چهارشنبه 9 آبان 1403

تار و تاریخ با چشمان جادو به گیلان رسید

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تار و تاریخ با چشمان جادو به گیلان رسید

تازه‌ترین اثر پروژه «تار و تاریخ‌» با عنوان «چشمان جادو» به آهنگسازی میدیا فرج نژاد در قلعه گردن واقع در استان گیلان ضبط شده است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، «چشمان جادو» نامِ تازه‌ترین تابلوموزیکال از پروژه «تار و تاریخ» است. این اثر به آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد ساخته شده و با آواز آرین رسولی و نوازندگی هادی فتوحی همراه شده است. همچنین شعر این آهنگ از سروده‌های داوود خانی خلیفه است.

تار و تاریخ دو مدال طلا برای ایران به ارمغان آورد

.

میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» در یادداشتی درباره اثرِ «بی تو شکسته‌ایم» نوشته است:

«بر بلندای منطقه رحیم آبادِ گیلان، «قلعه گردن» واقع شده و قدمت این قلعه به دوره تیموری (حدود 700 سال پیش) منتسب است. در محدوده یک‌صدمتری «قلعه گردن» بقایای آثار باستانی با قدمت بیش از سه هزار و 500 سال کشف شده که نبود آثار تمدنی در گیلان (کاسپیان، کادوسیان) پیش از اسلام را نقض و زیست انسان در دوره‌های مختلف تاریخی از جمله در هزاره اول قبل از میلاد در جلگه گیلان را اثبات می‌کند. و اما... چنین بنای مهمی که منطقه پیرامونی‌اش، اینقدر خاص و پر اهمیت است این روزها محل جولان کوه خواری و زمین خواری است. تا چشم کار می‌کند شما می‌بینید که دارند کوه‌ها را برای ساخت ویلا صاف می‌کنند و زمین‌های زراعی با.... مسکونی می‌شود! طبیعت زیبای گیلان به سرعت در حال تخریب است و با ایجاد انفجار و استفاده از ماشین آلات سنگین برای صاف کردن کوه‌ها قطعا به باقی مانده قلعه و تمدن پیرامونش خسارات جبران ناپذیری زده می‌شود. بررسی کردم و دیدم دو سال پیش فرمانده انتظامی گیلان افرادی را در همین مورد در رودسر بازداشت کرده است ولی در یکسال گذشته که اوج این ساخت و سازهای غیرقانونی است خبری ندیدم. خواهش می‌کنم از خبرنگاران حوزه‌های مرتبط تا با تمرکز روی این موضوع اطلاع رسانی کنید، حتی اگر تاثیر کمی داشته باشد بهتر از بی تاثیر بودن است. تلاشمان این بود که زیبایی‌های بی نظیر رودسر و قلعه را در قاب صدا و تصویر برایتان روایت کنیم و مثل بیشتر مواقع سراغ زبان مردم آن منطقه رفتم. غزلی گیلکی که فوق العاده شنیدنی است.»

«چشمان جادو» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو 54 انجام شده است.

کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است. پروژه «تار و تاریخ» حدود دو سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود دویست تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.

آلبوم «تار و تاریخ» چندی پیش توانست در مسابقه بین المللی گلوبال موزیک اواردز - سال 2023 و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد.