دوشنبه 5 آذر 1403

بی حضور کتاب پیشرفتی حاصل نخواهد شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بی حضور کتاب پیشرفتی حاصل نخواهد شد

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه گام دوم انقلاب اسلامی را مستحکم‌تر و با عزمی راسخ‌تر برمی‌داریم، تاکید کرد: برای خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی، بی حضور کتاب پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از موسسه خانه کتاب و ادبیات جمهوری اسلامی ایران، سید عباس صالحی در پیامی به بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، گفت: کتاب پدیده شگفت‌انگیز و اعجازگر همه دوران‌ها است؛ بشر دانش خود را با کتاب ثبت و منتقل کرده و کتاب در هر تمدنی چراغ راهنما و حافظ میراث معنوی و فرهنگی آن بوده است.

به گواهی تاریخ تمدن‌هایی که در آنها رابطه بین کتاب و انسان‌ها گسسته شد، به بوته فراموشی سپرده شدند و جوامعی که کتاب به عنوان نقشه راه در آن ارج نهاده شد، رشد و تعالی یافتند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این پیام آورده است: در جهان امروز نیز بر این باوریم که کتاب، محور نوآوری‌های شروع سده جدید بوده و محتوای مورد نیاز همه آنها با ذهن خلاق نویسندگان پدید آمده است. به بیان دیگر کتاب هم محتوا را تامین می‌کند و هم چرخه‌های اقتصادی صنایع فرهنگی را به گردش در می‌آورد.

نقش کتاب در ارتباطات میان نسلی و میان فرهنگی نیز بسیار برجسته است؛ به گونه‌ای که در گستره سرزمینی ایران و جهان ایرانی، هر آنچه به مفاهیم دینی، هویتی و فرهنگی توجه شده، جملگی به مدد کتاب از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته و زمانی که به نام پدیدآوران این محتوای غنی ملی نظر می‌افکنیم، درمی‌یابیم که از اقوام گوناگون و جای جای این خاک پهناور در انتقال و تعالی این مهم، کوشش‌های کم‌نظیری انجام شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اکنون که به برکت خون شهیدان این سرزمین و انفاس قدسی امام راحل و هدایت‌های مقام معظم رهبری «مدظله العالی» گام دوم انقلاب اسلامی را مستحکم‌تر و با عزمی راسخ‌تر برمی‌داریم، تاکید کرد: نیک می‌دانیم که برای خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی، بی‌حضور کتاب پیشرفتی حاصل نخواهد شد و برای ایجاد آینده‌ای روشن برای نسل‌های بعدی، کتاب‌های خوب، آگاهی و توانایی جوانان آینده‌ساز این ملک را افزایش داده و جامعه را به کمال و سعادت خواهد رساند.

صالحی در ادامه این پیام تصریح کرد: به رغم همه مشکلاتی که کشور عزیزمان در سه سال اخیر با آنها مواجه شده، از تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا تا بیماری فراگیر کرونا و اثرات سوء آن بر اقتصاد کشور که فرهنگ و کتاب و پدیدآوران ارجمند آن نیز از این آسیب برکنار نبوده‌اند، هر چند آهسته‌تر اما مستحکم‌تر به راه خود ادامه می‌دهیم. چرا که روح فرهنگ‌پرور ایرانی هیچگاه در بحران‌ها متوقف نشده و هم‌چنان فرهنگ و کتاب پویا، زنده و پایدار است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دراین پیام با قدردانی از تمام تلاش های خالصانه‌ای که از سوی نهادها، انجمن‌ها و صنوف و نیز پدیدآورندگان کتاب در این سال‌ها شکلگرفته است،‌تاکید کرد: خود را وام‌دار کتاب، این انیس و دوست بی‌صدا، اما پرمحتوا می‌دانیم. پس برای تکریم قلم و اندیشه گرد هم می‌آئیم، هم‌اندیشی می‌کنیم و نسبت به رفع مشکلات، با تلاش مضاعف به یاری فرهنگ و اندیشه می‌شتابیم.

این گزارش می افزاید: قرار است پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت آغاز بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، توسط ایوب دهقانکار دبیر هفته کتاب قرائت شود.

همچنین این پیام از سوی مدیران ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها نیز به صورت همزمان قرائت می شود.

هفته کتاب در یک نگاه

24 آبان ماه در تقویم رسمی کشوردر سال 72 شمسی به عنوان روز کتاب و کتاب‌خوانی تعیین شد. در سال‌های گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شد. در این هفته، با اجرای برنامه هایی که به وزش نسیم معرفت از سوی دریای کتاب و معانی ناب به سمت اندیشه همگان می انجامد، می کوشیم تا به تقویت فرهنگ مطالعه و گسترش سطح آگاهی های عمومی مدد رسانیم.

نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی ماه سال 1372 با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد. همزمان با هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها، و استان‌های کشور نمایشگاه‌ها و جشن‌های کتاب و سخنرانی همراه با نشست های مختلف و... با موضوعات چاپ و نشر و کتاب و ترویج کتابخوانی با هدف افزایش میزان سرانه مطالعه برگزار می‌شود.

براین اساس با مجموعه سیاستگزاری و برنامه ریزی های انجام گرفته سعی شده تا ترویج فرهنگ مطالعه به خصوص بین نوجوانان، هدف و محور اصلی این برنامه‌ها باشد از این رو بزرگداشت روز کتاب، کتابدار و کتاب‌خوانی همه ساله در این ایام با شکوه هرچه تمام تر از سوی اهالی قلم، فرهیختگان، مسئولان و فعالان فرهنگی، اساتید،‌دانشگاهیان، دانشجویان، دانش آموزان، اصحاب نشر و چاپ و کتاب و... برگزار می شود.

امسال نیز همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی این رویداد بزرگ فرهنگی از شنبه 24 آبان تا30 آبان جاری در سراسر کشور برگزار می‌شود.

*س_برچسب‌ها_س*