تجهیز ایستگاههای آتش نشانی به نردبانهای بلند / خودکفایی در تولید تجهیزات آتش نشانی
هاشمی گفت: در حال حاضر آتش نشانی تهران مجهز به 42 نردبان با سایزهای مختلف است که میتوانند برجهای پایتخت را پوشش دهند.
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران اظهار کرد: نمایشگاه رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی با همت روسای سازمان آتش نشانی برپا شده است.
وی با بیان اینکه طی دهه گذشته فعالیتها در این زمینه به صورت جدی آغاز شده است، افزود: خوشبختانه در این دهه ایستگاههای آتش نشانی تجهیز شد، البته هنوز این تجهیزات کافی نیست و باید به روزتر شوند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر 130 ایستگاه آتش نشانی در شهر تهران فعالیت میکنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه در تهران 350 محله وجود دارد باید تعداد ایستگاهها افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم به این مرحله برسیم که در هر محله یک ایستگاه آتشنشانی وجود داشته باشد میتوانیم بگوییم اوضاع خوب است.
هاشمی بیان کرد: صنعت آتش نشانی صنعت ویژه و گرانی است و برخی از تجهیزات و امکانات منحصر به فرد هستند و در برخی از کشورها تولید میشوند، اما فعالیتهایی در زمینه ساخت داخل آغاز شده است.
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: امروز که من بازدید میکردم متوجه شدم که خوشبختانه در همه زمینهها صنعتگران ما وارد شدند و در بسیاری از موارد هم توانستند با نمونه خارجی رقابت کنند و نمونههای بهتری را در داخل بسازند.
هاشمی اضافه کرد: سازمان آتش نشانی باید این تجهیزات را تایید کند تا در ساختمانها مورد استفاده قرار بگیرند. برگزاری چنین نمایشگاهی را باید غنیمت شمرد، زیرا ارتباط بسیار تنگاتنگی بین سازمان آتشنشانی و این صنعت برقرار میشود و افراد راحتتر میتوانند از این تجهیزات استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مهمترین نکته اعلام حریق است، گفت: در زمینه اعلام حریق توانستهایم وضعیت مناسبی را پیدا کنیم. اعلام حریق در برخی از مواقع تبدیل به یک چوپان دروغگو شده است و گهگاهی سوت الکی میکشد و وقتی آتشنشانان به محل مراجعه میکنند متوجه میشوند که خبری نیست به مرور زمان ممکن است توجه خود را از دست بدهند.
رئیس شورای شهر تهران اظهار کرد: این دستگاهها باید با دقت بالا تولید شوند تا به صورت بیهوده اعلامحریق نکنند، البته صنعتگران در این جهت در حال حرکت هستند.
هاشمی با بیان اینکه در زمینه تجهیزات فلزی مرتبط با حریق به خودکفایی رسیدهایم، گفت: در گذشته این نوع تجهیزات از خارج وارد میشدند، اما امروز توسط تولید کنندگان داخلی تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه تجهیزات روز به روز در حال ارتقا هستند، گفت: یکی از مراحل گرفتن پایان کار ساختمان یا حتی دریافت پروانه به آتشنشانی مربوط میشود.
رئیس شورای شهر تهران افزود: با حضور سازمان آتشنشانی به طور حتم این تجهیزات بیش از پیش مورد استفاده قرار میگیرد. آتش نشانی باید زمینه را فراهم کند تا شهروندان نسبت به خرید این تجهیزات اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه اطفاء حریق در برخی از موارد توسط پودرهایی انجام میشود که نوع گیاهی و آبی دارند، گفت: خوشبختانه در این نمایشگاه در رابطه با تجهیزات آب پاش خوب عمل شده است.
هاشمی گفت: تولیدکنندگان ایرانی در زمینه تولید لباسهای مخصوص آتشنشانی از جمله ماسک و دستکش خوب عمل کردند، البته هنوز زمینه ساخت پارچه فراهم نشده است، اما امیدواریم که همانند چادر مشکی بتوانند پارچههای مخصوص آتش نشانی را نیز تولید کند.
رئیس شورای شهر تهران افزود: در رابطه با سازمان آتشنشانی امروز نظرها فرق کرده و بودجه مناسب تری برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی گفت: بعد از حادثه پلاسکو و آن دختر خانمی که از یکی از ساختمانهای خیابان جمهوری سقوط کرد، نقطه عطفی در تامین اعتبارات آتشنشانی به وجود آمد.
هاشمی بیان کرد: پس از این حوادث دو درصد از عوارض ساختمانی به صورت مستقیم به حساب آتشنشانی منتقل میشود و از نظر مالی امکانات خوبی دارند.
رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: خوشبختانه سال گذشته پیش از گران شدن ارز و تحریمها توانستند نردبانهایی را خریداری کنند. در حال حاضر آتش نشانی تهران مجهز به 42 نردبان با سایزهای مختلف است که میتوانند برجهای پایتخت را پوشش دهند.
رئیس شورای شهر تهران دی ماه را یک ماه مهم دانست و گفت 16 سال قبل زلزله بم که یک حادثه دلخراشی بود در دی ماه اتفاق افتاد، همچنین زلزله کرمانشاه و حادثه پلاسکو نیز در دی ماه اتفاق افتاد و به نظر میرسد قرار است حوادث شهری در دی ماه اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: میتوانیم این ماه را به صورت ثابت برای برگزاری این همایش در نظر بگیریم؛ حوادثی از جمله سیل، زلزله و آتش سوزی اجتناب ناپذیر هستند، اما با آمادگی کافی تجهیزات لازم نیروی انسانی و آموزش میتوانیم به سمتی حرکت کنیم که آسیب پذیری را کاهش دهیم و خوشبختانه سازمان آتش نشانی به عنوان یک سازمان پیشرو در این زمینه عمل میکند.
هاشمی با بیان اینکه در سیل فروردین ماه سازمان آتشنشانی به عنوان پیشروترین گروه برای کمک به سیل زدگان لرستان، خوزستان و گلستان اقدام کرد، گفت: هم چنین در سیل اخیر نیروهای آتش نشانی از تهران به اهواز اعزام شدند و حضور آنها بسیار موثر بود.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به نقش تجهیزات در زمینه ایمنی و آتش نشانی اظهار کرد: اگر تجهیزات مناسب وجود داشته باشند آتشنشانان در کنار شجاعت و جسارت میتوانند مبارزه بهتری داشته باشند و جانشان به خطر نیفتد.
هاشمی ادامه داد: امسال، سال رونق تولید ملی نامگذاری شد و باید موانع رونق تولید برداشته شوند. این موضوع باعث میشود تولیدکنندگان داخلی از مسیر صنعت جدا و ناامید نشوند.
وی گفت: در شرایط تحریم باید موانع به گونهای روشن شود که نقش تحریم کنندگان کم رنگتر شود و صنعتگران با شدت و کیفیت بهتری به کار خود ادامه دهند.
انتهای پیام /