بورس وال استریت افت کرد

تهدیدهای تازه تعرفهای از سوی ترامپ علیه اروپا و مکزیک، بازارهای جهانی را در وضعیت انتظار و احتیاط قرار داد. در واکنش به این تنشها، شاخصهای آتی سهام آمریکا و اروپا کاهش یافت و فشارها بر فدرال رزرو نیز شدت گرفت.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رویترز نوشت: معاملات آتی سهام در آمریکا و اروپا روز دوشنبه در بازار آسیا با کاهش همراه شد؛ آنهم در شرایطی که تهدیدهای تازه دونالد ترامپ در زمینه جنگ تعرفهای، نگرانیهایی را در میان سرمایهگذاران جهانی ایجاد کرده است. با این حال، بخشی از بازار همچنان امیدوار است که این تهدیدها بیش از آنکه واقعی باشند، بخشی از جنجالهای انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا باشند.
ترامپ روز شنبه اعلام کرد که از اول اوت، تعرفهای 30 درصدی بر بیشتر کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا و مکزیک اعمال خواهد کرد. این در حالی است که مذاکرات تجاری با این کشورها همچنان در جریان است. اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده تعلیق اقدامات تلافیجویانه علیه آمریکا را تا اوایل اوت تمدید خواهد کرد، اما در صورت اجرایی شدن این تعرفهها، گزینههای واکنشی جدی را روی میز قرار خواهد داد.
در بازار آسیا، شاخص MSCI آسیا - اقیانوسیه (غیر از ژاپن) 0.1 درصد کاهش یافت، در حالی که شاخص نیکی ژاپن تقریباً بدون تغییر باقی ماند. شاخص CSI300 چین نیز با وجود افت نزدیک به 10 درصدی صادرات به آمریکا، با توجه به رشد فراتر از انتظار صادرات در ماه ژوئن، واکنش منفی قابل توجهی نشان نداد. دادههای مهمی از جمله تولید ناخالص داخلی، خردهفروشی و تولید صنعتی چین نیز روز سهشنبه منتشر خواهد شد.
در بازار اروپا، شاخص آتی EUROSTOXX 50 با 0.6 درصد کاهش و شاخص DAX آلمان با افت 0.7 درصدی مواجه شدند. معاملات آتی FTSE بریتانیا نیز تقریباً بدون تغییر باقی ماند. در آمریکا، شاخصهای آتی S&P 500 و نزدک هر دو 0.4 درصد افت کردند؛ در آستانه آغاز فصل جدید گزارشهای مالی شرکتها.
طبق برآورد شرکت تحقیقاتی LSEG IBES، انتظار میرود سود شرکتهای حاضر در شاخص S&P در سهماهه دوم سال جاری تنها 5.8 درصد رشد داشته باشد؛ در حالی که این عدد در ماه آوریل 10.2 درصد برآورد شده بود. بانک مرکزی آمریکا (BofA) نیز پیشبینی کرده است که رشد سود شرکتها از 13 درصد در فصل گذشته، به 4 درصد کاهش یابد.
افزایش فشار ترامپ بر فدرال رزرو
در بازار اوراق قرضه، بازده اوراق 10 ساله خزانهداری آمریکا در سطح 4.41 درصد ثابت ماند و سرمایهگذاران همچنان به احتمال کاهش نرخ بهره در سال آینده امید دارند. ترامپ که بارها نسبت به عملکرد جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، ابراز نارضایتی کرده، حالا تهدید کرده است ممکن است به بهانه هزینههای بالای نوسازی ساختمان فدرال رزرو، به دنبال برکناری او باشد.
کوین هاست، مشاور اقتصادی کاخ سفید، نیز نسبت به احتمال بررسی راههای قانونی برای اخراج پاول هشدار داده است. ترامپ روز یکشنبه اظهار کرد که اگر پاول کنارهگیری کند، «اتفاق بسیار خوبی» خواهد بود.
انتشار آمار شاخص قیمت مصرفکننده آمریکا در روز سهشنبه میتواند اولین نشانه از اثرگذاری تهدیدهای تعرفهای بر تورم را مشخص کند. اگرچه بسیاری از خردهفروشان همچنان از موجودیهای پیش از تعرفه استفاده میکنند، اما هزینههای زنجیره تأمین ممکن است در آمارهای قیمت تولیدکننده و واردات بروز کند.
ثبات نسبی در بازار ارز و طلا؛ صعود بیتکوین ادامه دارد
در بازار ارز، یورو در واکنش به خبر تعرفهها با 0.1 درصد کاهش به 1.1675 دلار رسید و از اوج چهار ساله اخیر خود فاصله گرفت. دلار در برابر ین ژاپن نیز با 0.1 درصد افت به 147.35 رسید. در برابر پزوی مکزیک، دلار با 0.3 درصد افزایش به 18.6730 پزو رسید؛ در حالی که رئیسجمهور مکزیک اعلام کرد احتمال توافق تجاری پیش از مهلت اوت وجود دارد.
در بازار رمزارزها، بیتکوین برای نخستین بار از مرز 120 هزار دلار عبور کرد و به رکورد 121,207 دلار رسید. طلا نیز به عنوان دارایی امن با رشد 0.1 درصدی به 3359 دلار در هر اونس رسید.
223224
کد خبر 2089577