تبدیل 20 هکتاز ار اراضی "تالاب انزلی" به زبالهدانی
نماینده رئیسجمهور در هماهنگی سیاستهای کلی توسعه دریامحور گفت: 20 هزار هکتار از تالاب انزلی به انباشت زبالههای شهری و صنعتی تبدیل شده که این باعث از بین رفتن تالاب خواهد شد. لذا باید در جهت احیای تالاب تلاش کنیم تا به وضعیت قبلی خودش برگردد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر عبدالعلیزاده؛ نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور، از پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی بازدید کرد. در این بازدید، ظرفیتهای پژوهشگاه برای توسعه دریامحور، بهویژه در سواحل مکران، بررسی شد و چند طرح علمی و فناورانه نیز رونمایی شد.
در این رویداد، از اولین «آزمایشگاه هوش مصنوعی اقیانوسی» و «طرح فناورانه سامانه به آباندازی و بازیابی پیستون کرر» که برای نمونهبرداری از رسوبات اعماق دریا طراحی شده، رونمایی شد. همچنین «اطلس اقیانوسشناسی ساحلی دریای خزر»، محصول دادههای سالیان اخیر پژوهشگاه، معرفی شد.
"تالاب انزلی و پریشان" به طرح حفاظت مشارکتی اضافه شدنددکتر مرتضی توکلی؛ رئیس پژوهشگاه اقیانوسشناسی، با ارائه گزارشی جامع از فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و میدانی در حوزه علوم دریایی و اقیانوسی، بر نقش این پژوهشگاه در توسعه سواحل مکران تأکید کرد و خواستار حمایت بیشتر از فعالیتهای تحقیقاتی شد. وی با اشاره به خطرات سونامی برای منطقه مکران، بر لزوم برنامهریزی و پیشگیری علمی تأکید کرد.
عبدالعلیزاده نیز در سخنان خود، حضور ایران در جنوبگان را یک ضرورت دانست و این موضوع را اقدامی علمی و راهبردی توصیف کرد.
وی همچنین به پتانسیل گردشگری جنوبگان اشاره کرد و خواستار مشارکت علمی و مردمی در این زمینه شد.
در خصوص تالاب انزلی، عبدالعلیزاده تصریح کرد: «ما جدی هستیم که تالاب انزلی را احیا کنیم. 20 هزار هکتار تالاب به انباشت زبالههای شهری و صنعتی تبدیل شده است که این باعث از بین رفتن تالاب خواهد شد. لذا باید در جهت احیای تالاب تلاش کنیم تا به وضعیت قبلی خودش برگردد.»
این جلسه با بازدید از آزمایشگاههای هوش مصنوعی اقیانوسی و مرکز ملی دادهها و مخاطرات دریایی به پایان رسید، که در آن کارشناسان توضیحات جامعی درباره پروژههای تحقیقاتی ارائه کردند.