تاثیر افزایش سن ازدواج بر کاهش جمعیت / مشکلات اقتصادی و بیکاری مهمترین عامل کاهش ازدواج است
یک جامعهشناس با بیان اینکه افزایش سن ازدواج موجب کاهش فرزندآوری شده است، گفت: به گفته پزشکان افزایش سن ازدواج، باروری را محدود میکند.
اسماعیل چراغی کوتیانی، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار موج، در خصوص عواملی که باعث کاهش فرزندآوری میشود، گفت: قطعا یکی از دلایل جدی کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج است. چرا که تحقق ازدواج یکی از عوامل بلاواسط فرزندآوری است.
وی با تاکیدبر اینکه هرآنچه این عامل بلاواسط را از میدان خارج و تأثیر آن را از بین ببرد خودش هم از عوامل کاهنده فرزندآوری خواهد بود، افزود: درگذشته دختران 20 سالگی ازدواج میکردند و حدود 15 تا 20 سال فرصت فرزندآوری داشتند، مثلاً در این 20 سال میتوانست به فواصل چهار ساله، چهار یا پنج فرزند بیاورد اما الآن افزایش سن ازدواج باعث شده که دختران ما 28 تا 30 سال ازدواج کند و به گفته پزشکان افزایش سن ازدواج، باروری را محدود میکند و همین امر باعث شده فرزند آوری کم شود.
چراغی همچنین در مورد عواملی که باعث افزایش سن ازدواج در دهههای اخیر شده است، ادامه داد: مشکلات اقتصادی، بیکاری جوانان، تورم و مسکن و روابط خارج از عرف، مهمترین دلایل عدم تمایل جوانان به ازدواج است.
این جامعهشناس با بیان اینکه در سالهای اخیر عناصر هویتی و اجتماعی ما با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند و این درحالیاست که این هویتهای جدیدی که از آنها اسم برده شد نیاز به مقدمات دارند، عنوان کرد: هر کسی که دغدغه اشتغال داشته باشد باید تحصیلات را بگذراند؛ این پروسه باعث میشود فرد به این فکر کند که تا تحصیلاتش را تمام نکند و شغلی نداشته باشد به ازدواج نیز فکر نکند و این مهم از عمده دلایل افزایش سن ازدواج است.