تامین سالانه 160 تن از نیاز بازار مرغ خراسان شمالی / توقف تولید در پیچ بروکراسی اداری طولانی
جوان کار آفرین گرمهای که با سرمایه 3 میلیارد تومانی کار پرورش مرغ گوشتی را آغاز کرده، حالا سالانه 160 تن از گوشت مرغ مورد نیاز بازار استان خراسان شمالی را تامین می کند و معتقد است اگر کمی حمایت شود می تواند بخش زیادی از نیاز بازار استان را تامین کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وحید بیگی، جوان 29 ساله گرمه ای دارای مدرک کارشناسی ارشد دام و طیور در گفتگو با خبرنگار عصراترک در گرمه درباره نحوه شروع به کارش اظهار داشت: از سال 1392 کار پرورش مرغ گوشتی را آغاز کرده ام و در حال حاضر حدود 2 سال است که این مجموعه را با هزینه شخصی احداث کرده ام و خرداد ماه سال جاری به بهره برداری رساندم.
وی ادامه داد: این واحد تولیدی دارای 3 خط دان خوری تمام اتوماتیک، 4 خط آب خوری نیپل هلندی، 5 عدد هواکش 3 فاز پر قدرت، 3 عدد جت هیتر دوگانه، موتور برق اضطراری است که تمامی این تجهیزات از کارخانه های معتبر در استان مازندران خریداری شده است.
بیگی گفت: جوجه 1 روزه و دان مورد نیاز از واحد های مازندران تهیه می شود و مرغ تولید شده به کشتارگاه بجنورد ارسال می شود.
وی یادآور شد: در هر دوره 45 روزه، 15 هزار قطعه جوجه به مرغ تبدیل می شوند که برای هر جوجه 5 کیلوگرم دان مورد استفاده قرار می گیرد و هر دوره حدود 40 تن گوشت تحویل بازار داده می شود. وی اضافه کرد: در واحد مرغدای وی سالانه چهار دوره پرورش مرغ انجام می شود و به طور متوسط 160 تن گوشت مرغ روانه بازار استان می شود.
این کارآفرین گرمه ای گفت: در این واحد 4 نفر بطور مستقیم مشغول به فعالیت هستند که درصورت حمایت و مانع زدایی، امکان بکارگیری 2 نفر دیگر نیز وجود دارد.
بیگی به فاصله 2 کیلومتری مرغداری تا نزدیکترین روستا اشاره کرد و اظهارداشت: برای برقراری گرمایش این واحد مرغداری قول گاز یارانه ای داده شده اما طبق اعلام مسئولان اداره کل گاز استان در نوبت 150 قرار داریم که تا سال آینده هم امکان استفاده از گاز را نداریم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از گازوئیل برای گرمایش این واحد استفاده می شود که در هر دوره بین 20 تا 50 هزارلیتر مصرف می شود.
این کارآفرین جوان گرمه ای همچنین از موافقت با درخواست تامین و افزایش ظرفیت آب مورد استفاده در این واحد پرورش مرغ از 30 متر مکعب به 240 متر در ماه خبر داد و گفت: اما این موافقت نامه در پروسه طولانی نامه نگاری ها همچنان گیر کرده است.
وی مسیر راه یک هزار متری خاکی این واحد تولیدی را از دیگر مشکلات خود عنوان کرد و افزود: زمان بارندگی با مشکل مواجه می شویم و با وجود اینکه چندین بار با هزینه شخصی مخروطه نیز در این مسیر ریخته ام اما هربار با بارندگی هایی این منطقه از بین رفته و سرمایه من هدر می رود.
بیگی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در این مجموعه از برق 3فاز استفاده می کنیم که با توجه به مشکلات قطعی برق، با تلفات زیاد جوجه ها مواجه می شویم و نیاز به خرید یک دستگاه موتور برق داریم که بالغ بر 100 میلیون قیمت دارد که در حال حاضر توانایی تامین این مبلغ را نداریم و تقاضا داریم از ارگانهای مربوطه که این مشکل را حل کنند.
انتهای پیام /