پنج‌شنبه 8 آذر 1403

فرهنگی وب‌گاه تابناک

فرهنگی وب‌گاه تابناک

همانگونه که انتظار می‌رود به جز موضوع حساسیت‌برانگیزش، چه در فرم و پرداخت و چه در داستان حرف تازه‌ای ندارد اما آیا اساسا تماشاگر کمدی‌ها به دنبال یک کمدی برجسته هستند یا صرفا به دنبال تخلیه خود هستند و این کمدی‌ها در این زمینه کمک می‌کند؟

با توجه به شرایط و موقعیتی که حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در آن قرار داشت، روشن است که موضوع تعیین و انتخاب جانشین آن حضرت، یعنی آخرین امام از نسل پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که بر اساس روایات تردید ناپذیر بنیاد ظلم و بیداد را برخواهد کند، تا چه درجه از اهمیت و حساسیت برخوردار است.

هنوز منشأ انتشار این فیلم‌ها که قطعا به ضرر سازندگانش است، مشخص نیست؛ اما برآوردهای اولیه «تابناک» حکایت از آن دارد که احتمالا این فیلم‌ها از یک جشنواره بین المللی لو رفته‌اند و دور از انتظار نیست تعداد فیلم‌های بیشتری سرنوشت مشابهی پیدا کنند.

صادقی با تاکید بر اینکه فرهنگ و هنر نیازمند حمایت‌اند تا بتوانند چیزی را به جامعه ایرانی تزریق کنند، گفت: بودجه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران امروز هزار و 750 میلیون تومان است که تنها 200 میلیون تومانش به تئاتر اختصاص دارد و بقیه‌اش به هیئت‌های مذهبی می‌رسد تا در خیابان شربت پخش کنند؛ درحالی که نهادهای مذهبی نیار به حمایت ندارند. چون توده‌های مردم چندین قرن است آن را به خوبی و بهتر...

غرقی با بیان این نکته که رسانه‌های بین‌المللی تبلیغات بین‌المللی دارند و به برندهای مهم تبدیل شده‌اند، افزود: باید به سمت و سویی حرکت کنیم که برند بین‌المللی رسانه‌های ما تقویت شود. متأسفانه در داخل کشور هیچ‌کس به این مسئله توجهی ندارد و گام چندان جدی هم نتوانسته‌ایم برداریم. البته بخش برون‌مرزی ما، پرس‌تی‌وی و العالم فرصت‌های خوبی در اختیارشان هست و حداقل در منطقه شناخته شده هستند،...

در صفحه‌ات اعتراض می‌کنی، اما یک و نیم میلیارد دستمزد برای ده روز می‌گیری و الآن هم از دست شوخی زشت شهروند البرزی با کودکی که در سطل زباله انداختند گله می‌کنی؟ سیاه خود ماییم، سیاه‌کار خود ماییم که در زندگی روزمره در رفتار اجتماعی، در حفظ حق شهروندی دیگران یک لحظه هم با خودمان روراست نیستیم. این اعتراضات و بیانیه‌های ظاهری و عوام‌فریب لیاقت خودمان است.

مدیران غیرکارشناس و بیگانه با سینما و حوزه فرهنگ که در ترسیم افق‌ها ناتوانند و بخاطر فقدان قدرت تشخیص در ارایه راهکار نیز ناکارآمد و مصلحت را در محافظه کاری و حرف شنوی از حوزه‌های دیگر می‌بینند به درد این سینما نمی‌خورند. کسانی که سینما برایشان مثل سالن ترانزیت فرودگاه، محلی موقت است برای کمی استراحت، خوردن و نوشیدن و احیانا قضای حاجت و مقصدشان جای دیگری است، از پروازی پیاده شده و در...

بی‌شک باید حق اعتراض مردم نسبت به تصمیمات مقامات ارشد و شرایط اقتصادی به رسمیت شناخته و از آسیب دیدگان حوادث اخیر به ویژه آن‌هایی که اساسا نقشی در این حوادث نداشتند، دلجویی شود...، اما اساسا صدور بیانیه در چنین شرایطی که ماجرا به پایان نیز رسیده، چه خروجی خواهد داشت؟ پرسش کلیدی‌تر این که آیا بیانیه حاوی مخاطب واضح، محور‌های مشخص نقد و ارائه راهکار بود یا با شعارزدگی سانتیمانتالیستی...

ترکیب این سه گروه منتصب برای مهم‌ترین رویداد سینمایی کشور به خوبی نشان می‌دهد احتمالا جشنواره سی و هشتم با نهایت محافظه کاری برگزار خواهد شد؛ محافظه کاری که بی‌شک به ترکیب هیات داوران جشنواره فجر نیز تسری خواهد یافت.

عده‌ای با ارائه آدرس غلط تلاش کردند چنین معافیتی را به عنوان «معافیت سلبریتی‌ها، بازیگران و خوانندگان» جا بزنند، حال آنکه اعمال یا عدم اعمال این معافیت تاثیری بر این گروه کوچک نمی‌گذارد و آن‌ها در صورت اعمال مالیات، میزان مالیات را نیز در رقم کل قرارداد‌های تازه‌شان لحاظ و تهیه کنندگان سینما که به آن‌ها نیاز دارند نیز این رقم را پرداخت می‌کنند.

با گذشت ماه‌های متمادی مجموعه اسناد محدودی از سوی معاونت‌ها و موسسات سازمان سینمایی منتشر شد که اغلب آنها فاقد اهمیت بودند و به عنوان نمونه موزه سینما نامه‌هایی درباره تحویل کلید موزه یا تعمیر دستگاه‌های موزه منتشر کرده و مکاتبات مالی قابل توجه و تعاملات اینچنینی منتشر نشده است. در سایر موسسات و معاونت‌ها نیز وضعیت به همین شکل است...

جشنواره مستند ایدفا در حالی دیشب به کار خود خاتمه داد که مستندسازان ایرانی یک شب به یادماندنی را پشت سر گذاشتند و سه جایزه این جشنواره را از آن خود کردند.

برنامه سینمایی «هفت» این هفته نیز با هدف قرار دادن سینما و مدیریت آن تداوم یافت و همچون برنامه‌های پیشین، این بار نیز مسائل سیاسی نظیر مشخصات دولت روحانی به شرایط کنونی سینمای ایران متصل شد؛ رویکرد یکجانبه‌ای که بدون حضور تفکرات متفاوت و ایجاد یک کنتراست، خروجی مثبتی برای سینمای ایران نخواهد داشت.

فیلم سینمایی «روزی روزگاری در هالیوود | Once Upon a time in Hollywood» تازه‌ترین ساخته «کوئنتین تارانتینو» یک کمدی سیاه و با نیم‌نگاهی به داستان‌های عامه دهه شصت میلادی است؛ فیلمی متفاوت در میان آثار سینمایی تاراتنیتو که اگرچه ممکن است ردپایی از داستان‌های عامه پسند داشته باشد.

سیزدهمین اثر رسول صدرعامل، فرصتی برای بازگشت دوربین فیلمبرداری به دانشگاه و نگاهی به نسل تازه دانشجویان و دغدغه‌هایش در بستر یک درام است؛ درامی که شاید بهترین اثر صدرعاملی نباشد؛ اما سراغ بخشی از جامعه جوان ما را رفته که فیلمسازان در دوران کمدی‌های پرفروش ریسک پرداختن به آنها را به جان نمی‌خرند.

«قاتل و وحشی» در ژانر جنایی ساخته شده و امین حیایی، لیلا حاتمی، شهرام حقیقت‌دوست، ستاره اسکندری، عزت‌الله رمضانی‌فر، سام نوری و... از جمله بازیگران آن هستند. این فیلم فرم حضور در جشنواره سی‌وهشتم فیلم فجر را پر کرده است و تا امروز بیش از 70درصد فیلمبرداری این فیلم سینمایی انجام شده و تدوین همزمان آن توسط هایده صفی‌یاری در حال انجام است.