تاریخ پرتاب تلسکوپ فضایی "جیمز وب" اعلام شد
تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا که پرتاب آن بارها به تاخیر افتاده بود یک قدم به سرویسدهی نزدیکتر شده است و به زودی در مدار قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، آژانس فضایی ناسا قصد دارد این تلسکوپ را که تنها چند ماه از انجام آخرین آزمایشهایش در اواخر ماه اوت گذشته است در روز 18 دسامبر سال 2021 (27 آذر) به فضا بفرستد.
این تلسکوپ سوار بر موشک "آریان V" آژانس فضایی اروپا از پایگاه فضایی گویان فرانسه به مدار خواهد رفت. ناسا هنوز "جیمز وب" را به سکوی پرتاب منتقل نکرده است این درحالی است که موشک حمل کننده آن به سکو رسیده است.
انتظار میرفت تلسکوپ "جیمزوب" که در سال 2016 کامل به نظر میرسید در سال 2018 به فضا پرتاب شود اما این تلسکوپ با تاخیرهایی مواجه شد و همهگیری کووید -19 نیز راهاندازی و ارسال آن به فضا را بیشتر به تاخیر انداخت. توسعه این تلسکوپ در سال 1996 آغاز شده بود و انتظار میرفت در سال 2007 مورد استفاده قرار بگیرد اما محققان برای مدتی ساخت آن را رها کردند و در سال 2005 طراحی تجهیزات آن را از سرگرفتند.
"جیمز وب" قرار است جایگزینی برای تلسکوپ فضایی هابل باشد. این تلسکوپ دارای آینههای بسیار بزرگتر بوده که میتواند به کمک آنها به کشف اولین کهکشانهایی که هابل حتی قادر به یافتن آنها نبوده است بپردازد. تجهیزات "جیمز وب" باید در دمای به شدت پایین باقی بمانند تا در اندازهگیریهای مادون قرمز آن تداخلی ایجاد نشود به همین دلیل این تلسکوپ مجهز به یک سپر خورشیدی بزرگ است.
ماموریت "جیمز وب" به نسبت کوتاه خواهد بود زیرا این تلسکوپ برای باقی ماندن در مدار به سوخت احتیاج دارد و نمیتواند برای همیشه در مدار باقی بماند. ناسا مدت زمان ماموریت آن را پنج سال اعلام کرده اما امیدوار است این تلسکوپ بتواند تا 10 سال در مدار باقی بماند.
"جیمزوب" به ستارهشناسان و اخترفیزیکدانان در مطالعه آنچه که هابل قادر به رصد آن نبوده است کمک میکند. امواج مادون قرمز میتوانند از میان غبار کیهانی عبور کنند تا این تلسکوپ به تابش اصلی اجرام سردتر مثل کوتولههای قهوهای و سیارات دست یابد. به احتمال بسیار زیاد "جیمز وب" در طول عمر خود به حل رشتهای از اسرار کیهانی کمک خواهد کرد.
انتهای پیام