بیش از 22 هزار هکتار با آفت برگخوار درختان بلوط مبارزه شد
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تاکنون در سطح نزدیک به 22 هزار و 400 هکتار از جنگلهای زاگرس با آفت برگخوار بلوط مبارزه شده است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تاکنون در سطح نزدیک به 22 هزار و 400 هکتار از جنگلهای زاگرس با آفت برگخوار بلوط مبارزه شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عباسعلی نوبخت امروز سهشنبه در حاشیه بازدید از جنگلهای درگیر آفت برگخوار بلوط در منطقه کوشک دشمن زیاره در شهرستان کهگیلویه به خبرنگار ما گفت: در مجموع در حوزه جنگلهای زاگرس تا امروز حدود 42 هزار هکتار تحت هجوم آفت برگخوار درختان بلوط قرار گرفتهاند.
وی افزود: بحرانیترین و حادترین ناحیه آلوده مربوط به عرصههای جنگلی کهگیلویه و بویراحمد است به طوری که 22 هزار هکتار از این عرصهها درگیر آفت برگخوار درختان بلوط شدهاند.
نوبخت با بیان اینکه در سطح 14 هزار و 900 هکتار از عرصههای جنگلی استان کهگیلویه و بویراحمد محلولپاشی و اقدامات کنترلی انجام شده است، اظهار داشت: در عرصههای جنگلی استان فارس در سطح حدود 6 هزار هکتار و استان خوزستان 1500 هکتار محلولپاشی و مبارزه با این آفت صورت گرفته است.
وی گفت: آفت برگخوار درختان بلوط، یک آفت بومی است و از سالها قبل در عرصههای جنگلی زاگرس بوده، اما این آفت تحت تاثیر تنشهای اقلیمی، افزایش درجه حرارت و کاهش رطوبت طغیان کرده است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: یکی از مشکلات در زمینه آفت برگخوار بلوط این است که ظرف یک سال چند نسل زاد و ولد کرده و از این رو در زمان کمی سطح وسیعی را آلوده میکند.
وی ادامه داد: محل تغذیه این آفت، برگ درختان بلوط است و به باغات و یا گونههای دیگر سرایت نمیکند.
نوبخت پیشگیری از سرایت این آفت به سایر مناطق جنگلی را از اهداف و استراتژی اصلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد و گفت: محدودیتهایی برای مبارزه با آفات در حوزه جنگلی و منابع طبیعی داریم و به دلیل وجود منابع آبی در جنگلهای زاگرسی، حیوانات وحشی و دامهای اهلی باید از محلول و ترکیبات کمخطر و سازگار با محیط زیست استفاده کرد.
وی افزود: در راستای استفاده از محلول یا ترکیب مناسب و تصمیمگیریها از خرد جمعی و نظرات تخصصی کمیته گیاهپزشکی ستاد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و در ادارات کل منابع طبیعی استانها و همچنین از تمام دستگاههای تخصصی در این امر از جمله سازمان حفظ نباتات کشور، موسسه تحقیقات جنگل و مرتع، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست استفاده میکنیم.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در عین حال اذعان داشت: تلاش میکنیم از تمام ظرفیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد مانند استانداری و بسیج برای مهار و کنترل آفت برگخوار بلوط استفاده کنیم ضمن آنکه قصد داریم یک برنامه عملیات مشترک در جنگلهای مجاور دو استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس برای مبارزه با این آفت اجرا کنیم.
وی از مردم خواست در پایش و اطلاعرسانی درباره کانونهای آلوده به آفت برگخوار کمک کنند.
این مقام مسوول تاکید کرد: با اقدامات کنترلی این سازمان، درختان بلوط آلوده، احیا میشوند و نگاه مردم این نباشد که این درختان بیبرگ، خشک شدهاند، بنابراین از قطع کردن این درختان پرهیز کنند.
تولید ترکیبات کم خطر با مشارکت شرکتهای دانشبنیان
نوبخت از همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با شرکتهای دانشبنیان برای تولید ترکیبات جدیدتر و موثرتر برای مبارزه با آفت برگخوار درختان بلوط خبر داد و بیان داشت: ما کار مشترکی را با یکی از شرکتهای دانشبنیان در زمینه ترکیبات کم خطر و سازگار با محیط زیست آغاز کردهایم و تا پایان امسال به دستاورد جدیدی دست پیدا خواهیم کرد.
بنابراین گزارش، ظرف دو هفته اخیر دو گروه کارشناسی از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به منظور ارزیابی دقیق از سطح آلودگی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد به این آفت و همچنین برنامهریزی جامعتر و هماهنگی با استانداری برای اقدامات کنترلی به این استان اعزام شدند.