دوشنبه 5 آذر 1403

«ترامپ نماینده منکران تاریخ است»

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
«ترامپ نماینده منکران تاریخ است»

مدیر خانه موزه انتظامی درباره تهدید به حمله به مراکز فرهنگی ایران از سوی امریکا گفت: چنین ادعاهایی حتی اگر دروغین باشد، برای صلح جهانی و باج خواهی و زورگویی بین‌المللی هشدار دهنده است.

شکرخدا گودرزی، کارگردان تئاتر درباره تهدیدهای اخیر رییس جمهوری امریکا در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده نوشته است:

«ترامپ اعلام کرده 52 نقطه فرهنگی ایران در معرض حمله آمریکایی‌ها قرار دارد! این آشکارترین اعلام نظر در خصوص بی‌اعتنایی به قراردادهای بین المللی از جمله قطعنامه 2347 سازمان ملل است. قطعنامه‌ای که دلیل اصلی آن واکنش جامعه جهانی بود به حملات افسار گسیخته القاعده به میراث معنوی بشر در افغانستان و همچنین واکنشی بود نسبت به رفتار داعش در سوریه و عراق و اکنون این مساله توسط ترامپ نیز تکرار شده است!

در اصل فصل مشترک ترامپ و داعش و القاعده یک چیز است، هدف قرار دادن میراث معنوی بشر! میراثی که متعلق به یک کشور نیست بلکه برآیند تمدن و فرهنگ جهانی است و همه جهانیان طبق تمام قوانین، پروتکل‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی موظف به حفظ و نگهداری از این میراث مشترک بشری هستند. آیا طراحان چنین ادعاهایی به راستی نمی‌دانند چه می‌گویند؟ چرا می‌گویند؟ و بر چه اساسی و با چه جراتی به خود اجازه بیان چنین مطالبی را می دهند؟! و آیا جامعه جهانی در برابر چنین ادعاهایی ساکت می ماند؟!

چنین ادعاهایی حتی اگر دروغین باشد هشدار دهنده است برای صلح جهانی و باج خواهی و زورگویی بین‌المللی. طرح چنین گفتمانی جهان آسیب دیده و نگران کنونی را نه تنها به آشوب کشیده بلکه آن را به سوی جنگ هدایت می‌کند و بهانه‌ای می‌شود که شیوه تقابل سیاسی به از بین بردن تمام مظاهر تمدنی کشورها منجر شود. تلخی مساله زمانی است که چنین موضوعی از زبان بلندپایه‌ترین مقام سیاسی کشوری بیان می شود که خود را مدعی آزادی و دفاع از حقوق ملت‌ها می‌داند و با همین بهانه به اقصی نقاط جهان لشکر کشی می کند!

علی رغم تمام ژست‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای آن چه که به شکلی واقعی و تهدید کننده خود را نشان می‌دهد و بیان چنین مطالبی را هراس‌آور می‌کند همانا عدم تعادل شخصیتی فردی است که انتظار دست زدن به چنین عملی از او بعید نیست، زیرا در مدت زمامداری خود ثابت کرده است فردی نامتعادل و تاجر زبان بازی است که با استفاده از همین بهانه‌ها شرکای تجاری خود را متقاعد کرده که بیشترین خریدار کالاهای جنگی‌اش باشند.

او با تقویت سوژه ایران هراسی تسلیحات نظامی خود را روانه خاورمیانه کرده و منطقه را مبدل به بشکه باروتی کرده است که پیش بینی می شود با یک حرکت اشتباه بشکه باروت منفجر شده و جهان درگیر جنگی عالمگیر شود. (البته مقدمات چنین حرکتی با حمله به سردار سلیمانی و المهدی مهندس آغاز شده است که امیدواریم با خویشتنداری و استفاده از تمام امکانات بین‌المللی به بازی طراحی شده جنگ افروزان وارد نشویم). او با گسترش پایگاه‌های نظامی خود در منطقه از یک سو و ژست های آزادی‌خواهی از سوی دیگر توانسته اعتماد برخی از کشورهای منطقه را صددرصد کسب کند و برای این که قدرت کاذب خودش را برای فروش تسلیحات بیشتر به رخ آن ها بکشاند و آن ها به خرید بیشتر تسلیحات تحریک کند دست به اقداماتی می زند و فضای تبلیغاتی حول و حوش این موضوع ایجاد می کند که برخی کشورها آن را باور کنند و کشورشان را به انبار تسلیحاتی وی تبدیل کنند و او سود هنگفتی به جیب بزند و اقتصاد لرزان کشورش را از سقوط نشان دهد. (او صحنه واقعی جهان را با فیلم های حادثه‌ای هالیوود اشتباه گرفته است.)

متاسفانه او با اعلام نظر مبنی بر حمله به 52 مکان فرهنگی ایران و تکرار مجدد آن پا را از تجارت صرف فراتر گذاشته و سعی در امحاء میراث معنوی بشر دارد.

جامعه جهانی، مردم صلح دوست و طرفداران میراث معنوی بشر باید در مقابل اعلام بیشرمانه این مساله بایستند. چرا؟ چون چنین اظهار نظری غیر از کج سلیقه گی و عدم نگاه زیبایی شناسانه چه چیز دیگری می تواند باشد؟ کدام انسان است که با دیدین میدان نقش جهان، کاشیکاری های مسجد شیخ لطف الله، ستون های تخت جمشید، سی و سه پل، بیستون و طاق بستان و چغازنبیل و بسیاری از اماکن فرهنگی مجذوب ذوق و قریحه سازندگان این آثار قرار نگیرد و آرامش نیابد؟ کسی که چنین حرفی را می‌زند از زیبایی‌شناسی بی بهره است! جهان او نه جهان زیبایی و رنگ و فرم بلکه جهان او پول و جنگ و ژست‌هایی است که در خور یک رئیس جمهور نیست. او با اداهایی که از خودش نشان داده در حد یک رئیس جمهور با وقار و فرهنگ مدار ظاهر نشده. نه ظاهرش آرامش دارد نه باطنش، با غرور و تبختر مقابل دوربین ظاهر می شود و با ژست های ساختگی می خواهد نقاط پنهان روحش که همانا بی بهره گی‌اش از هنر و زیبایی است بپوشاند.

رفتار غیر فرهنگی ترامپ توسط افراد مختلف مانند نوام چامسکی، مایکل مور، مورگان فریمن و بسیاری از اهل هنر و اندیشه مورد نقد قرار گرفته و شاید به همین دلیل است که بسیاری از اهل هنر امریکایی می‌گویند او رئیس جمهور ما نیست!

نکته آخر اینکه ترامپ نماینده منکران تاریخ و نوکیسه‌گی است. چنین تفکری خود را معیار و سنجه تاریخ می‌داند پس برای پر رنگ نشان دادن نقش خویش حاضر است تمام آنچه که به گذشته و تمدن مربوط می شود منهدم کند تا خودش معیار سنجه و آغاز تاریخ باشد. این خطرناکترین تفکر نوکیسگانی است که می خواهند خودشان منشاء تاریخ باشند. چرا؟ چون فاقد تاریخ و گذشته و فرهنگ و تمدن هستند.»

انتهای پیام