایت صهیونسیتها در غزه
54 فیلمساز منتخب حاضر در این دوره از جشنواره، در قالب بیانیهای با تأکید بر لزوم بیتفاوت نبودن اهالی هنر نسبت به «قتل عام وحشیانه و تلخِ بیش از هزار کودک بیگناه در غزه» تأکید کردند در کنار «وجدانهای بیدار» خواهند ماند.
متن این بیانیه به شرح زیر است؛
«بسماللهالرحمنالرحیم
مگر میشود هنر و جامعه هنری نسبت به جهان پیرامون خود بیتفاوت باشد و هنرمند و سینماگر مرگ قریبالوقوع انسانیت و تضییع حداقلهای حقوق حیاتی انسانهای بیگناه را ببیند و بیصدا بماند؟ نمیتوانیم نسبت به یکی از فجیعترین جنایات قرن حاضر یعنی قتل عام وحشیانه و تلخِ بیش از هزار کودک بیگناه و چند هزار انسان بیپناه، بیتفاوت باشیم. دالان تاریخ آنقدر تاریک نیست که خونِ گرم هزاران قربانی، در آن گم شود و هیاهوی وحشیگریهای صهیونیستها و حامیانشان آنقدر بلند نیست که وجدانهای بیدار بشر، صدای ضجههای کودکان و زنان در خون غلتیده بیمارستان المعمدانی غزه را نشنود.
ضمن تسلیت به شهروندان غزه و خانوادههای داغدار هزاران شهید روزهای اخیر، همدلانه در کنار کسانی هستیم که وجدان بیدارشان فارغ از هر سیاسیکاری از مشاهده حوادث دلخراش این روزها، درد میکشد.»
اسامی فیلمسازانی که تا این لحظه این بیانیه را امضا کردهاند، عبارتند از: اسماعیل عظیمی، صمد قربانزاده، فاطمه سادات جوادی، علی خسروی، علی توکلی، ابوالفضل عزیزی، هاشم مسعودی، مهاجر توحیدپرست، مصطفی اقامحمدلو، محمد مهدی توکلی، اصغر عباسی، فرهاد حاجی عباسی، مرتضی علیزاده، آرش رواده، علی اصغر سلطانی، میکائیل دیانی، زهره صباغیان، سید محمد هادی آقاجانی، سیداحسان طالقانی، علیرضا صادقی، مهدی هادیزاده، فرزاد رنجبر، محمد علیزاده، زهرا ترکمنلو، علیرضا استوار، محمد علیزاده فرد، محسن مجیدپور، محمد باقری، زیور حجتی، سید محمدرضا حسینی، علیرضا شمالی، فرهنگ عمرانی، مهدیه محمدی، علی علیزاده، حامد یامینپور، سهیلا پورمحمدی، سید محسن پورشکیب، فواد جاودان، علی رحیمی، کاظم دانشی، حسن حبیبزاده، محمد مهدی گراوند، محمدحسین عباسی، نازنین چیتساز، سروش البخشی نائینی، نسیم سهیلی، مجتبی احسانی، احمد صراف یزد، رضا دانشپژوه، فاطمه مرزبانی، حسین بنیاد، امیرمهدی صادقی، مهدی برجیان.
تعریف صریح دبیر جشنواره فیلم کوتاه از بومیگرایی در سینما / کدام فیلمها را در پردیس ملت تماشا کنیم؟ + فیلمادای دینی به آنانی که عمرشان را صرف جشنواره کردند
مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران در مقدمه کتاب چهل سالگی جشنواره که به همت سعید هاشم زاده آماده شده، نوشته است:
«در ادبیات کهن فارسی سنتی هست به نام «شرح حال نویس» ویژه رجال و نامدارانی که تصور میکنند خاطراتشان ارزشی تاریخی دارد و ممکن است برای نسلهای بعدی جذابیت داشته باشد.
حال فرض کنید فیلم کوتاه تهران موجودی زنده بود که میخواست به سیاق سنت قدیمی شرح حالنویسی، حدیث نفس کند و شرح حال چهل سال پرفراز و نشیباش را بنویسد. حاصل میشد کتابی مثل آنچه پیش روی شماست.
راستش این موجود زنده قدیمی به این نتیجه رسیده که اشکها و لبخندهای این چهل ساله، شیرینیها و تلخیهایش، غم و شادی فیلمسازان و داوران و برگزارکنندگانش و حال هوای جامعه در سال به سال این جشنواره بخشی از تاریخ هنر این کشور است و این «شرح حال» ارزش تاریخیپژوهشی دارد.
به خصوص که بسیاری از نامداران امروز سینمای ایران، استعدادهای تازه شکوفا شده ادوار این جشنواره بودهاند و بسیاری از مدیران سینمای ایران، دستاندرکاران سابق این رویداد بینالمللی. البته این کتاب، در کنار ارزش پژوهشی تاریخی، ادای دینی هم به همه کسانی است که عمر و جوانیشان را صرف این جشنواره کردهاند. اینکه نامشان در این جریده ثبت شود و به یادگار بماند برای تاریخ که چگونه نهال این جشنواره از طفولیت به بلوغ چهل سالگی رسید.»
«سینما و کتاب» به سانس فوقالعاده رسید
به دلیل استقبال مخاطبان سه سانس فوقالعاده برای نمایش آثار بخش ویژه «سینما و کتاب» چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران درنظر گرفته شد.
این فیلمها در سالن 6 پردیس سینمایی ملت در سه سانس 18:30 روز یکشنبه 30 مهر و 18:30 و 20:30 روز دوشنبه یکم آبان 1402 میزبان علاقهمندان است.
اظهارنظر فریدون جیرانی در حاشیه جشنواره فیلم کوتاه
فریدون جیرانی نویسنده و کارگردان پیشکسوت سینما که به عنوان داور افتخاری در جلسه داوری شورای پیچینگ حضور داشت، گفت: من 6 فیلمنامه را در این پیچینگ خواندم. فیلمنامههای بسیار خوبی بودند. مهم ترین چیزی که به چشم خورد این است که این فیلم نامه ها شعاری نبودند، بسیار مدرن و دارای نگاههای تازه بودند و ایدههای درخشانی داشتند که برای من خیلی تازه بود و از خواندنشان لذت بردم. بسیار خوشحالم که فیلم سازان جوان ما مستقل فکر میکنند و امیدوارم در جریان ساخت فیلمهایشان هم بتوانند استقلال خود را حفظ کنند و قصههایشان تغییر نکند.
جیرانی درباره تجربه ساخت فیلم کوتاه و رفتن به فیلم بلند گفت: این مسیر بسیار اتفاق خوبی است همانطور که میبینیم کارگردانان خوبی از فیلم کوتاه به سینمای بلند آمدند. سینمای بلند از فیلم کوتاه تغذیه میشود، البته این لزوما یک قاعده نیست و بستگی به خلاقیتهای فیلمسازان دارد.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار تا 2 آبان 1402 در پردیس ملت ادامه خواهد داشت.