دوشنبه 5 آذر 1403

تاکید حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد بر لزوم ارتقا نیروی انسانی توسط مدیران کشور

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تاکید حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد بر لزوم ارتقا نیروی انسانی توسط مدیران کشور

امام جمعه موقت تهران گفت: ثمره مدیریت ما باید ارتقا سرمایه و نیروی انسانی کشور باشد؛ هر تصمیمی که ثمره‌اش توسعه نیروی انسانی نباشد مردود است.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در خطبه نخست نماز جمعه امروز تهران (5 آذر 1400) که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به سخنان امام علی (ع) اظهار داشت: انتصاب مالک اشتر به مقام استانداری و مدیریت استان مهم مصر و تعریف وظایف روشن، بیانگر چند حقیقت است. نخست اینکه تحقق آرمان‌های الهی و حرکت در مسیر جامعه‌ای که قیام به قسط و عدالت می‌نماید، مرهون نظام‌سازی و شکل‌گیری نظام سیاسی برآمده از آموزه‌های دینی است. بدون شکل‌گیری یک نظام سیاسی مقتدر، کارآمد و با حضور و مشارکت آحاد جامعه و مبتنی بر مبانی روشن وحیانی راه برای شکل‌گیری جامعه‌ای که در انتظار انبیا الهی است، فراهم نخواهد شد.

وی ادامه داد: ثانیا این نظام بر چند اصل استوار است. مهمترین اصل و زیرساخت نظام سیاسی، "شایسته‌سالاری" است. انتخاب مالک اشتر آن هم در جایگاهی که شخصیتی فرزانه و فرهیخته، توانا و باانگیزه به نام "محمد بن ابی‌بکر" قرار دارد، حکایت از این واقعیت می‌کند که در نگاه سیاسی و مدیریت امام علی (ع) انتخاب مدیران صالح، شایسته، ممتاز، پیشرو و پیشگام اولویت نخست است. همچنین این نظام باید بر چند قائده حرکت کند. نخست در دست داشتن یک برنامه مدون با تعریف اهداف کلان و ارائه نقشه راه برای دستیابی به اهداف تعریف شده است. دوم اینکه نظارت، پایش، ارزیابی مستمر برای فاصله نگرفتن از اهداف و نقشه راه تعریف شده و تعهد مدیران و مقامات مسئول صورت بگیرد.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: نامه امام علی به مالک اشتر از نظر سند دارای جایگاه ارزشمندی است و از نظر سبک‌شناسی و درون‌مایه سخن نمی‌توان از شخصیتی به غیر از امام علی (ع) انتظار چنین چیزی داشت. این نامه با سه سند و سه سلسله حدیث نقل شده است. واژه‌های این کلام را باید مورد دقت قرار داد. مخاطب نیز به طور خصوص مسئولان کشور و مدیران ارشد، میانی و خرد در نظام جمهوری اسلامی هستند. آنگاه که مفاد این عهدنامه در جامعه ما تحقق پیدا کند، دولت اسلامی شکل خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در ادامه گفت: این منشور باید قاعده حکمرانی در اندیشه سیاسی توحیدی نام گذاشت و نخستین سند مدونی است که از انبیا و اوصیا در دست ماست. امام علی دو هدف والا را از حکمرانی بیان می‌کنند که "توسعه انسانی" و "عمران و آبادانی" است. امام علی می‌فرمایند که هدف از شکل‌گیری نظام اسلامی توسعه انسانی، تعلیم، تربیت و پاسخ به همه نیازهای افراد جامعه است. در ادبیات سیاسی امروز پایه‌ای‌ترین شاخص تمدنی برای پایش نظام‌های سیاسی، تامین نیازهای انسانی متناسب با تغییرات جوامع و پیدایش نیازهای نوین و به روزرسانی پاسخ‌ها به آن نیازها می‌باشد.

وی اضافه کرد: در اندیشه سیاسی امیرالمومنین پاسخ به تمامی نیازها مطرح است و تنها منوط به نیازهای مادی نیست. یک نظام سیاسی اسلامی، نیازهای انسان را رصد می‌کند و در مسیر پاسخ درست به آن نیازها، گام‌های عالمانه، متقن و محکم برمی‌دارد. ثمره مدیریت ما باید ارتقا سرمایه و نیروی انسانی کشور باشد. هر تصمیمی که ثمره‌اش توسعه نیروی انسانی نباشد مردود است و هر حرکتی که با نگاه به این هدف والا برداشته نشود، با اندیشه امام فاصله دارد.

امام جمعه موقت تهران گفت: کشور اسلامی باید در مرز آبادانی و عمران حرکت کند. توسعه انسانی و عمران و آبادانی در دستور کار دولت‌های پیشروست، اما ایران اسلامی، نظام ولایی باید در مرز توسعه انسانی و آبادانی و عمران کشور قدم بردارد و برای این هدف والا برنامه‌ریزی کند. امام در این رابطه به دو ابزار اشاره می‌کند که یکی نظام تامین مالی دولت و دوم نظام دفاعی دولت است. این دو گوهر گران‌بها اگر در دست دولت و ملت نباشد، به هیچ یک از اهداف خود دست پیدا نخواهد کرد. بسیج ستون فقرات دنیای اسلام است. اقتدار امروز ایران و محور مقاومت، برآمده از اندیشه بسیج و استقامت نیروهای دفاعی است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد خاطرنشان کرد: امنیت مهمترین سرمایه برای ارتقای کشور است. هرچند با اهداف تعریف شده در منشور حکمرانی امام علی (ع) فاصله داریم، اما سرمایه گران‌بهای استقلال و امنیت در دنیایی که صاحبان قدرت برای خلق ناامنی تلاش می‌کنند، دستاورد نظام جمهوری اسلامی، شهدا، جانبازان، آزادگان، ایثارگران و بسیجیان سلحشور است. این سرمایه گران‌بها را باید پاس داشت. در پرتو این‌ها می‌توان به توسعه انسانی و آبادانی و عمران دست یافت. نیروی دریایی راهبردی که اقتدار و عزت و دانش ملت ایران را در برابر جامعه جهانی به نمایش گذاشته است، دستاورد نظامی است که فرماندهی کل آن در دست شخصیتی است که آراسته به علم و عدالت است.

ادامه دارد...