تخصیص جایزه تحویل؛ راهکاری برای پایداری تولید گندم
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به افزایش قیمت تمام شده، تخصیص جایزه تحویل راهکاری مناسب برای پایداری تولید گندم محسوب میشود.
علیقلی ایمانی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر بررسیهای صورت گرفته در اکثر استانها وضعیت بارش و سبزینگی مزارع گندم مناسب است، اما کمبود کود هنوز کاملا مشهود است به طوری که هرکیسه 50 کیلویی کود را با نرخ 400 تا 450 هزارتومان باید خریداری کنند که با نرخ دولتی 300 هزارتومان اختلاف دارد.
به گفته او، با توجه به اهمیت خودکفایی گندم و پایداری تولید، وزارت جهاد باید تدابیری اتخاذ کند تا استانهایی که در مرحله داشت هستند، از لحاظ کمبود کود دچار آسیب نشوند.
ایمانی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که اگر حوادث غیرمترقبهای نظیر سیل و تگرگ نداشته باشیم و همواره کشاورزان به توصیههای فنی توجه کنند و سموم مورد نیاز برای مبارزه با بیماریها در اختیارشان قرار بگیرد، میزان خرید به 11 میلیون تن میرسد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه قیمت تمام شده گندم وارداتی بالای 20 هزارتومان تمام میشود، افزود: قیمت هر کیلو گندم در مبدا 250 تا 270 دلار است که با احتساب دیگر هزینهها بالای 400 دلار تمام میشود، درحالیکه اخیرا برخی افراد از گوشه و کنار که با کشاورزی آشنایی ندارند، اظهارنظرهایی مبنی بر ارزان بودن قیمت گندم وارداتی نسبت به داخلی دارند.
او ادامه داد: براساس قانون خرید تضمینی، نرخ خرید تضمینی هرکیلو محصول در شورای قیمت گذاری 19 هزار و 500 تومان مصوب شد که متاسفانه اظهارنظرهای غیرمنطقی برخی کارشناسان موجب شد تا قیمت خرید 2 هزارتومان کاهش یابد. ناگفته نماند مقایسه قیمت گندم داخلی و خارجی با یکدیگر کاملا اشتباه است چراکه آنها با آب سبز کشاورزی میکنند، درحالیکه کشاورزان داخلی 25 درصد قیمت تمام شده آنها به خاطر آبیاری با آب چاه گرانتر است که برای افزایش بهره وری در واحد سطح راهی جز اصلاح زیرساختها نداریم که این امر مستلزم منابع است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید کمکان پیگیر تخصیص جایزه تحویل به کشاورزان هستیم تا به نوعی با حمایت از قشر و جامعه کشاورزی از هدررفت گندم جلوگیری شود.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی