تاثیر کاهش وزن در بیماری سرطان
به گفته محققان، چاقی با خطر بالاتر ابتلاء به حداقل 13 نوع سرطان مرتبط است. این مسئله تا حد زیادی به دلیل سطوح بیش از حد بالا هورمونهایی مانند استروژن و انسولین است.
اما نتایج مطالعه نشان میدهد که کاهش وزن میتواند احتمال ابتلاء به این سرطانها از جمله سرطان سینه، کلیه، تخمدان، کبد و پانکراس را تعدیل نماید.
دکتر «کندا آلکواتلی»، محقق بالینی در کلینیک کلیولند، گفت: «این مطالعه اهمیت درمان چاقی به عنوان یک بیماری مزمن را تقویت میکند. ما امیدواریم که این نتایج به ما کمک کند تا درک بهتری از نحوه استفاده از کاهش وزن برای درمان بیماریهای همراه، از جمله سرطان در بیماران چاق داشته باشیم.»
برای این مطالعه، محققان سوابق سلامت الکترونیکی بیش از 100000 بیمار چاق در کلینیک کلیولند را ارزیابی کردند که بیش از 5300 نفر از آنها به سرطان مبتلا شدند.
محققان تغییرات BMI (شاخص توده بدنی) را در فواصل سه، پنج و 10 سال قبل از تشخیص سرطان در یک فرد پیگیری کردند و آنها را با افراد گروه کنترل مقایسه کردند.
آنها دریافتند که کاهش وزن میتواند خطر ابتلاء به اکثر سرطانهای مرتبط با چاقی را در یک بازه زمانی پنج ساله کاهش دهد.
به عنوان مثال، خطر سرطان کلیه در عرض سه سال و سرطان آندومتر در سه و پنج سال کاهش یافت. خطر مولتیپل میلوما (نوعی سرطان پوست) در عرض 10 سال کاهش یافت.
علاوه بر این، محققان دریافتند به نظر میرسد کاهش وزن از افراد در برابر طیف وسیعی از 16 سرطان دیگر که با چاقی مرتبط نیستند محافظت میکند.
اینها شامل ملانوم و سرطانهای پوست، ریه، اندام تناسلی، چشم، مغز و اندامهای گوارشی بود.
محققان در مرحله بعدی قصد دارند بررسی کنند که آیا داروهای ضد چاقی مانند Wegovy و Zepbound میتوانند خطر سرطان را کاهش دهند یا خیر.
--> اخبار مرتبط- علائم سومین سرطان شایع جهان
- سرفه مزمن نشانه این بیماری خطرناک است
- این رژیمها بدتر باعث چاقیتان می شود
- با این 6 خوراکی اشتهای بیش از حد را کنترل کنید
- هشدار نسبت به این 9 علائم گوارشی
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.