سه‌شنبه 2 بهمن 1403

تدوین کارگردانی دوم در فیلم است / دانشکده رسانه تدوینگران خلاق تربیت می‌کند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
تدوین کارگردانی دوم در فیلم است / دانشکده رسانه تدوینگران خلاق تربیت می‌کند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، فرهاد اسماعیلی مدرس دانشکده رسانه فارس در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران توانا با بیان این که تدوین در صنعت رسانه دارای نقش کلیدی است، گفت: تدوین دو تعریف دارد؛ تعریف علمی و آکادمیک که در کتاب است و تعریف کاربردی و عملیاتی که نیروی تدوینگر اجرایی می‌کند.

مدرس دانشکده رسانه خبرگزاری فارس گفت: ما به عنوان فردی که اثر را تولید می‌کنیم آن را اول منظم و قاعده‌مند می‌کنیم، به اثر هویت لحن و رنگ و مزه می دهیم؛ تدوین در واقع هویت بخشی یک اثر است یک تدوینگر تنها نماها را کات نمی‌کند بلکه با اندیشه خاص خودش بر روی فیلم اثر می گذارد. وی در ادامه افزود: کار تدوینگر تنها برش زدن و چسباندن فیلم نیست. تدوینگر با ترکیب و پیوند نماها به مفهوم تازه و به یک معنای تازه می رسد که می تواند گویای درونی و ذهنی، باور و جهان‌بینی آن فرد باشد.

این کارگردان سینما و تلویزیون تصریح کرد: تدوینگر می‌تواند احساس خود را هم در اثر جاری کند و می تواند ساختار دراماتیک اثر را هم غنا بخشد. اگر فیلمی نتوانند با استفاده از تکنیک های تدوین و نگاه تدوین بر مخاطب تاثیر بگذارد بسیاری از راش ها دور ریز خواهد بود.

* تدوینگری، کارگردانی دوم است

وی با تاکید بر درهم تنیدگی تدوین و کارگردانی در فرآیند تولید فیلم، گفت: اصطلاح کارگردانی دوم در رابطه با تدوین، یک باور رایج است ولی کارگردان‌ها دوست ندارند که تدوینگر کارشان را کارگردانی کند. افرادی که به قواعد فیلمسازی آگاه نیستند؛ دچار توهم هستند و می گویند برای راش‌ها در اتاق تدوین اتفاق‌هایی رخ می‌دهد.

اسماعیلی گفت: وقتی یک فیلم دکوپاژ و مراحل طولانی پیش تولید طولانی تری داشته باشد، در تولید دو اتفاق می‌افتد سرعت بالا می‌رود، هزینه کم می‌شود و خروجی بهتری اتفاق می‌افتد. هر چه زمان پیش تولید کمتر باشد سرعت کار پایین می آید و هزینه بیشتری ایجاد می‌شود و قطعاً خروجی خوبی هم در کار نخواهیم داشت.

وی تاکید کرد: فیلم هایی که پیش تولید طولانی و با برنامه و منظمی دارند در تدوین هم دارای موفقیت بیشتری می شود و دست بازتری در تدوین دارند.

* دانشکده رسانه، فرصتی طلایی است

مدرس رشته تدوین دانشکده رسانه خبرگزاری فارس گفت: تلاش ما در دانشکده رسانه فارس این است که آموزش‌های دانشجویان تنها محدود به تکنیک‌های تدوین نباشد؛ ما به دنبال ایجاد بصیرت و بینش در فکر و ذهن دانشجویان تدوین هستیم.

وی در ادامه گفت: هر دانشجوی مبتندی ممکن است با مدت کوتاهی آموزش، تکنیک‌های تدوین را فرابگیرد و تبدیل به یک اپراتور شود اما تبدیل به یک تدوینگر خلاق نمی‌شود. لازم است، یک مربی در کنار دانشجو حضور داشته باشد تا بگوید چه نکاتی باید در تدوین لحاظ شود.

اسماعیلی تصریح کرد: هدف نهایی و ریل‌گذاری دانشگاه این است که افراد ماهر که دارای دانش روز و سوابق تجربی هستند؛ نسلی آگاه به دانش و ذهن خلاق تربیت کند. البته وجه تمایز دانشکده رسانه فارس با سایر مراکز این است که ما به شکل تخصصی در حوزه رسانه و سایر رشته‌های مرتبط نیز فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی داریم.

وی گفت: تلاش من به عنوان استاد در دانشکده این است که فضایی را برای دانشجوها به وجود بیاورم که ساده ترین قسمت قصه های زندگی یا کشمکش های درونی خود را با جهان اطراف سوالات هستی‌شناسانه خود را تبدیل به پاسخ هایی با قاب های تصویری کنند.

مدرس دانشکده رسانه فارس گفت: آموزش محدود به ساعت کلاس نیست؛ تلاش می کنم با دانشجویان ارتباط برقرار کنم تا دنیای آنها را کشف کنم و در نهایت به یک ادبیات مشترک برسیم. این رویکرد کمک می‌کند در تربیت ذهن خلاق برای دانشجویان تدوین موفق‌تر باشیم.

اسماعیلی گفت: سینما تلویزیون و رادیو همیشه به تدوینگر نیاز دارد ممکن است یک فیلم بازیگر نداشته باشد مثل مستندها، دستیاری گریمور، نورپرداز، صدا بردار و منشی صحنه ولی نمی‌تواند تدوینگر نداشته باشد. شانس کار برای تدوین‌گران به شدت زیاد است البته باید کار زیاد بکنند، اشتباه کنند تا صیقل بخورند و گوهر وجودی آنها نمایان شود و به امضای خودشان برسند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، ثبت‌نام علمی کاربردی بدون کنکور و به‌صورت محدود در دانشکده رسانه خبرگزاری فارس برای علاقه مندان به اشتغال و مهارت‌آموزی در رسانه‌ها آغاز شده است.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید دانشکده رسانه فارس ثبت نام علمی کاربردی بدون کنکور این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است