ترانه علیدوستی
ترانه علیدوستی
اقتصادنیوز: ترانه علیدوستی با انتشار عکسی تولد نوید محمدزاده را تبریک گفت.
تهران - ایرنا - حقوقدان سینمایی با اشاره به بیانیهای اعتراضآمیز دست اندرکاران زن سینما گفت: صنوف حتما در این زمینه راهگشا هستند؛ البته یک نظام صنفی به این معنا که درباره آن فکر، برنامهریزی و راهکارهایی در آن ارائه شده باشد، میتواند نقش مهمی در پیشگیری از چنین رویدادهایی داشته باشد.
اخیرا تعدادی از زنان سینماگر با امضای بیانیه ای نسبت به «رواج خشونت و آزار جنسی در سینمای ایران» اعتراض کرده و نوشتهاند: «هرگونه خشونت، آزار و باجگیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم.»
مرتضی محمودوند گفت: یک هنرمند مظلومه رسما مصاحبه می کند که وقتی پشت صحنه مورد تعرض جنسی قرار گرفتم، فلان هنرمند سرشناس مرا به باد کتک گرفت. می خواهم بگویم این غربتی بی اصل و نسب چه کسی است که در کشور اسلام و شهدا، به این حد از گستاخی رسیده که اینگونه تعرضی را انجام دهد؟
در تازهترین واکنشها به بیانیه افشاگرانه صدها سینماگر زن سینمای کشورمان، خانه سینما و انجمن بازیگران سینمای ایران ضمن صدور بیانیههای جداگانهای که نشاندهنده و القاکننده تردید صادرکنندگان آن است
چندی پیش بیانیهای که تاکنون به امضا حدود 300 نفر از زنان دستاندرکار سینمای ایران رسیده است، با عنوان «بیانیه زنان دستاندرکار سینما در اعتراض به خشونت علیه زنان در این عرصه» منتشر شد که در آن نام چهرههای سرشناسی نظیر ترانه علیدوستی، نیکی کریمی و هدیه تهرانی نیز دیده میشد.
موضوع وجود برخی فسادهای اخلاقی در سینما اولین بار 11 سال پیش و در پاییز سال 90 توسط مرحوم فرجالله سلحشور بیان شد که با انتقاداتی از سوی برخی امضاکنندگان همین بیانیه اخیر روبهرو شد.
روزنامه جوان نوشت: صدای کرکننده فساد اخلاقی که با بیانیه زنان سینماگر روحیه و عواطف جامعه را جریحهدار کرده، همان واقعیتی است که 11 سال پیش مرحوم سلحشور در مورد آن حرف زد، اما کسی نخواست آن را بشنود یا باور کند.
روزنامه جوان با اشاره به نامه زنان سینماگر ایران که در آن مدعی خشونت علیه خود شدند نوشت: صدای کرکننده فساد اخلاقی که با بیانیه زنان سینماگر روحیه و عواطف جامعه را جریحهدار کرده، همان واقعیتی است که 11 سال پیش مرحوم سلحشور در مورد آن حرف زد، اما کسی نخواست آن را بشنود یا باور کند؛ عدهای به خاطر منافعشان و عدهای به خاطر آلودگی.
محمدتقی نقدعلی در تذکر شفاهی خود خطاب به رئیس جمهور گفت: این موضوع ناشی از اعتماد بیجا در سالهای گذشته به برخی چهرههای به اصطلاح سلبریتی بوده است که تقاضا داریم که پیش از آن که در عرصه عمومی شاهد برخی هنجارشکنیها و کشف حجابها باشیم و مشکلاتی به وجود آید، ریاست جمهوری، وزارت ارشاد و دستگاه قضایی اقداماتی صورت دهند.
ایسنا نوشت: معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری از زنان هنرمند و دردمند دستاندرکار سینمای ایران برای حضور در نشستی در محل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بهمنظور طرح مسائل و مشکلات خود و تبیین راهکارهای عملیاتی برای صیانت از شأن و منزلت این زنان هنرمند، دعوت کرد.
انسیه خزعلی با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «جایگاه زنان در هنر سینما و حضور موثر آنان، لزوم صیانت از شأن والای این هنرمندان را طلب میکند. لذا خلا قوانین و دستورالعملها و حمایتهای لازم نباید حضور مفید و ارزشمند زنان در عرصه هنر هفتم را مخدوش کند.»
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری از زنان هنرمند و دردمند دستاندرکار سینمای ایران برای حضور در نشستی در محل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بهمنظور طرح مسائل و مشکلات خود و تبیین راهکارهای عملیاتی برای صیانت از شأن و منزلت این زنان هنرمند، دعوت کرد.
تهران - ایرنا - موضوع سادهای نیست. حرف زدن درباره خشونت علیه زنان سینماگر و روایت رویدادهایی که گویای دست درازیهای ناجوانمردانه به آنان باشد، کار دشواری است. آن هم در جامعهای که هزاران جوان رشید و باغیرتاش را فدا کرد تا مبادا کسی به خاک و ناموسش دست اندازی کند.