بهعنوان مجری برنامه مذهبی از خودم مراقبت میکنم
محمدرضا حسینیان مجری تلویزیون این توقع مخاطبان که مجریهای مذهبی باید چهارچوبهای دینی و مذهبی که از آنها سخن میگویند را رعایت کنند، بجا و به حق میداند و میگوید با وجود این ملاحظات، حواسش بوده تا دین برایش تبدیل به تجارت و دکان نشود.
حسینیان که در ایام اربعین اجرای برنامه زنده «تشرف» را در حرم امام رضا (ع) عهده دار بود، در گفتوگویی با ایسنا، درباره ضرورت برنامه سازی مذهبی متناسب با نسل جوان توضیح داد: من چندین سال است که تجربه اجرای مذهبی در تلویزیون را دارم. علی الاصول برنامههای مذهبی باید متناسب با سنین مختلف و نیازهای مختلف، تغییراتی را به خودشان بدهند. در حرم امام رضا (ع) نیازهای یک پدر 55 ساله با دختر 15ساله اش متفاوت است؛ او چیزهایی میخواهد و در ذهنش است که ممکن است در ذهن دخترش نباشد. امام علی (ع) فرمودهاند فرزندانتان را متناسب با زمان بار بیاورید. یعنی اگر دختری 15 ساله مثل پدر 55 سالهاش فکر کند گویا عقب است و نمیتوان گفت آفرین که اینطور فکر میکند. هر کسی باید متناسب با جهان بینی خودش اندیشه کند.
او افزود: ما در این فصل با دعوت از چهرههایی که مردم دوستشان دارند و به نظر میآید در مکانهای مذهبی دیده نشدهاند، سعی کردیم قشر جدید را به سبد مخاطبانمام اضافه کنیم.
حسینیان در همین زمینه با یادآوری قسمتی از برنامه تشرف با حضور جعفر دهقان ادامه داد: «چند روز قبل که آقای جعفر دهقان مهمان ما بودند گفتند چرا فکر میکنید امام رضا (ع) فقط برای قشر خاصی از جامعه است؟ اصلا اینطور نیست امام رضا (ع) متعلق به همه است. آقای دهقان گفتند، اتفاقا من شاهد هستم خیلی از بازیگران و سلبریتی های جوان سینما کلی با امام رضا (ع) درد دل دارند و نذر و نیاز و خواهش و تمنا کردهاند. همه آنها پشت دلشان یک تصویر از این گنبد و بارگاه است.
او افزود: به همین خاطر ما در فصل جدید برنامه که در حال پخش است در شبکه مهمی مثل شبکه یک و مکان مقدس و مهمی مثل حرم حضرت رضا (ع) سعی میکنیم این مجموعه از نگاههای جدید را به سمت برنامه خودمان جلب کنیم و امیدوار باشیم آن قشری که عاشق امام رضا (ع) هستند و آن قشری که عاشق امام رضا (ع) هستند اما ممکن است ما در ظاهر درکشان نکنیم از تماشای این برنامه لذت ببرند. امام رضا (ع) متعلق به همه مردم ایران است و ما باید با سلیقه عمل کرده و این لذت را از کسی نگیریم.
حسینیان در ادامه عنوان کرد که حضور انوش معظمی بازیگر نقش حرمله در برنامه «تشرف» وقتی که این بازیگر از امام رضا (ع) و امام حسین (ع) صحبت کرده است و نیز وقتی از مادرش که یک چهره مذهبی است صحبت کرده، مخاطبان بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است.
این مجری درباره حساسیتهایی که متوجه مجریان مذهبی است و توقعات مخاطبان از مجریان برنامه های معارفی، اظهار کرد: به نظرم این توقع، توقع درستی است و مردم این حق را دارند که نسبت به همه کسانیکه در لباس مذهب هستند و نه فقط مجری، توقعات خاصی را داشته باشند. طبیعی است که همه کسانیکه درباره موضوعات و مفاهیم مذهبی کار میکنند باید این مراقبت را هم از خودشان داشته باشند و هم از کیان و شرفی که تحت عنوان دین هست و باید از آن حفاظت شود. اگر این انتظارات برآورده نشود ما لطمهای به اصل ماجرا زدهایم.
حسینیان افزود: سعی میکنم روی آنتن تلویزیون دین فروشی نکنم. تمام تلاشم را میکنم که دین برایم تبدیل به موضوعی نشود که بخواهم از کنارش برای خودم نمدی از این کلاه بدوزم. به عنوان یک مجری که به من اعتماد میشود سعی میکنم اینکار را به درستی انجام دهم و حداقل خودم با خودم روراست هستم و سعی میکنم این مراقبتها را از خودم انجام دهم.
مجری برنامه «تشرف» همچنین درباره اجرای این برنامه در حرم امام رضا (ع) گفت: جا دارد از از دوستانمان در مجموعه آستان قدس رضوی که این ایده را پذیرفتند تشکر کنم. پشت بام حرم امام رضا (ع) همیشه جای حضور واعظان، مداحان و چهره های مذهبی بوده است و شاید کمتر اتفاق افتاده بود که ما در صحن و سرای امام رضا (ع) حضور چهرههای هنری را ببینیم. البته هنرمندانی که در این برنامه دعوت شدند حتما با مفاهیم فرهنگی و هنری و مذهبی پیوستگی و وابستگی دارند اما این فضای باز جدید خیلی در جذب مخاطب به ما کمک می کند. مخاطبان برایشان جالب است که فلان بازیگر از عاشقان حضرت رضا (ع) بوده و آنها نمیدانستند.
حسینیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر حضور چهره های بازیگری در قامت مجری و در قاب تلویزیون، گفت: در این زمینه خیلی صحبتها دارم اما ترجیح میدهم فقط به این نکته اشاره کنم که تصمیم گیران صنعت رسانه اگر عدالت را رعایت کنند خاطر آدم جمع میشود؛ عدالت مابین حضور ستارهها و مجریها، عدالت مابین کسانی که برای رسانه فداکاری کردند و کسانی که در رسانه، ما فداکاری از ایشان ندیدیم و عدالت مابین کسانیکه جان و جوانی شان را برای رسانه دادند و کسانیکه از رسانه فقط به عنوان ابزار استفاده کردند، باید رعایت شود.
او در ادامه گفت: من انتقادی به کسی ندارم؛ فقط می گویم اگر نگاه عادلانه باشد همه چیز درست میشود. باید میان سربازان فداکار رسانه و چهرههای دیگر عدالتی باشد و اینها را برای خودمان حفظ کنیم.
حسینیان در عین حال استفاده از بازیگران به عنوان مجری در برنامههای تلویزیونی را به عنوان راه حلی برای رقابت با دیگر رسانهها دانست و عنوان کرد: جای خوشحالی است که رسانه در حال مبارزه برای جذب مخاطب است. ما نمیتوانیم در این عرصه تعیین تکلیفی کنیم. بالاخره رسانه هم دوست دارد در جدالی که با سایر رسانههای دوست و دشمن دارد موفق شود. تلویزیون ما دوست زیاد دارد ولی چندین برابرش دشمن دارد. همه در تلاشند که بتوانند مخاطب را جذب کنند.
او ادامه داد: ما مجریان بسیار خوبی داریم که در سالهای گذشته کارهای بزرگی در تلویزیون انجام دادهاند، فقط باید مراقبت کنیم که این سربازها دلسرد نشوند و عدالت درباره شان حفظ شود.
حسینیان که مدتی از تلویزیون فاصله گرفته و مشغول برنامه سازی برای فضای مجازی بود، درباره فعالیت مجدد در تلویزیون توضیح داد: من فرزند تلویزیون هستم. کارمند رسمی تلویزیون هستم. نه رفتن به معنای رفتن بود و نه برگشن به معنای برگشتن. همواره یک جریان در مسیر حرکت بود که ممکن بود در مقاطعی از تاریخ کمرنگ تر یا پررنگ تر شود. من گوینده رسمی تلویزیون هستم و سالهاست با این حرفه کار کردهام. در حال حاضر تحت مجوز سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فضای مجازی در کنار تلویزیون در دنیای مجازی هم فعالیت دارم. تمام فعالیتها تحت نظارت سازمان مقرات فضای مجازی است. من در یک حوزه تخصصی یک تلویزیون اینترنتی دارم و مشغولش هستم.
به گزارش ایسنا، برنامه «تشرف» تا روزهای پایانی ماه صفر از شبکه یک پخش میشود.
به گفته حسینیان این احتمال وجود دارد که این برنامه بعد از ماه صفر هم ادامه داشته و هر چهارشنبه از پشت بام حرم امام رضا (ع) و شبکه یک پخش شود. اما تحقق این امر بستگی به شرایط دارد و به خاطر کرونا و محدودیتهای آن، چندان نمیتوان در این زمینه برنامه ریزی دقیق کرد.
انتهای پیام