پنج‌شنبه 8 آذر 1403

بیش از 3 متر از آب های سطحی سیستان و بلوچستان در سال گذشته تبخیر شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: سال گذشته به طور متوسط 3300 میلی متر از آب های سطحی استان تبخیر شده است که بیشترین میزان تبخیر با بیش از 4100 میلی متر در زابل روی داده است.

محسن حیدری روز شنبه در نشست خبری که به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و اجرای طرح فاصله اجتماعی به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به تشریح آخرین وضعیت پارامترهای جوی استان پرداخت.

وی در این نشست اظهار داشت: وزش بادهای 120 روزه و تعداد بالای روزهای گرم در طول سال سبب شده تا زابل در 10 سال اخیر دومین شهر با تبخیر بالای کشور شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به وضعیت بارش استان در سال زراعی جاری اشاره کرد و افزود: برای نخستین بار در 13 سال اخیر میزان بارش سال زراعی استان به بیش از 151 میلی متر رسید.

حیدری با بیان ایکه این میزان بارش در حالی روی داده است که سال زراعی گذشته برای نخستین بار بعد از 5 سال میزان بارش استان به حد نرمال رسید، گفت: درست دو سال پیش یعنی سال زراعی 97-96 سیستان و بلوچستان دومین سال کم بارش خود در نیم قرن اخیر را تجربه کرده بود.

وی توضیح داد: سال گذشته نیکشهر با مجموع بارش 333 میلی متر پر بارش ترین شهر استان شد. این میزان بارش در 11 سال اخیر این شهر بی سابقه بوده و دومین سال پر باران این شهر از زمان تأسیس ایستگاه هواشناسی (19 سال قبل) به شمار می رود.

مردم زابل سردترین و هیرمند گرمترین دمای سال 98 استان را تجربه کردند

عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان در ادامه به شرایط دمایی استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: زابل با دمای 4.7- درجه سلسیوس سردترین و هیرمند با دمای 50 درجه سلسیوس گرمترین دمای استان را ثبت کردند.

حیدری اضافه کرد: سال گذشته 142 روز در دلگان و 132 روز در ایرانشهر دمای هوا به 40 درجه و بالاتر از آن رسید. پس از ایرانشهر فراوانی وقوع دماهای 40 درجه و بالاتر به ترتیب در شهرهای راسک با 99، نیکشهر 98 و میرجاوه 76 روز رخ داده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته چابهار حتی یک روز نیز دمای 40 درجه تجریه نکرده است، افزود: فعالیت سامانه آب و هوایی مونسون سبب شده تا چابهار جزو خنک ترین بنادر ایران باشد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به وضعیت وزش باد در سال گذشته اشاره کرد و افزود: سال گذشته زابل با 244 روز باد با سرعت 54 کیلومتر بر ساعت، بادخیزترین شهر استان بود. در این سال باد با سرعت 70 کیلومتر بر ساعت در زابل 155 روز و باد با سرعت 100 کیلومتر و بیشتر 24 روز تکرار شده است.

حیدری اضافه کرد: شهرهای زهک و مهرستان نیز به ترتیب با فراوانی وقوع 131 و 99 روز دومین و سومین شهرهای بادخیز استان در سال گذشته بودند.

رکورد 50 ساله بیشینه سرعت باد سیستان و بلوچستان در ایرانشهر تکرار شد

وی عنوان کرد: در سال گذشته رکورد 50 ساله بیشینه بلند مدت وزش باد در استان تکرار شد و برای نخستین بار در ایرانشهر سرعت وزش باد به 158 کیلومتر بر ساعت رسید.

این مسئول با بیان اینکه وزش این باد خسارات زیادی در شهر ایرانشهر به بار آورد، گفت: وزش تند باد ایرانشهر در نتیجه همرفت های شدید ابرهای جوششی رخ داد که مداومت وزش آن زیاد نبود.

حیدری در ادامه به ظرفیت تابش خورشید برای تولید انرژی پاک در استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته 10 شهر استان به طور میانگین روزی 9 ساعت آفتاب داشته اند که نشان دهنده ظرفیت بالای استان در بخش تولید انرژی پاک محسوب می شود.

انتهای پیام