تاریخ انقضای نشریات دانشجویی دو روز بعد از تولید / ایجاد پایگاه دائمی آرشیو ضروری است + فیلم
نبود پایگاه آرشیو دائمی برای نشریات دانشجویی چالشی است که علاوه بر آنکه باعث عدم ماندگاری تولیدات دانشجویان شده، بلکه امکان رجوع به محتوای تولید شده برای دانشجویان سالهای بعد را نیز غیر ممکن میکند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ساغر کتابی نشریات دانشجویی، به عنوان یکی از مهمترین ارکان فعالیتهای فرهنگی و علمی در دانشگاهها، نقشی اساسی در تبادل نظر، ترویج دانش، نوآوری و شکوفایی خلاقیت دانشجویان ایفا میکنند. با این حال، در سالهای اخیر شاهد بیتوجهی روزافزون به این نشریات در سطوح مختلف دانشگاهی هستیم. این موضوع میتواند پیامدهای منفی متعددی برای جامعه دانشگاهی و در نهایت، برای پیشرفت علمی و فرهنگی کشور به دنبال داشته باشد.
یکی از مهمترین دلایل بیتوجهی به نشریات دانشجویی، کمبود حمایتهای مالی و بودجهای از سوی دانشگاهها و سایر نهادهای ذیربط است. این کمبود منابع، مانع از فعالیت موثر و پویای این نشریات شده و آنها را با چالشهای متعددی در زمینه چاپ، نشر، برگزاری رویدادها و جذب نویسندگان و فعالان روبرو میکند.
معاون فرهنگی وزارت علوم در گفتگو با خبرگزاری دانشجو به این مسئله پاسخ داد و گفت: واقعیت امر این است که ما هنوز در حوزه فرهنگی آموزش عالی دانشگاهها ردیفهای مجزا بودجهای نداریم که بخواهیم بودجه مستقلی را برای نشریات تدارک ببینیم. این مطالبهای است که دانشجویان همواره از وزارت علوم دارند که مطالبه به حقی است، اما سیاست این است که ردیفهای بودجه را تلفیق کنند.