شنبه 1 اردیبهشت 1403

بومی‌سازی دستگاه تاپ‌درایو برای حفاری چاه‌های نفت و گاز تا عمق بیش از 4 هزار متر

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
بومی‌سازی دستگاه تاپ‌درایو برای حفاری چاه‌های نفت و گاز تا عمق بیش از 4 هزار متر

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس و به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت دانش‌بنیان مهندسی نوآوران تکساز صنعت (تایکو) موفق شده است با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی دستگاه چرخاننده فوقانی حفاری یا همان تاپ درایو را که برای حفاری چاه‌های نفت و گاز تا عمق بیش از 4 هزار متر کاربرد دارد، طراحی و تولید کند.

مهندس عباسعلی گرجی، مدیرعامل شرکت تایکو درباره این محصول، اظهار کرد: تاپ‌درایو یکی از تجهیزات مهم و به‌روز در صنعت حفاری است که جهت حفاری، اتصال و یا جداکردن لوله‌های حفاری از آن استفاده می‌شود که با عملکردی متفاوت، جایگزین روش‌های قدیمی حفاری و لوله‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: طی دهه‌های اخیر روش غالب برای حفاری، OFF SHORE (فراساحل) استفاده از این تجهیز بوده است و در حال حاضر به خصوص برای مناطق سخت و بحرانی در خشکی یا همان ON SHORE حفاری با تاپ‌درایو بسیار سریع‌تر و ایمن‌تر انجام می‌شود. تاپ‌درایو یک تجهیز با قابلیت جابجایی (Portable بودن) است که در دکل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. امکان جابجایی مناسب و سریع تاپ‌درایو روی دکل‌های مختلف باعث سرعت عمل در حفاری می‌شود که به همین دلیل کاربرد آن را در صنعت نفت دنیا افزایش داده است.

به گفته مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نوآوران تکساز صنعت، فعالیت این شرکت در ساخت دستگاه تاپ‌درایو بر مبنای جدیدترین فناوری در صنعت حفاری صورت گرفته است. ساخت تاپ‌درایو در این شرکت ابتدا طی مشارکت با یک شرکت خارجی جهت تأمین 15 دستگاه تاپ‌درایو برای شرکت نفت ایران در سال 1382 آغاز شد.

گرجی با اشاره به افزایش فشارهای بین‌المللی و اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان تصریح کرد: ادامه همکاری با طرف خارجی قطع شد و این شرکت مستقلاً در سال 1391 توانست با تکیه بر دانش و توانمندی داخلی فرآیند طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی اولین دستگاه تاپ‌درایو بومی در ایران را با موفقیت کامل به سرانجام برساند. این دستگاه علاوه بر تطابق کامل با شرایط اقلیمی کشور، قابلیت حفاری چاه‌های نفت و گاز تا عمق بیش از چهار هزار متر را دارد و برای شرایط حفاری دریایی و حفاری زمینی قابل استفاده است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تایکو اظهار داشت: پس از موفقیت در ساخت، نصب و راه‌اندازی دستگاه اول با برند NTS500 و کسب رضایت کارفرما و کاربران و اخذ تائیدیه‌ها و رضایت‌نامه‌های متعدد، شرکت تایکو ساخت دستگاه دوم با برند NTS500 را آغاز و در پایان سال 1397 تحویل کارفرما کرد که در حال حاضر این دستگاه در ناوگان حفاری شرکت ملی حفاری ایران مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

گرجی افزود: در سال 1399، شرکت ملی حفاری ساخت سه دستگاه تاپ درایو جدید را به شرکت ما سفارش داد که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برنامه‌ریزی ساخت آنها انجام شده است. صندوق نوآوری در تأمین بخشی از هزینه‌های خرید مواد اولیه، قطعات داخلی و خارجی و هزینه‌های تولید برای سه دستگاه تاپ‌درایو (NTS500) از این پروژه حمایت کرده است.

به گفته مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تایکو، قیمت فروش محصول این شرکت در مقایسه با نمونه‌های خارجی کاملاً رقابتی است و از این جهت صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی را نصیب کشور کرده است.

وی در خصوص میزان اشتغال‌زایی این شرکت نیز گفت: دستگاه تاپ درایو تولید شده در شرکت ما علاوه بر اینکه یک محصول دانش‌بنیان بشمار می‌آید توانسته بیش از 100 فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم پایدار ایجاد کند.

گرجی با بیان اینکه اولین دستگاه تاپ‌درایو روز سه‌شنبه 11 بهمن ماه 1401 با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی به کارفرما یعنی شرکت ملی حفاری ایران تحویل شد، گفت: فعالیت شرکت دانش بنیان تایکو و همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور ایجاد اشتغال پایدار، مصداق عینی تحقق شعار سال 1401 یعنی «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین» است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

دانش بنیان

محصولات دانش‌بنیان ایرانی صندوق نوآوری و شکوفایی تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
بومی‌سازی دستگاه تاپ‌درایو برای حفاری چاه‌های نفت و گاز تا عمق بیش از 4 هزار متر 2