تأیید نماینده تهران از استفاده اسلحههای ساچمه زن در مقابل معترضین
اقتصادنیوز: محسن دهنوی عضو هیات رییسه مجلس گفت: پلیس در درگیریهای خیابانی از سلاح ساچمه ایاستفاده کرد که هیچ کدام منجر به جراحت جدی نمیشود.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دیده بان ایران، محسن دهنوی در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی که به همت بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: 20 سال در دانشگاه و فعالیت دانشجویی حضور داشتم؛ هیچ گاه وضعیت این گونه نبود که امکان گفتو گو و تبادل نظر کم شود. شاید در بیرون از دانشگاه فضا تند بود اما همیشه فضای گفت گو در دانشگاه ولو با وجود درگیری در حد دانشجویی وجود داشت.
فریدون عباسی: غربی ها می خواهند ریشه جمهوری اسلامی را بخشکانند / برجام جابگو نیست!
وی با بیان اینکه ما و شما مسئول ترمیم وضعیت فعلی هستیم گفت: اکنون عده ای سعی می کنند دانشگاه را از فضای گفت و گو و تبادل نظر خارج کرده و فضای دانشگاه را رادیکال و تند کنند. با این وضعیت ممکن است فضا امنیتی شده و امکان گفت و گو وجود نداشته باشد لذا باید این چرخه در نقطه ای تمام شود.
نماینده تهران تاکید کرد: باید چرخه عدم گفت و گو تمام شود چون ادامه این وضعیت باعث رادیکال شدن فضا و خارج شدن فرصت گفت و گو است؛ دانشگاه را به فضای گفت و گو برگردانیم که همیشه چنین فضایی در آن وجود داشته است. فراموش نکنیم که برخی به دنبال دور کردن فضای دانشگاه از گفت و گو و کشاندن آن به خیابان هستند که این رویکرد، دانشگاه را از کارکرد خود دور میکند.
دهنوی ادامه داد: یکی از مهمترین اتفاقات این است که بدخواهان ایران به دنبال دامن زدن بر شکاف اجتماعی بین مردم بوده و می خواهند گسل اجتماعی را عمیقتر کرده و آن را تبدیل به شکاف غیرقابل جبران کنند. ما باید با گفت و گو به این موضوع بپردازیم که هیچ کسی از عمیق شدن این شکاف سود نمی برد.
وی همچنین با اشاره به حضورش در دانشگاه شریف گفت: تعدادی از دانشجویان شریف با انتقاد از وضعیت کشور صحبت از مهاجرت می کردند؛ اگر قرار بر تغییر این وضعیت باشد ما و شما باید آن را تغییر دهیم؛ باید کنار هم گفت و گو کرده و برای تغییر وضع تلاش کنیم. خطر مهلک برای وضع فعلی کشور دو قطبی کردن جامعه و افزایش شکاف است.
حرمت امامزاده را متولی آن باید نگه دارد
در ادامه دهنوی در پاسخ به پرسشهای دانشجویان گفت: درباره اتفاقات اخیر دانشگاه ها و بحث ممنوعالورود شدن و نوع برخوردها با دانشجویان که از سوی دانشگاه و دولت انجام میشود، لازم است توضیحاتی را ارائه کنم؛ واقعیت این است که «از ماست که برماست»؛ حرمت امامزاده را متولی آن باید نگه دارد؛ پس ما باید خودمان حرمت دانشگاه را حفظ کنیم.
وی گفت: نظام جمهوری اسلامی پای این موضوع ایستاد که اعتراضات و اغتشاشات با کمترین تعداد کشته، مجروح و تلفات جمع شود. پلیس از سلاحجنگی استفاده نکرد. البته وقتی به مقر پلیس و یا ایستگاه پلیس حمله می شود، شرایط فرق می کند. پلیس در درگیری های خیابانی از سلاح پینت بال و ساچمه استفاده کرد که هیچ کدام منجر به جراحت جدی نمی شود لذا تلاش شد تا این حجم از درگیری خیابانی و اغتشاش با کمترین حجم تلفات به پایان برسد. در مقابل بیش از 30 نفر از دستگاه های امنیتی و انتظامی شهید شدند اما نوع رفتارها تغییر نکرد.
کمیتهای در مجلس برای پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی دانشگاه تهران تشکیل میشود
به گزارش ایسنا، در ادامه دهنوی درباره پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشت شده و ممنوعالورودیها، گفت: ما به عنوان نماینده مردم وظیفه دفاع از حقوق مردم را داریم؛ از آقای نادری به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران می خواهم که کمیته ای در مجلس برای پیگیری وضعیت دانشجویان ممنوع الورودی و بازداشتی تشکیل شود و من هم در کنار ایشان تلاش می کنم. در قالب این کمیته جلسهای با ریاست و هیات رییسه دانشگاه تهران تشکیل می دهیم.
این عضو هیات رئیسه مجلس مجددا تاکید کرد: اگر دانشجویی به صرف اظهار نظر در فضای حقیقی و مجازی بازداشت و یا ممنوع الورود شده، این موضوع را پیگیری میکنیم، همانطور که در دانشگاه شریف هم قول این کار را دادیم و منتظر گزارش دستگاهها هستیم؛ اگر کسی بیرون دانشگاه عملی انجام داده، آن موضوع متفاوت است؛ مثل اینکه من نماینده تا وقتی به وظایف نمایندگیام عمل کنم مصونیت دارم، اما اگر با ماشینم تصادف کنم باید با من هم مثل بقیه برخورد شود.
اگر بی دلیل کسی ممنوعالورود شده نام او را بدهید تا بررسی کنیم
وی ادامه داد: دانشجو حق آزادی بیان دارد اما اگر در خیابان کاری کند نباید برایش مصونیت قائل شد؛ قول پیگیری میدهم. آقای نادری به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه هم این موضوع را پیگیری میکند و گزارش آن بررسی خواهد شد. البته این نکته را هم فراموش نکنید که ممکن است دانشگاه برای رعایت نظم اقداماتی انجام دهد مثل اینکه دانشجویی اجازه تشکیل کلاس را نداده و یا باعث بی نظمی شده است. دانشگاه به او میگوید چند روزی اجازه ورود ندارد تا حداقل تنبیهی شده باشد. پس انتظار نداشته باشید دانشگاه کار حداقلی را انجام ندهد. باز هم میگویم اگر بی دلیل کسی ممنوعالورود شده نام او را بدهید تا بررسی کنیم.
این نماینده مجلس در ادامه اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی نشان داد که اگر کسی خطایی انجام دهد آن را میپذیرد و رسما عذرخواهی میشود. کما اینکه موارد بسیاری در این باره دیده شده، اگر ما هم به نتیجه برسیم که خطایی رخ داده آن را پیگیری کرده و عذرخواهی و دلجویی میکنیم.
دهنوی در مورد وضعیت فضای مجازی گفت: در فضایی هستیم که به معنای واقعی جنگ شناختی است، دشمن و مخالفان ایران از بالاترین فناوری و تکنولوژی روز دنیا استفاده کرده تا درک متفاوتی در جامعه ایجاد کند؛ با بچههایی که معترض بوده و در اغتشاش و اعتراض حضور داشتند صحبت میکردم، به واسطه فضای مجازی ذهنیتی در بین آنها ایجاد شده بود که فکر میکردند کار تمام شده و حتی میگفتند که مگر هنوز حضور دارید؟ آنقدر فضای مجازی ذهن آنها را نسبت به جامعه متوهم کرده بود که حتی میگفتند کار تمام و رژیم عوض شده است اما واقعیت جامعه آن چیزی نیست که بی بی سی و اینترنشنال نشان میدهند. آنها مدام فیلمهایی را نشان داده که مردم در کف خیابان حضور دارند حال آنکه زندگی جاری است و مردم زندگی میکنند. البته اعتراضاتی در برخی نقاط کشور وجود دارد ولی ما باید جنگ شناختی را جدی بگیریم.
وی با اشاره به اعتراضات سال 88 گفت: در سال 88 اوج فضای درگیری های سیاسی در خیابانها بود اما هیچ وقت دانشگاه به محلی تبدیل نشد که شاهد بیان ادبیات این روزها در برخی از دانشگاه ها باشیم؛ در سال 88 اعتراض و تحصن وجود داشت اما هیچ کدام از برخوردهای امنیتی با دانشگاه صورت نگرفت.
دهنوی با بیان اینکه طبق اصل 27 قانون اساسی اعتراض حق مردم است، افزود: حد و مرزها در بیان اعتراض رعایت نشده و بعضا شعارهایی بیان شد که در چاله میدان هم نمی شنیدیم؛ حتی اگر تعداد دانشجویان که این شعارها را بیان کردند، کم هم باشد ولی شأن دانشجو و دانشگاه رعایت نشد. شعارهایی که بیرون دانشگاه جرأت بیان آن وجود نداشت در داخل دانشگاه مطرح شد بعد انتظار داشتند که کسی هم برخورد نکند؛ وقتی حرمت دانشگاه رعایت نمی شود انتظار نداشته باشید دستگاه متولی برقراری نظم جور دیگری برخورد کند؛ راه اصلاح به خود دانشگاه بر می گردد.
وی با بیان اینکه اعتراض چارجوب دارد، گفت: اگر کسی از الفاظ رکیک استفاده کرد، باید خود دانشجویان با آن فرد برخورد کرده و خود دانشگاه هم با مکانیزم خود برخورد کند. اگر شعارها و برخوردها از فضای آکادمیک خارج و شعار رکیک مطرح شد دیگر نمیتوان انتظار داشت که برخورد در چارچوب و ریل آکادمیک باشد.
بحث ممنوعالورودی دانشجویان را پیگیری میکنیم
این عضو هیات رییسه مجلس تاکید کرد: ما حتما بحث ممنوعالورودی دانشجویان را پیگیری میکنیم؛ اگر دانشجویی به صرف اظهارنظر ممنوع الورود و یا احضار به کمیته انضباطی شده، به ما اعلام کنید تا پیگیری کنیم؛ ما نماینده همه مردم هستیم حتی اگر کسی ما را نماینده خود نمی داند باز هم ما خود را موظف به پیگیری حقوق او می دانیم.
وی در عین حال گفت: وضعیت کسی که بیرون از دانشگاه دست به تخریب و اغتشاش زده با کسی که صرفا به خاطر اظهارنظر ممنوع الورود شده، متفاوت است. طبیعتا باید قوه قضاییه با این فرد بر اساس تخلف و جرم مرتکب شده، برخورد کند.
دهنوی درباره اصلاح قانون حمل سلاح توسط نیروهای مسلح گفت: این موضوع به دلیل اتفاقات سالهای گذشته، در مجلس در حال رسیدگی است اما من خودم با توجه به شرایط فعلی و ملتهب جامعه خیلی موافق نیستم که فعلا این موضوع در دستور کار قرار گیرد؛ باید از انجام هر اقدامی خودداری کرد که پیام دامن زدن به فضای دوقطبی جامعه و چرخه خشونت باطل را می داد.
وی ادامه داد: البته باید از پلیس حمایت کرد چون اگر اقتدار پلیس شکسته شود دیگر سنگ روی سنگ باقی نمی ماند اما در اتفاقات اخیر پلیس مظلوم واقع شد؛ از یک طرف نهادهای مختلف درباره اجرای قانون عفاف و حجاب به درستی عمل نکرد و همه را گردن فراجا انداختند. کسی از سایر نهادها نپرسید که نقش شما در اجرای این قانون چیست و همه چیز را گردن پلیس انداختند.
همچنین بخوانید