تأمین داروهای موردنیاز بیماران SMA برای سال آینده / خرید 30 میلیون دوز واکسن کرونا از تولیدکنندگان داخلی
رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام تأمین داروهای موردنیاز بیماران SMA برای سال آینده؛ گفت: تاکنون 30 میلیون دوز واکسن از شرکتهای داخلی خریداری و 150 میلیون دوز واکسن وارد کردهایم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بهرام دارایی امروز در نشست خبری ویدئوکنفرانسی با اصحاب رسانه درباره رصد کمبودهای دارویی اظهار داشت: راهکار مهم برای شفافیت و حذف امضای طلایی و اختلالاتی که ممکن است در عدالت در تولید و توزیع اتفاق بیفتد، ایجاد سامانه هوشمند است؛ سامانههای هوشمند ما میتوانند اصالت دارو را پایش کرده و سیاستگذاری، قیمت گذاری و... ردیابی کنند و وضعیت کمبود داروها را به صورت برخط رصد کنند. آمارنامه مواد اولیه دارویی نیز تهیه شده و به زودی منتشر خواهد شد.
وی افزود: سامانه اصالتسنجی TTAC به بلوغ خودش نزدیک میشود و میتواند با اتصال به سامانههای دیگر وزارت بهداشت و نهادها و ارگانهای مرتبط، زنجیره تامین دارو را به صورت کامل رصد کند. در آینده نزدیک میتوانیم بر پایه این سامانه، داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج را از تولید تا مصرف تامین کنیم و با پوشش قابل قبول بیمه به دستشان برسانیم. این کار را برای شیرهای متابولیک انجام دادیم و باز هم می توانیم انجام دهیم.
داراییادامه داد: با هیچ توجیهی نمیتوان نظارتهای لازم را از کالاهای سلامت محور برداشت. تجارت الکترونیک مورد توجه ما است و بنابراین آییننامهای در سازمان غذا و دارو برای سامان دادن به فروش اینترنتی محصولات تدوین شده است.
دارایی گفت: در سال 97 حدود 4 میلیارد دلار نیاز ارزیمان بوده که بتوانیم این منابع را تأمین کنیم. در یکسال گذشته به دلیل مصوبهای که سال گذشته در مجلس، حدود 2 میلیارد دلار برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی در سال 1400 در اختیار داشتیم که این مبلغ در 6 ماه اول امسال به اتمام رسید. این موضوع باعث شد که مشکلاتی در زمینه تامین پایدار دارو در شش ماه دوم امسال ایجاد شود. امیدواریم با حمایت رییس جمهور و اختصاص 700 میلیون دلاری که در ماه گذشته اتفاق افتاد، بتوانیم به سرعت تامینهای اساسی را انجام دهیم و مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه در بودجه 1401 برای تامین پایدار و بدون افزایش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی 4 میلیارد دلار پیشنهاد دادهایم؛ تصریح کرد: در سال 1397 حدود 4 میلیارد دلار مصرف ارزی در این زمینه داشتیم که پس از 3 سال و با توجه به رشد نیازها انتظار نمیرود این رقم کمتر شود. معادل ریالی نیاز دارو و تحهیزات پزشکی برای اجرای برنامههای مهمی مانند پوشش کامل داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج و رساندن دارو به درب منزل آنها آن 90 هزار میلیارد تومان است.
دارایی درباره تأمین داروی مورد نیاز بیماران اسامای نیز گفت: بعد از دستور رئیس جمهور نشستی با شرکت تأمین کننده خارحی برگزار و دارو وارد فارماکوپه ایران شده است و مذاکرات برای تأمین داروی این بیماران انجام شده و داروی سال آینده بیماران SMA تأمین خواهد شد.
وی درباره میزان تولید و واردات واکسن کرونا بیان داشت: تاکنون 30 میلیون دوز واکسن از شرکتهای داخلی خریداری و 150 میلیون دوز واکسن وارد کردهایم. با توانمندی در تولید 30 میلیون دوز واکسن در ماه، دپوی مناسبی داریم و در پیش خریدها، پرداختها با تاخیر انجام شده است و امیدواریم با مساعدت سازمان برنامه و بودجه باید مابقی مبالغ واکسن خریداری شده تسویه حساب شود.
وی با بیان اینکه تمهیدات لازم برای پیک ششم کرونا اندیشیده شده است؛ تصریح کرد: رمدسیویر توسط تولیدکنندگان مختلفی در کشور تولید میشود. این دارو در بخش بستری تحت پوشش بیمه است و در بخش سرپایی این پوشش برداشته شده است که در حال مذاکره با معاونت درمان و بیمه هستیم که پوشش بیمهای لازم نیز ایجاد شود.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه طی چند ماه گذشته داروی "ریتالین" به دلیل عدم تامین به موقع ارز دچار کمبود مقطعی شد؛ گفت: ریتالین یک داروی برند است و تولید داخل آن را داریم که برخی از مردم اقبالی به آن نشان نمیدهند، در حالی که نمونه داخلی آن تستهای اثربخشی لازم را گذرانده است و تا آنجایی که بتوانیم برای پاسخ به نیاز بیماران برند اصلی را تامین میکنیم. مصرف نابجای این دارو نیز باعث ایجاد کمبودها میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره سلامت محصولات کشاورزی بیان داشت: یکسری ضوابط برای سلامت گندم داریم و باید استاندارد و ضوابط مطابق سبد غذایی مردم باشد. سیستمهای موازی مانند سازمان استاندارد، جهادکشاورزی و برخی آزمایشگاهها را داریم و در این زمینه امیدواریم با اصلاح قانون مشکلات حل شود. شبکه آزمایشگاهی در کشور داریم و هزینه بسیاری برای این موازی کاری صرف میشود.
وی افزود: محصول صادراتی ما مشکلی از نظر باقی مانده سموم نداشتند بلکه سمومی استفاده شده بود که در کشور روسیه ثبت نشده بود و این رویه در ایران هم وجود دارد و این به معنای آلوده بودن محصولات نبود و درصدد هستیم به کمک وزارت جهاد کشاورزی این مشکل برطرف شود.
به گفته وی تولید داخل 97 درصد از داروهای مورد نیاز کشور را تامین می کند این در حالی است که ظرفیت کارخانههای داروسازی ما دو برابر این عدد است و آنها میتوانند با سیاستگذاریهای مناسب، تولیداتشان را افزایش داده و با تامین پایدار نیاز داخلی بتوانند راهگشای بازارهای صادراتی ما باشند.
دارایی ادامه داد: در حوزه زیست فناوری و داروهای بایوتکنولوژی به پیشرفتهای قابل قبولی رسیدیم و جزو چهار کشور اول آسیا در تولید این داروها هستیم. با تولید داروهای زیست فناوری در کشور هم نیاز بیماران خودمان را که عمدتا برای بیماران صعب العلاج و خاص است، تامین مطمئن و پایدار کردیم و هم 2 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی در این زمینه داشتهایم.
داروها و اقلام پیشگیری از بارداری با تجویز پزشک ارائه میشود تولید و صادرات دارو در آینده نزدیک افزایش مییابد مبتلایان اومیکرون میتوانند تا 10 روز ناقل ویروس کرونا باشند!