تامین بخشی از بودجه همسان سازی از طریق فروش املاک
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تأمین بخشی از بودجه وزارت علوم در حوزه همسان سازی به فروش املاک و مستغلات موکول شده است.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تخصیص منابع مالی بیشتر به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در حقیقت نوعی سرمایهگذاری است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، آئین تکریم دکتر محمدعلی لطف الهی یقین رئیس سابق و معارفه دکتر محمد زاد شکویان رئیس جدید دانشگاه مراغه با حضور دکتر هاشم داداش پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.
در این مراسم هاشم داداشپور با اشاره به اینکه تأمین بخشی از بودجه وزارت علوم در حوزه همسان سازی به فروش املاک و مستغلات موکول شده است، افزود: وزیر علوم با جدیت به دنبال تخصیص و جذب اعتبار مورد نیاز است تا دغدغه کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها را کمتر کند.
معاون وزیر علوم گفت: تخصیص منابع مالی بیشتر به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در حقیقت نوعی سرمایهگذاری است و اگر اعضای هیئت علمی دغدغه نداشته باشند، در مسیر رشد و هدایت علمی کشور حرکت خواهند کرد.
وی همچنین به لزوم جذب مشارکت خیران برای توسعه مراکز دانشگاهی اشاره و بیان کرد: درود به همه خیران که در دانشگاهها سرمایهگذاری میکنند و بنده نیز دست خیران فعال در حوزه دانشگاهها را میبوسم.
به گفته داداش پور فرد خیری ساختمانهای زیادی در دانشگاه گیلان احداث کرده و رئیس وقت دانشگاه نیز در پاسخ به این کار خیر، آرامگاه این فرد را در محوطه دانشگاه جانمایی کرده است. دانشگاه مراغه پاسخی برای عنوان «بهشت دیرینهشناسان» داشته باشد.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تحقق «دانشگاهی به وسعت شهر» به عنوان شعار دانشگاه مراغه به تعبیری نشان میدهد که این مرکز باید جامعمحور بوده و برای ظرفیتها و عناوین منطقهای همچون «مراغه، بهشت دیرینهشناسان» پاسخی در خور داشته باشد.
داداشپور افزود: دانشگاهها در طول زمان تغییراتی به خود دیده اند و سه نسل از سیاستها شامل علمی، فناوری و نوآوری را پشت سر گذاشته اند تا به سمت جامعمحوری حرکت کنند.
وی اضافه کرد: سیاستهای علمی فقط دارای کارکردهای تولید دانش بود اما وقتی دانشگاه نسل دوم مطرح شد، حرکت در مسیر فناوری و اقتصادی بودن مورد توجه بیشتری قرار گرفت. سیاستهای نوآوری نیز انتقال نوآوری به جامعه محلی و همچنین کارآفرینی را هدف گرفته است. بر اساس این سیاست، اتصال دانشگاه به جامعه محلی به یک اصل مهم تبدیل شده تا دانشگاه در خدمت توسعه منطقه باشد.
معاون وزیر علوم با تاکید بر اینکه دانشگاه باید جایگاه خودش را در محیط ملی و محلی پیدا کند تا پاسخگوی نیازها و مسالههای محیط محلی و منطقهای باشد، اظهار داشت: اینجاست که ضرورت توجه به دانشگاه ماموریتگرا مشخص میشود؛ دانشگاهی که سیاست علمی، فناوری و نوآوری را پشت سر گذاشته است و به بحثهای کارآفرینی اهمیت میدهد.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: دانشگاه باید به بهبود مهارتهای تخصصی و فنی منطقه کمک کند و اگر دانشگاه از محیط محلی و منطقهای خودش جدا باشد، نمیتواند دارایی تولید کند و دارایی صرفاً فیزیکی نیست. دانشگاه باید بتواند به بهبود سرمایه اجتماعی در محیط محلی خودش کمک کند تا از این طریق به توسعه منطقه کمک مؤثری باشد.
به گفته وی، با این نگرش دانشگاه میتواند علاوه بر منطقه، به باز تولید دانش محلی در سطح جهانی عمل کند کما اینکه در حال حاضر بخشی از تولیدات علمی در سطح جهانی بازتاب روایتهای محلی است که بازنمایی فراگیر پیدا کرده است.
وی در پاسخ به مطالبه مسئولان محلی اظهار داشت: به عنوان نمونه، اگر قرار باشد که دانشجوی خارجی در دانشگاه مراغه حضور یابد، فقط به خاطر ظرفیتهای محلی و خاص این کهنشهر از جمله منطقه فسیلی باید جذب شود. دانشجوی خارجی زمانی دانشگاه مراغه را برای تحصیل انتخاب خواهد کرد که از ظرفیتهای خاص دانشگاه استفاده کند.
معاون وزیر علوم ادامه داد: ظرفیت علمی رشته زمینشناسی باید در دانشگاه مراغه به حدی بالا برود که «بهشت فسیلشناسان» معنا پیدا کند و دانشگاه در توسعه روزافزون این ظرفیت مداخله کند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه با وجود ادغام در دانشگاه مراغه همچنان دارای هویت خاص خودش است به بازتاب هویت تاریخی این شهر اشاره کرد و گفت: دانشگاه مراغه باید برای رشد و بالندگی این ظرفیت نیز برنامه داشته باشد.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه به واسطه اینکه اهل نقده هستم، به وفور از مراغه عبور و به تهران سفر کردهام؛ بر همین اساس شناخت کافی از این کهنشهر دارم و آن را شهر خودم هم میدانم، با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دانشگاه مراغه مسیر ارتقا را طی کند، اظهار داشت: این دانشگاه باید در خور نام خواجهنصیرالدین طوسی بوده و برای رسیدن به بلوغ چشم انداز روشنی تعریف کند.
در این مراسم دکتر مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، دکتر جعفر رازقی سرپرست اداره کل دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان، دکتر علی موسوی، معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مراغه و دیگر مسئولین شهری و دانشگاهی حضور داشتند.
در پایان این مراسم از زحمات دکتر محمدعلی لطف الهی یقین رئیس سابق تقدیر و دکتر محمد زاد شکویان به عنوان سرپرست دانشگاه مراغه معرفی شد.