یک‌شنبه 7 بهمن 1403

به این شیوه با سهام عدالت خود وام بگیرید + جزییات

وب‌گاه منیبان مشاهده در مرجع
به این شیوه با سهام عدالت خود وام بگیرید + جزییات

بنا به گفته نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، استفاده از سهام عدالت به عنوان وثیقه برای دریافت وام، امکان‌پذیر است. این در حالی است که تمرکز بانک‌ها از توثیق سهام عدالت برای اعطای وام‌های خرد، به سمت پرداخت وام بدون ضامن رفته و حداقل امکان‌های موجود برای دریافت وام سهام عدالت، گرفته شده است.

بیشتر بخوانید:

به گزارش منیبان؛ 22 اسفندماه بود که محسن خدابخش، نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به وثیقه قرار دادن اوراق برای دریافت وام بانکی گفت: به‌طور قطع وثیقه سهام برای دریافت وام از سال 1401 اجرایی خواهد شد.

به گفته نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، هر بانک با توجه به منابعی که در اختیار دارد، می‌تواند به سهامداران وام دهد و سهام آن‌ها را به‌عنوان وثیقه بپذیرد. به همان صورت که اکنون کارت اعتباری سهام عدالت از طریق بانک‌ها به مشمولان این سهام اختصاص پیدا کرده است.

طبق گفته خدابخش، بانک‌ها با ارتباطی که با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی دارند، این اقدام را به طور حتم انجام می‌دهند و سهام را به عنوان وثیقه می‌پذیرند. تاکنون حداقل و حداکثری برای آن در نظر گرفته نشده و این امر وابسته به سیاست‌های مربوط به بانک‌ها است.

از سوی دیگر، پیش از اینکه موضوع پرداخت وام اعتباری سهام عدالت مطرح شود، دو بانک ملی و تجارت اقدام به صدور کارت اعتباری سهام عدالت می‌کردند که مبلغ آن، هفت میلیون تومان بود. به همین دلیل این احتمال وجود دارد که مبلغ وام سهام عدالت نیز، به همین میزان باشد.

این در حالی است که در حال حاضر، سرویس ارائه کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت در دو نرم‌افزار ایوا و زمرد که متعلق به دو بانک ملی و تجارت هستند، خدماتی به مشمولان ارائه نمی‌دهند و صدور کارت اعتباری سهام عدالت عملا متوقف شده است.

همچنین به گفته بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با وجود اینکه قرار بر این بود که بانک‌ها، کارت اعتباری سهام عدالت یا تسهیلاتی را برای دارندگانی سهام عدالت در نظر بگیرند، متأسفانه برخی از این بانک‌ها به وظیفه خود عمل نکردند و گزارشات بسیار زیادی از سوی موکلانمان به ما ارسال می‌شد. متأسفانه برخی از بانک‌ها زیر بار پذیرش مسئولیت نمی‌روند و موضوعاتی که بانک مرکزی آن را دستورالعمل کرده، مدنظر قرار نمی‌دهند و نسبت به آن بی‌تفاوت هستند.

منبع: اقتصادآنلاین