تبدیل تحریمها به فرصت / 10 درصد تولید ناخالص ملی باید در اختیار زیست فناوری قرار گیرد
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علم و فناوری ریاستجمهوری 21 دی با حضور مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری و جمعی از خبرنگاران برگزار شد. مصطفی قانعی در ابتدای نشست با توجه به حضور ایران فعال ایران در عرصه زیست فناوری گفت: یکی از فرهیختگیهایی که در کشور به موقع انجام شد، زیست فناوری است. در دوره قبل گروهی از دانشمندان با نخست...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علم و فناوری ریاستجمهوری 21 دی با حضور مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
مصطفی قانعی در ابتدای نشست با توجه به حضور ایران فعال ایران در عرصه زیست فناوری گفت: یکی از فرهیختگیهایی که در کشور به موقع انجام شد، زیست فناوری است. در دوره قبل گروهی از دانشمندان با نخست وزیر وقت دکتر عارف به فکر توسعه زیست فناوری افتادند و آن را تبدیل به شورا کردند و پس از آن ستاد زیست فناوری شکل گرفت.
دبیر ستاد زیست فناوری ادامه داد: در مصوبه دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی کلیه سیاست گذاری ها، برنامه ریزی و هماهنگی در حوزه زیست فناوری به عهده ستاد است.
وی افزود: حوزه زیست فناوری در اقتصاد، اشتغال و رشد کشور تاثیر داشته است. مشخص بوده بخش بیشتری از تحقیقات توسعه فناوری در این قسمت صورت گرفته است و رشتههای دیگری وارد این رشته شدند و باعث شد در حوزه زیست فناوری نانو، متالوژی و دیگر رشتهها در این حوزه فعال هستند.
وی با اشاره به ساخت واکسن کزونا توسط یک شرکت دانشبنیان افزود: خوشبختیم که همان شرکت دانش بنیانی که کار واکسن کرونا را انجام داد در حوزه واکسن سرطان نیز ورود پیدا کرده است. قانعی تصریح کرد: حوزه دیگر بیو سنسورها هستند، شتاب دهنده بیوسنتور ما آماده است و در حال بازدهی محصولات است. یک بازوی ستاد، دانش هایی است که اگر به آن نپردازیم کشور با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به تعدا شرکتهای دانشبنیان در این حوزه افزود: 700 شرکت در حوزه زیست فناوری حضور دارند.
وی با اشاره به تحریمها گفت: ما تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کردیم. اگر در تحریم نبودیم حق ساخت برخی مولکول دارویی را نداشتیم چون در پتنت یک کشور خارجی بود؛ اما تحریم منجر به رشد داروهای بیوتک شد.
قانعی با اشاره به ساخت واسکن کرونا و صادر کردن ان به دیگر کشورها ادامه داد: یک کشوری که متقاضی واکسن بود و کسی که به آن نمیداد سال بعد به دلیل واکسن زیاد توانست صادر کند و در سازمان بهداشت جهانی نام ایران با ساخت 6 واکسن در این زمینه در صدر لیست قرار گرفت.
وی با اشاره به تولید سهم بخش زیست فناوری در تولید ناخالص داخلی افزود: 10 درصد gdp کشور را هدف گذاری کردیم و از حکمرانی انتظار همکاری داریم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به همکاری با وزارت اموزش و پرورش گفت: یکی از کارهای اساسی ما ورود به مدارس و مطرح کردن بحث زیست فناوری در مدارس بود. در نشست اخیر ما 5000 دانشآموز شرکت کردند.
قانعی ادامه داد: در حوزه سلامت خوب جلو رفتیم. نقص ما در حوزه کشاورزی و است و این نفص را میتوان این را از تعداد کم شرکتهای دانشبنیان در این بخش متوجه شد.
وی گفت: دو مطلب سرفصل کا توسعه زیست فناوری است. ما بر روی کمآبی تمرکز داریم و تمرکز ما بر زیست دریاست دومین کار زیستی ما بحث مربوط به تطبیق دادن با شوری است؛ یعنی همان چیزی که با آب شیرین رشد داده میشود با اب شور نیز بتوان ان را رشد داد. این تهدیدها با فناوری به فرصت تبدیل میشود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تصریح کرد: آنچه در آینده باید رخ دهد و کشور باید قبول کند، این است که 10 درصد تولید ناخالص ملی در اختیار زیست فناوری قرار گیرد.