سه‌شنبه 6 آذر 1403

تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد

سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری گفت: تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد تا بتواند از مسائل اقتصادی صرف فراتر رفته و ابعاد عمیق تر از اخلاق و معنویت را مدنظر قرار دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از صبح زاگرس مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه یاسوج در سالن دکتر عسکریان دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم دکتر داداش پور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، معاون اقتصادی استاندار، جمعی از مسولان کشوری و استانی حضور دارند. گودرزی معاون مالی دانشگاه یاسوج گفت: فرصت پیش آمده را مغتنم شمرده و از همه مدیرانی که از روزهای آغازینی که برای توسعه و تعالی دانشگاه فداکاری کرده اند تشکر و قدردانی می کنم، از آقای مهندس پیروز زمانخان تا مرحوم دکتر محسن عسگریان روحشان متعالی باشد. همچنین از آقای دکتر اردوان ارژنگ، دکتر شاپور رمضانی، دکتر محمودرضا رحیمی، دکتر احمد عریان، و هم اکنون آقای دکتر بهادر کرمی تشکر و قدردانی می کنم.

گودرزی اظهار کرد: گرچه می دانم همه این عزیزان با همه توان کوشیده اند، تا دانشگاهی بهتر از قبل بسازند و به کشور معرفی نمایند، با تمام وجود از همه آنها قدردانی می کنم. ولی به رسم ادب، از آقای دکتر عریان، به پاس قدردانی از زحمات این برادر ارجمند به سه نکته اشاره می کنم.

گودرزی گفت: به لطف پروردگار همه ما یا پدر هستیم، یا طعم زیبای پدری را چشیده ایم، هر گاه در فعالیت ها و رفتارهای دکتر عریان در دوره مسئولیتش را مرور می کنم تنها واژه ای که می تواند بار معنایی این مسئولیت را به دوش بکشد پدری کردن به معنای واقعی کلمه است. دانشگاه تنها فرزندش بود و خواب و خوراک و همه زندگی اش همین تنها فرزند بود.

وی بیان کرد: تجربه ارزشمند ایشان پندآموز است، باید بپذیریم تجربه کارساز و مؤثر و مفید تنها در بستر زمان و با قرار گرفتن در میدان های عمل به دست می آید. گاهی در بررسی مسائل کاری و تصمیم گیری ها، نظری را به پشتوانه تجربه وسیعش عنوان می کرد که برای مدیران جوانی همچون حقیر پذیرفتنی نبود و مخالفت می کردیم ولی مدت ها بعد نتییجه تصمیم که آشکار می شد متوجه ژرف اندیشی ایشان و کاربست تجربه در مدیریت آینده نگر را نظاره می کردیم.

گودرزی اظهار کرد: حسن خلق عملی ایشان برای همه میزبانان، خانواده دانشگاه یاسوج، چه آنهایی که نقد داشتند و چه آنهایی که همراهی می کردند، مثال زدنی است. در اوج ناراحتی از همکاران به سبب کم کاری یا خطا در انجام امور، سعی می کرد حتی در انتخاب واژه ها، برای بیان ناراحتی و تذکر واژه ای را بکار نبرد که موجب رنجش همکاران شود.

وی گفت: همه ما باید کمک کنیم که در مسیر پیشرفت باشیم، با یک نفر تنها نمی شود کار کرد، بپذیریم هر مدیری که به دانشگاه آمده برای کار کردن و فعالیت حضور پیدا کرده است.

سید جواد هاشمی سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این آیین گفت: آقای دکتر عریان منشأ خدمات در استان بوده‌اند و از چهره‌های علمی جنوب کشور هستند.

وی افزود: آقای دکتر کرمی نیز از چهره‌های شناخته شده علمی استان کهگیلویه و بویراحمد هستند که معرف حضور هستند و نیازی به تعریف و توصیف نیست، امیدواریم بتوانند با توان علمی که دارند جهش خوبی را در سطح دانشگاه استان داشته باشند.

وی گفت: دانایی به شکل امروزی در کانون روندی قرار دارد که جامعه مدرن را شکل می دهد. امروزه تحصیلات عالی و تحقیقات از اجزای ضروری فرهنگ، اقتصاد اجتماعی و توسعه پایدار جامعه ها به شمار می رود. تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد تا بتواند از مسائل اقتصادی صرف فراتر رفته و ابعاد عمیق تر از اخلاق و معنویت را مدنظر قرار دهد.

هاشمی اظهار کرد: دانشگاه بی آنکه ماهیت علمی خود را خدشه دار کند باید در تمام جوانب جامعه و زندگی حضور داشته باشد. دانشگاه را نمی توان وجودی مستقل در نظر گرفت و بیانگر ساختار و وضعیت کلی اجتماع است.

وی افزود: اهمیت در آموزش عالی را بر حسب تناسب میان انتظار جامعه از موسسات و کارکردهای واقعی آنان سنجید که مستلزم اخلاق مداری، بی طرفی سیاسی، ظرفیت نقادانه، پیوند محکم بین مشکلات جامعه و بازار کار و جهت گیری درازمدت در جهت اهداف و نیازهای اجتماعی است.

هاشمی بیان کرد: دولت مسئولیت ایجاد محیط مناسب، توسعه علمی، وضع رهنمودهایی برای خط و مشی علمی را برعهده دارد. پیوند میان دانشگاه، صنعت و جامعه از مهمترین موضوعاتی است که دولت باید به آن توجه کند، دولت شکل دهنده دامنه ای از روابط است که هدفش تعیین جایگاه مردم است.

سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری گفت: به عقیده فوکو، دانشگاه صرفا نهادی نیست که بی طرفانه به ترویج دانش بپردازد، بلکه هر نظام آموزشی در واقع روش سیاسی برای حفظ و اصلاح گفتمان ها است، بنابراین با قدرتی که دانشگاه دارد می توان گفتمان های رایج و باطل را به زیر کشید و نقش دانشگاه را در ابعاد مختلف جامعه و زندگی گسترانید.

هاشمی اظهار کرد: دانشگاه باید نقش مهمتری در خدمت به جامعه ایفا کند، به ویژه در زمینه های فقرزدایی، از میان برداشتن خشونت، تعصب، بی سوادی، گرسنگی، فساد و بیماری گام بردارد که عمدتا از طریق تحلیل مسائل و مشکلات صورت می گیرد.

وی گفت: امروز مهمترین کارکرد دانشگاه کارکرد پژوهشی است، و اثرگذارترین و کارآمدترین بازخود محیط دانشگاه فعالیت های پژوهشی است، امیدواریم دانشگاه ما در منطقه برتری علمی خوبی داشته باشد و آنگونه که شایسته جوانان ما است در مقامات علمی بدرخشند و از این جایگاه دفاع شود.

هاشمی بیان کرد: دو انتظار از رئیس دانشگاه دارم، به توصیه مقام معظم رهبری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه بسیار تأثیرگذار و مفید است، انتظار دارم ریاست محترم جدید دانشگاه این توصیه را در دانشگاه مدنظر قرار دهند.

هاشمی گفت: توصیه دوم حمایت از تشکل های شناسنامه دار دانشجویی در دانشگاه، ان شاالله این فعالیت ها در جهت پیاده کردن اهداف نظام اسلامی و پیروی از منویات مقام معظم رهبری اثرگذار باشد.

احمد عریان رئیس قبلی دانشگاه یاسوج در آئین تودیع خود به عملکردش در این دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: جایگاه دانشگاه یاسوج در دنیا رتبه 500 است و در آسیا رتبه 98 را داریم. وی افزود: با 130 سازمان و نهاد قرارداد داریم و دانشگاه یاسوج این توانایی را دارد که مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد را برطرف کند.

عریان از مسئولان ارشد استان خواست که برای رفع مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد به نیروهای سطح پایین و دست چندم بیرون از استان اعتماد نکنید و کارها را به نیروهای این دانشگاه اعتماد کنید.

عریان با بیان اینکه دانشگاه یاسوج روی یک مدار قانونی و علمی قرار گرفت، گفت: ما شهردار نبودیم که نمی‌دانستیم می‌خواهیم چه کنیم.

عریان در ادامه با بیان اینکه دانشگاه یاسوج از طایفه‌گرایی بیرون آمد، افزود: هیچ انتصابی را بر اساس قوم و طایفه انتخاب نکردیم و زمانی دانشگاه یاسوج که قلمرو طایفه خاص بود، پایان یافت. در دانشگاه یاسوج از همه گرایش‌ها برای مدیریت‌ها انتخاب کردیم.

بهادر کرمی رئیس جدید دانشگاه یاسوج در آئین معارفه خود به عملکرد ارژنگ رئیس اسبق این دانشگاه اشاره کرد و گفت: با همت ایشان و پشتکار ایشان دوره تکمیلی و رشته‌های دکتری در دانشگاه یاسوج شروع شد.

وی در ادامه افزود: برای این دانشگاه به عنوان یک کارخانه انسان ساز و تمدن ساز حاضر شود کارهای را در اولویت قرار می‌دهم. توجه خاص به نیروی انسانی داخل دانشگاه، اساتید، دانشجویان و همکاران عزیزم برای من از اهمیت بالایی برخوردار است.

کرمی در ادامه گفت: نه آمده‌ام مدیریت کنم و نه ژست مدیریتی بگیرم، بلکه به عنوان یک برادر خادم آمده‌ام.

رئیس جدید دانشگاه یاسوج در ادامه گفت: هر روز دیدید در اداره دانشگاه یاسوج مشکل داریم در راهروهای دانشگاه آن را نگوئید، بلکه انتقادات و پیشنهادات خودتان را به خودم بگوئید.

وی گفت: درب اتاقم روی اساتید همیشه باز است و به رئیس دفترم این موضوع را هم تاکید کرده ام که هیچ استاد پشت درب اتاقم نماند.

انتهای پیام /

تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد 2
تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد 3
تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد 4
تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد 5