سه‌شنبه 24 تیر 1404

تدوین 14 برنامه جبرانی برای احیای گردشگری پس از جنگ / دولت در کنار بخش‌خصوصی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تدوین 14 برنامه جبرانی برای احیای گردشگری پس از جنگ / دولت در کنار بخش‌خصوصی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر نقش بی‌بدیل گردشگری در بازسازی امید ملی، از تدوین 14 برنامه جامع و هدفمند برای جبران آسیب‌های جنگ 12 روزه خبر داد و گفت: امروز دولت با رویکردی مسئله‌محور، در کنار این وزارتخانه و بخش خصوصی ایستاده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - سیدرضا صالحی‌امیری روز دوشنبه 23 تیرماه 1404 در نشست هم‌اندیشی با مسئولان عالی‌رتبه اقتصادی کشور، نمایندگان تشکل‌های تخصصی و بخش خصوصی گردشگری و صنایع‌دستی، از تدوین 14 بسته جبرانی برای احیای این حوزه در دوران پساجنگ خبر داد و گفت: گردشگری، نخستین بخش آسیب‌پذیر و در عین حال نخستین حوزه بازآفرین در شرایط بحرانی است.

وی اظهار کرد: در جریان جنگ 12 روزه، بخشی از ظرفیت‌ها و فرصت‌های گردشگری و صنایع‌دستی کشور دچار آسیب شد. ما بلافاصله و بی‌وقفه، با مشارکت دستگاه‌های کلیدی اقتصادی کشور، مسیر تدوین برنامه‌های ترمیمی را آغاز کردیم. امروز 14 برنامه حمایتی تدوین و آماده اجراست.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به رشد چشمگیر گردشگری خارجی در ماه‌های پیش از بحران، گفت: در فروردین‌ماه امسال، شاهد رشد 48 درصدی ورود گردشگران خارجی نسبت به سال گذشته بودیم. این روند نویدبخش دستیابی به اهداف 8 تا 9 میلیون گردشگر در سال جاری و افق 15 میلیون گردشگر در آینده نزدیک بود. اما شرایط جنگی وقفه‌ای در این مسیر ایجاد کرد. با این‌حال، ما نه متوقف شدیم و نه دچار تردید؛ مسیر حمایت، ترمیم و احیا را با قاطعیت آغاز کردیم.

او با اشاره به جایگاه بی‌بدیل بخش خصوصی، تشکل‌ها و جوامع حرفه‌ای در پویایی این سه حوزه افزود: در جلسات گذشته، تعهد کردیم که دغدغه‌ها، مطالبات و مسائل شما را پیگیری کنیم. امروز این نشست با حضور چهره‌های اصلی دولتوزیر اقتصاد، دبیر هیئت دولت، معاون بانک مرکزی، رؤسای سازمان امور مالیاتی و تأمین اجتماعینشانه‌ای روشن از جدیت ما برای عمل به وعده‌هاست.

صالحی‌امیری گفت: از موضوعات بیمه و مالیات تا تسهیلات بانکی و معافیت‌ها، همه را در بالاترین سطح دولت دنبال کرده‌ایم. شخص رئیس‌جمهور، معاون اول، و وزرای اقتصادی با نگاه کاملاً حمایتی در کنار ما ایستاده‌اند. هیچ درخواست جدی‌ای از سوی ما نبوده که بانک مرکزی یا سازمان تأمین اجتماعی با آن مخالفت کرده باشند. این همدلی، بزرگ‌ترین سرمایه دولت برای نجات و توسعه گردشگری است.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به تحول رویکرد دستگاه‌های دولتی نسبت به این حوزه، افزود: در جلساتم با رئیس سازمان تأمین اجتماعی، صراحتاً اعلام شد که هیچ مسئله‌ای در صنوف گردشگری و صنایع‌دستی نباید بدون پاسخ بماند. این تحول رویکرد، ثمره دیپلماسی گفت‌و‌گو، اجماع نهادی و اعتماد متقابل است.

وی تصریح کرد: فعالان حوزه‌های گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی در روز‌های دشوار جنگ، شرافت، وفاداری و دلبستگی عمیق خود را به این سرزمین به‌روشنی نشان دادند. اکنون نوبت ماست که پاسخ این نجابت را با سیاست‌های حمایتی و اقدامات عملی بدهیم.

صالحی‌امیری در پایان با اشاره به افق روشن پیش‌رو تأکید کرد: دیگر حلقه مفقوده‌ای به‌نام "فقدان گفت‌و‌گو" وجود ندارد. امروز همه ارکان دولت در حال تعامل، مشارکت و هماهنگی‌اند. برای هر سه حوزه مأموریتی وزارتخانه، برنامه‌های دقیق، زمان‌مند، و راهبردی در حال اجراست. ما در مسیر احیا و جهش گردشگری ایستاده‌ایم، مصمم، منسجم و متعهد.