تحول بهداشت و درمان، رهاورد پیروزی انقلاب است / جهش پیشرفت های علمی و توجه ویژه به سلامت مردم
تحول بهداشت و درمان، رهاورد پیروزی انقلاب است که جهش پیشرفت های علمی و توجه ویژه به سلامت مردم در بخش های مختلف، قابل توجه است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، یکی ازمهمترین مولفه های مهم توسعه یافتگی در هر جامعه، بررسی وضعیت بهداشت و درمان است، توجه به مسئله بهداشت و درمان و توسعه امکانات در این حوزه می تواند منجر به افزایش سن امید به زندگی، کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان، افزایش سطح بهداشت در مناطق روستایی، دسترسی بهتر شهروندان به امکانات درمانی و بهداشتی را فراهم نماید.
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مانند بسیاری از حوزه های دیگر توجه به مسئله بهداشت و درمان چندان اولویتی نداشت به طوری که زیر ساخت های مورد نیاز مانند بیمارستانها، مراکز بهداشتی، خانه بهداشت فراهم نبود و بی توجهی به سلامت مردم به گونه ای بود که برای ویزیت بیماران، از پزشکان کشورهای دیگر مانند کشور هند و پاکستان استفاده می شد.
افزایش سن امید پس از پیروزی انقلاب
در سال های قبل از انقلاب تعداد کل پزشکان در کشور کمتر از هشت هزار نفر بودند اما به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران امروز بالغ بر 200 هزار پزشک در کشور در جای جای ایران مشغول ویزیت بیماران هستند، از دیگر پیشرفت های ایران در حوزه بهداشت و درمان، کاهش مرگ و میر مادران باردار است به طوری که بعد از انقلاب با توجه ویژه به این حوزه، میزان مرگ و میر مادران باردار بیش از 70 درصد کاهش یافته است.
تا قبل از پیروزی انقلاب سن امید حدود 54 سال بود اما امروز سن امید در مردان به 73 سال و در بانوان به 78 سال افزایش یافته است.
هر ساله بیش از 15 بیمارستان جدید در کشور به بهره برداری می رسد، بیمارستانهایی که با همه امکانات و تجهیزات در اختیار شهروندان قرار می گیرند و امروز بالغ بر 970 بیمارستان در کشور مشغول به خدمت رسانی هستند.
اما در استان لرستان با پیروزی انقلاب، شرایط برای گسترش بهداشت و درمان مهیا شد و تا قبل از انقلاب هیچ خانه بهداشتی در روستاهای استان وجود نداشت ولی با پیروزی انقلاب، بیش از 637 خانه بهداشت در مناطق مختلف و روستاهای دورافتاده ایجاد شده که با نیروهای بهداشتی و درمانی مشغول به خدمت هستند.
افزایش تعداد بیمارستانها از 5 به 18 بیمارستان
صالح آزادبخت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: سه هزار و 67 تخت فعال در استان وجود دارد که از این تعداد، دو هزار و 500 تخت دانشگاهی و بیش از 500 تخت غیر دانشگاهی وجود دارد، نرم کشوری به ازای هر هزار نفر 1.7 تخت باید فعال باشد که در استان این عدد مطابقت دارد.
وی افزود: در بخش تخصصی، در حال حاضر 465 پزشک متخصص و 50 پزشک فوق تخصص در بیمارستان های استان وجود دارد و طبق استانداردها باید به ازای هزار 100 هزار نفر 40 متخصص و فوق تخصص باشد که در استان به ازای هر 100 هزار نفر 28 متخصص وجود دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: هر ساله تعداد زیادی پزشک متخصص جذب استان می شوند که با توزیع پزشکان متخصص به شهرستانها، تلاش شده تا در راستای سلامت مردم اقدام شود.
بهره برداری از 17 پروژه در دهه فجر
اما دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با 18 بیمارستان دولتی، سه بیمارستان تامین اجتماعی، یک بیمارستان ارتش و شش بیمارستان بخش خصوصی که جمعا 28 بیمارستان در استان فعال می باشند البته پروژه های نیمه کاره ای وجود دارند که با تکمیل آنها بر ظرفیت توسعه بهداشتی اضافه می شود.
همچنین 23 دستگاه سی تی اسکن و 11 دستگاه ام آر آی در استان وجود دارد که هر ساله بر حجم تجهیزات استان در این حوزه افزوده می شود.
تعداد بیمارستان های استان لرستان قبل از انقلاب پنج بیمارستان بود که امروز به 18 بیمارستان افزایش یافته است و هر یک از بیمارستانها دارای بخش های تخصصی و ویژه ای هستند که همه این موارد سبب شده تا شاهد ارتقای سطح بهداشت باشیم.
امسال در دهه فجر نیز 17 پروژه بهداشتی و درمانی توسط دانشگاه علوم پزشکی لرستان بهره برداری شده که بهره برداری از این پروژه ها، خدمت رسانی در بخش های مختلف را افزایش می دهد.
انتهای پیام /