جمعه 2 آذر 1403

تأسیس شبکه جهانی 1757 برای صلح همزمان با بزرگداشت سنت دانشگاهی در ایران

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تأسیس شبکه جهانی 1757 برای صلح همزمان با بزرگداشت سنت دانشگاهی در ایران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران عصر سه‌شنبه 12 تیر ماه در اجتماع 3 هزار نفری دانشگاهیان در آئین بزرگداشت 1757 سال سنت آموزش عالی در ایران که در محل مصلی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در پی پیشنهاد دانشگاه تهران و بر اساس مصوبه مجمع عمومی یونسکو در سال 2017 که دانشگاه جندی شاپور را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا شناخته است، شورای عالی انقلاب...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران عصر سه‌شنبه 12 تیر ماه در اجتماع 3 هزار نفری دانشگاهیان در آئین بزرگداشت 1757 سال سنت آموزش عالی در ایران که در محل مصلی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در پی پیشنهاد دانشگاه تهران و بر اساس مصوبه مجمع عمومی یونسکو در سال 2017 که دانشگاه جندی شاپور را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا شناخته است، شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب نمود که این میراث به قدمت دانشگاه بزرگ و پرافتخار یعنی دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منضم شود.

وی افزود: بر اساس نامه‌ای که رئیس‌جمهور شهید، آیت‌الله دکتر رئیسی رضوان الله علیه در همان صبح روز شهادتشان به دانشگاه تهران ابلاغ کرد، امروز شاهد برگزاری مراسم نکوداشت سنت دانشگاهی در ایران و جهان هستیم و این بیانگر این واقعیت است که ایران عزیز ما مهد تمدن دنیاست و دانشگاه تهران نگین این تمدن پرافتخار است.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: همانطور که رهبر عزیزمان در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، دانشگاه تمدن‌ساز را محور تمدن نوین اسلامی قلمداد می‌کنند، دانشگاه تهران با عنایت به مصوبه‌ای که یونسکو در 2017 میلادی داشت و ایرانیان را صاحب قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا به نام دانشگاه جندی‌شاپور شناخت، شورای عالی انقلاب فرهنگی هم دانشگاه تهران را به عنوان نماد آموزش عالی ایران، میراث‌دار این تاریخ دانست.

استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن اشاره می‌کند که جندی شاپور در زمان خود، محور تمدن‌سازی در دوره ساسانیان بود و بعد از ورود اسلام عزیز نه تنها شوکت و عظمت جندی شاپور تنزل پیدا نکرد بلکه جایگاه علم و فناوری ارتقا پیدا کرد و در سیر تکامل نهاد‌های علمی، ما شاهد شکل‌گیری شارستان‌ها در عصر اسلامی بودیم. بعد از آن ربع رشیدی‌ها و مدارس علمیه و نظامیه‌ها شکل گرفت تا دوره‌های نزدیک ما که دارالفنون تأسیس شد و در نهایت دانشگاه تهران که نود سال پیش تاسیس شد.

رئیس دانشگاه تهران افزود: امروز ایران عزیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از یک دوره فترت طولانی دوباره سر برآورده و امید داریم که از طریق نماد آموزش عالی ایران، در تمدن‌سازی کشور عزیزمان و احیای این تمدن و همچنین خدمت به این تمدن بشری، گام‌های اساسی برخواهد داشت.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: تمدن ایرانی همیشه ثابت کرده است که وقتی اعتلا پیدا می‌کند، در خدمت رفاه و آسایش بشر است و امروز که به شدت نیازمند آرامش و صلح جهانی هستیم، قطعاً دانشگاه تهران این نقش را برعهده خواهد گرفت و دانشگاه‌های جهان را زیر چتر 1757 برای اعتلای صلح جهانی قرار خواهد داد.

وی با قدردانی از دکتر محمدباقر قالیباف عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در آئین بزرگداشت 1757 سال سنت دانشگاهی در ایران، گفت: دکتر قالیباف یکی از مفاخر دانشگاه تهران هستند و دانشگاه به وجود مدیر جهادی و عالم و دانشمندی که من مطلع هستم که جنبه علمی دکتر قالیباف زیر سایه جنبه اجرایی ایشان فراموش شده است، افتخار می‌کند. دکتر قالیباف یکی از تئوریسین‌های بزرگ حکومت‌های محلی است و من هم از کتاب‌های ارزشمند ایشان و نکات و دیدگاه‌های ایشان بهره‌مند شده‌ام.

مقیمی در پایان خطاب به دکتر قالیباف گفت: حتماً ملت عزیز ما خدمات شایسته شما را فراموش نخواهند کرد و من مطمئن هستم که هر چه حضور شما در دانشگاه تهران پررنگ‌تر باشد، حتماً شاهد شکوفایی بیشتر دانشگاه تهران خواهیم بود.