بیمه رایگان 6 میلیون ایرانی / 366 قلم دارو تحت پوشش بیمه قرار میگیرند
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: در طرح دارویار به مرور 366 قلم دارو که نسبتاً کم عارضه و جدید هستند تحت پوشش بیمه قرار میگیرند و با داروهای قبلی که کم اثر بودند جایگزین میشوند.
به گزارش مشرق، محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در نشست خبری روز یکشنبه گفت: یکی از ارکان جامعه سلامت است که در کنار امنیت قرار دارد که خبرنگاران میتوانند در این زمینه کمک کننده باشند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: با توجه محدودیت منابع در همه کشورها و ایران بیمه سلامت کار مهمی را در تأمین سلامت آحاد جامعه بر عهده دارد بخصوص 3 دهک پایین جامعه روستاییان و عشایر و... بیمه همگانی که در این خصوص اقدام میشود.
ناصحی اظهار داشت: 5 صندوق تحت پوشش بیمه سلامت است و 20 هزار میلیارد تومان کمتر از هزینهها ارائه خدمت میکنیم البته کمبودهایی داریم که در صدد رفع آن هستیم.
وی گفت: از سال گذشته تا کنون 812 هزار در حاشیه شهرها بیمه رایگان شدند و همچنین بیمه رایگان 3 دهک جامعه با 6 هزار میلیارد تومان که در حال تخصیص است انجام شده است و در سال 1401، در مجموع 6 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. صندوق بیمه همگانی بیشتر در بخشهای دولتی کاربرد دارد و 90 درصد هزینه بستری و 70 درصد هزینه سرپایی تأمین میشود.
ناصحی به طرح دارویار اشاره کرد و گفت: در این طرح بیمه سلامت در کنار ارکانهای دیگر مشارکت دارد و مابه التفاوت ارز پرداخت شده است و نباید افزایش قیمت در دارو داشته باشیم و اگر شود تخلف رخ داده و باید اطلاع داده شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: در طرح دارویار به مرور 366 قلم دارو که نسبتاً کم عارضه و جدید هستند تحت پوشش بیمه قرار میگیرند و با داروهای قبلی که کم اثر بودند جایگزین میشوند.
وی به منابع طرح دارویار اشاره کرد و افزود: 4 هزار میلیارد تومان برای شروع طرح به سازمانهای بیمه گر اختصاص یافته که 1,300 میلیارد تومان به بیمه سلامت و 2,500 میلیارد تومان به تأمین اجتماعی و مابقی اعتبار نیز به بیمه نیروهای مسلح پرداخت شده است.
ناصحی گفت: کل بودجه طرح دارویار 73 میلیارد تومان بوده که برای آغاز طرح 1 میلیارد دلار داده شده است و مابقی بودجه براساس عملکرد به بیمهها اختصاص داده میشود.
وی در خصوص پرداخت مطالبات مراکز درمانی افزود: پرداختیهای ما به روز است و مطالبات مؤسسات خصوصی تا پایان خرداد پرداخت شده و تمام هزینههای نسخه نویسی الکترونیک و دارویار تا پایان تیرماه پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه 18 ماه است که پرداختهای ما به مراکز دولتی و خصوصی به روز شده است، گفت: در سال جاری بدهی به مراکز نداریم و خدمات به بیماران اوتیسم بیشتر شده است.
به گفته وی، با اقدامات انجام شده توانستیم 3 هزار میلیارد تومان از زیان انباشته خود را کم کنیم و بدهی که از سال 96 داشتیم پرداخت کردیم و هم اکنون به مؤسسات بدهی نداریم.