بسیج پلی برای سابقهسازی!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزانه جعفری؛ دیوان محاسبات کشور زیر نظر مجلس شورای اسلامی بر امور مالی کشور نظارت دارد که رئیس آن با رای نمایندگان مجلس انتخاب می شود؛ اما این ریاست شروطی نیز دارد؛ طبق تبصره 2 ماده 51 قانون آیین نامه داخلی مجلس برای ریاست دیوان محاسبات کشور حداقل بیست سال سابقه کار لازم است. استناد به همین تبصره سبب شد تا سابقه کاری آقای بذرپاش با توجه به سن ایشان مورد...
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزانه جعفری؛ دیوان محاسبات کشور زیر نظر مجلس شورای اسلامی بر امور مالی کشور نظارت دارد که رئیس آن با رای نمایندگان مجلس انتخاب می شود؛ اما این ریاست شروطی نیز دارد؛ طبق تبصره 2 ماده 51 قانون آیین نامه داخلی مجلس برای ریاست دیوان محاسبات کشور حداقل بیست سال سابقه کار لازم است.
استناد به همین تبصره سبب شد تا سابقه کاری آقای بذرپاش با توجه به سن ایشان مورد ظن قرار بگیرد.
در این میان اخباری مبنی بر اینکه ایشان فعالیت خود در بسیج دانشجویی را به عنوان سابقه کار ارائه داده اند، شنیده شد. این موضوع علاوه بر زیر سوال بردن سابقه کاری و تخصص آقای بذرپاش واکنش هایی را در پی داشت؛ حامیان این انتخاب سعی کردند تا ایشان را به عنوان جوان انقلابی بسیجی معرفی کنند و آن را به بیانیه گام دوم انقلاب رهبری نسبت بدهند و با توضیحاتی استفاده از سابقه بسیج را رد کنند اما منتقدان نیز در کنار نقد تخصص ایشان، توضیحات پر حاشیه و نامه هایی که در این مورد منتشر شد را به نقد گرفتند.
همه نامه های منتشر شده در این مورد سعی داشتند تا سابقه کاری آقای بذرپاش در پژوهشکده ای در دانشگاه شریف طی سال های 1379 تا 1382 را توضیح دهند اما اختلاف زیاد تاریخ صدور نامه و ثبت پژوهشکده، فونت نامه که در زمان تاریخ صدور وجود نداشته است، انتشار بیانیه بدون شماره از سوی پژوهشکده و نامه های احمد توکلی و محمدرضا میرتاج الدینی ابهامات را افزایش داد.
با این حال امیدوار بودیم که این مسئله با شفاف سازی مجلس برای همه روشن شود؛ اما سخنگوی هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که امکان بررسی مجدد سوابق وجود ندارد و سرانجام جلسه رسمی معارفه آقای بذرپاش روز دوشنبه 6 مرداد بدون هیچ توضیح اقناع کننده ای برای افکار عمومی برگزار شد.
فارغ از حاشیه های ایجاد شده مسئله این است که احتساب سابقه بسیج دانشجویی به شکل رسمی برای سوابق کاری دیوان محاسبات کشور علاوه بر توهین به فعالیت دانشجویی سبب قانونی شدن این امر ناخوشایند و تکرار آن می گردد.
ما بسیج را با شهدایی همچون همت و باقری و متوسلیان و... شناختیم که بدون هیچ چشم داشتی خالصانه در راه حفظ وطن کوشیدند. اما متاسفانه شکل گیری اتفاقاتی از این قبیل در سال های اخیر سبب شده است تا فعالیت مخلصانه بسیج زیر سوال برود و با سوء استفاده های این چنینی انتخاب های رانتی بیش از پیش گریبان کشور را بگیرد.
مطالبه شفافیت از مجلس کمترین حق ملتی است که سال هاست با وجود شرایط دشوار تحمیلی مقاومت کرده اند و کمرشان در زیر فشار سوء مدیریت های داخلی خم شده است. توجه به مردم و مطالبات آن ها تنها به روزهای داغ انتخاباتی محدود نمی شود.
مجلس و به طور کل مسئولین بهتر است این نکته را به خود یادآوری کنند که بی توجهی های این چنینی به خواست و مطالبه مردم تنها خدشه های پیکر بی جان اعتماد عمومی را بیشتر میکند و دشمن را یک قدم به آنچه می خواهد نزدیک تر می کند.
فرزانه جعفری - دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفا منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.