بنزین گران میشود؟ | خبر جدید از سهمیه بنزین امروز 27 دی ماه + جزییات
جزییات گرانی و سهمیه بنزین امروز را در ادامه مطلب بخوانید
جزییات گرانی و سهمیه بنزین امروز را در ادامه مطلب بخوانید
سهمیه بنزین از اهمیت بالا برخوردارست. سهمیه بنزین واریز شد. سهمیه بنزین در آخر هر ماه واریز میشود سهمیه بنزین هر ماه واریز میشود. آخرین تغییرات درباره سهمیه بنزین را در ادامه میخوانید.
حداقل حقوق بازنشستگان 15 میلیون تومان شد | صفر تا صد افزایش حقوق بازنشستگانخبر مهم برای مردم
نژادعلی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: سامانه هوشمند سوخت با جدیت فرآیند خود را ادامه میدهد و بحث اعتبار سهمیهای را که در نرخ دوم کارتهای هوشمند سوخت با عنوان تعدیلی که از 250 به 150 لیتر رسید آن هم یکی از اعمال سیاستها است و باز سیاستهای مختلفی را که دولت تبیین خواهد کرد و به فاز اجرای بیافتد تا بتوانیم از سامانه هوشمند سوخت در راستای مدیریت مصرف سوخت نهایت بهره برداری را ببریم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: امسال 103 میلیون لیتر تولید بنزین داشتیم و میانگین مصرف آن در همین سال 103.5 میلیون لیتر است یعنی تقریبا نیم میلیون لیتر ناترازی بین تولید و مصرف داریم.
این دهک ها شامل عیدی 5 میلیونی میشوند | چه کسانی شامل یارانه نقدی کمک معیشتی می شوندعلی اکبر نژادعلی در یک برنامه تلویزیونی گفت: ناترازیها قبل از برنامه اول توسعه اقتصادی وجود داشت و تا پایان برنامه پنجم نیز ناترازی داشتیم، اما در سال 97 با راه اندازی فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس که بزرگترین تولید کننده بنزین در کشور است باعث شد ما به سمت تراز مثبت بین تولید و مصرف حرکت کنیم.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: وضعیت تولید بنزین در کشور به یک عدد قابل قبولی رسید و در سال 98 تراز مثبت را تجربه کردیم یعنی اولین باری بود که ما در چندین سال گذشته به سمتی رفتیم که تراز بین تولید و مصرف عدد مثبتی را نشان میداد.
نژادعلی افزود: اواخر سال 98، 99 و 1400 بحث کرونا را داشتیم و با شروع ویروس کرونا در کشور شاهد کاهش سفرها و کاهش مصارف بنزین در کشور را بودیم و این ناترازی که در تولید و مصرف داشتیم عددش را بزرگ جلوه میداد.
وی گفت: اواخر برنامه سوم بخش ایجاد سامانه هوشمند سوخت و استفاده از کارت هوشمند سوخت در مجلس طرح موضوع دادن که مصوب شد و اجرای این کار در سال 86 یعنی دومین سال برنامه چهارم توسعه اتفاق افتاد و در سال 85 بیشترین واردات بنزین را به عدد 29 میلیون لیتر در روز داشتیم.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اضافه کرد: با راه اندازی سامانه هوشمند سوخت به یکباره مصرف بنزین به منفی 12.5 درصد نسبت به سال قبلش کاهش پیدا کرد و 10.2 درصد رشد مصرف در سال 85 نسبت به سال 84 بود و این منفی 12.5 درصد یعنی تقریبا 22.5 درصد کاهش مصرف داشتیم.
جزییات مهم از سهمیه ها
قاسم ساعدی، درباره احتمال افزایش قیمت حاملهای انرژی، گفت: این اطمینان را به مردم میدهیم که نمایندگان مجلس شورای اسلامی همواره و به ویژه در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده دغدغههای معیشتی مردم را مدنظر قرار میدهند و اجازه نمیدهند به آنان فشار اقتصادی وارد شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید مجدد بر اینکه مجلس به هیچ وجه اجازه نمیدهد فشار اقتصادی دیگری بر فشارها و تنگناهای معیشتی امروز مردم اضافه شود، تصریح کرد: ما به خوبی میدانیم افزایش قیمت حاملهای انرژی و به ویژه بنزین تأثیر مستقیمی بر قیمت سایر کالاها و خدمات میگذارد.
وی ادامه داد: اگر دولت به دنبال افزایش قیمت حاملهای انرژی باشد، از آنجایی که بازار ملتهب میشود و مشکلات اقتصادی برای مردم ایجاد میشود، حتماً مجلس با آن مخالفت میکند.
نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت تا این لحظه برنامهای برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ندارد، بیان کرد: تاکید مجلس این است که دولت به هیچ وجه نباید قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد.
ساعدی اظهار داشت: ما باید الان به دنبال بهبود وضعیت معیشتی مردم باشیم و بازار را مدیریت کنیم. لازم است راهکارهایی برای بهبود معیشت مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه در نظر گرفته شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس از مردم دفاع میکند و به دنبال بهبود وضعیت معیشتی آنان است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی هر گونه برنامه و اقدامی از جمله افزایش قیمت حاملهای انرژی و بنزین را که وضع بازار را ملتهب کند و گرانیها را تشدید کند، نمیپذیرند
وی افزود: با ابزار غیر قیمتی رفته رفته قیمت بنزین افزایش پیدا کرد و توانستیم مصرف بنزین را با توجه به تعداد خودروهایی که هر ساله به تعداد خودورهای کشور اضافه میشدند ادامه بدهیم و در سال 98 مصرف بنزین به 100 میلیون لیتر در روز رسیده بود و با به کارگیری از سامانه هوشمند سوخت و سهمیه بندی مجدد باعث شد که مصرف به 72 میلیون کاهش پیدا کند و با دو تجربهای که در ارتباط سهمیه بندی سوخت انجام دادیم شاهد بودیم که ابزارهای غیر قیمتی میتواند به میزان مصرف و مدیریت در مصرف کمک بکند.
نژادعلی ادامه داد: به کارگیری ابزارهای غیرقیمتی و اعمال سیاستهای مرتبط بر مدیریت مصرف بنزین تأثیر گذار خواهد بود.
وی اضافه کرد: سامانه هوشمند سوخت با جدیت فرآیند خود را ادامه میدهد و بحث اعتبار سهمیهای را که در نرخ دوم کارتهای هوشمند سوخت با عنوان تعدیلی که از 250 به 150 لیتر رسید آن هم یکی از اعمال سیاستها است و باز سیاستهای مختلفی را که دولت تبیین خواهد کرد و به فاز اجرای بیافتد تا بتوانیم از سامانه هوشمند سوخت در راستای مدیریت مصرف سوخت نهایت بهره برداری را ببریم.
افزایش چشمگیر تعارضات به خطوط فرآورده های نفتی
رابطه با سرقت از خطوط لولههای فرآوردههای نفتی، ارسلان رحیمی، مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: در گذشته تعارضات به خطوط فرآورده های نفتی در سال تنها چند مورد بود ولی اکنون به جایی رسیده که در سال به شکل هفتگی تعارض به خطوط لوله را داریم.
او افزود: با توجه به این که اکنون فرآوردههای نفتی و حاملهای انرژی، قیمت افزایشی دارند بنابر این تعارضات نیز به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
با توجه به موارد مطرح شده، مدیریت مصرف بنزین بسیار حائز اهمیت است. از جمله طرحها در راستای این هدف کاهش سقف سهمیه آزاد خودروهای شخصی با دو رویکرد کاهش قاچاق بنزین و صرفه جویی در میزان مصرف بود که هم اکنون در حال اجرایی شدن است.
جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: سواریهای شخصی یک سهمیه بنزین هزار و 500 تومانی دارند که میزان آن 60 لیتر است علاوه بر آن یک سهمیه به شکل اعتبار هم دارند که میتوانند از کارت خودشان استفاده کنند و این سهمیه 250 لیتر بود که اکنون با توجه به این که تراکنش 6 درصدی را داشته ایم عدد را روی 150 لیتر مدیریت کرده ایم.
طرحی که به علت امکان استفاده از کارت آزاد موجود در جایگاهها مردم آن را احساس نکرده اند.
یکی از شهروندان در این زمینه گفت: برای بنزین از کارت شخصی استفاده نمیکنیم و به صورت آزاد از جایگاهها میزنیم و هیچ فرقی ندارد.
شهروند دیگری بیان کرد: با اجرای این طرح اصلا تفاوت را احساس نکردیم و روند هیچ تغییری نکرده است. اما به گفته مسئولان این طرح منجر به کاهش 2 تا 3میلیون لیتری مصرف بنزین شده است
طرح بعدی که در زمینه مدیریت مصرف بنزین در نظر گرفته شد، موضوع سوآپ بنزین است.
در رابطه با سوآپ بنزین سالاری معاون وزیر نفت گفت: طبیعتا هر آن که چه بتوانیم از منطقه شمال کشور فرآوردهها را با استانداردهای منطبق بر استانداردهای ملی وارد کرده و در جنوب کشور تحویل دهیم، مفید خواهد بود و به عبارتی یک روشی است که علاوه بر این که ارزش افزوده برای کشور خواهد داشت میتوانیم شرایط سوخت رسانی را هم تسهیلگری کنیم.
تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت بنزین تاکنون اتخاذ نشده است
اما اطلاع رسانیهای دولت در رابطه با این طرحها شایعه افزایش قیمت بنزین را هم به دنبال داشت و برخی از افراد نیز بر این شایعات دامن زدند.
علیاکبر نژادعلی، مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی در خصوص شایعات افزایش نرخ بنزین مطرح کرد: هیچ گونه تصمیمی مبنی بر تغییر در سهمیه، سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین تاکنون اتخاذ نشده و این موضوعات مطرح نیست.