ترفندهای رفع سردی مغز
تغییر مزاج و سرد شدن مغز از مشکلاتی است که مردم از سالیان قدیم با آن درگیر هستند اما طب سنتی راهکار های مفید و تاثیر گذاری برای این مشکل ارائه کرده است.
به گزارش مشرق، بر اساس نظر اطباء طب سنتی ایرانی، سبک نادرست زندگی سبب بر هم خوردن مزاج انسان از حالت تعادل شده و این امر باعث ایجاد مشکلات بسیاری در خلق و خوی انسان می گردد. سردی مغز بیماری های جسمی و روانی فراوانی مانند افسردگی، حواس پرتی و کندی حافظه وآلزایمر، عصبی شدن و... را در پی دارد، به همین خاطر طب سنتی توصیه های فراوانی را برای رفع سردی مغز مطرح نموده است که در ادامه این بخش با آنها آشنا خواهید شد.
ترفندهای رفع سردی مغز
براساس توصیه های معروف این سینای بزرگ برای رفع سردی مغز به توصیه های زیر عمل کنید:
دود کردن اسپند
برای رفع سردی مغز که با عوارض فراوانی همراه است و زمینه ساز ابتلای به افسردگی، غم و اندوه در فرد می گردد، اسفند دود کنید چرا که دود حاصل از سوختن دانه های اسپند گرم است و خاصیت ضد ویروسی دارد.
مصرف و دود کندر
دود کردن کُندر گرم کننده مغز بوده و سبب تقویت حافظه و درمان آلزایمر و ضدعفونی محیط و پاکسازی هوا می شود، همچنین جویدن مقداری کندربه اندازه یک عدس یا نخود (یک بار در هفته) به گرم شدن مغز و رفع سردی آن کمک می کند.
چکاندن روغن های گرم در بینی
برای رفع سردی و کاهش رطوبت مغز تنقیه بینی با عطسه کردن یا چکاندن روغن های گرم (سیاه دانه، بنفشه، کنجد) در بینی نیز بسیار موثر است.
مصرف عسل به صورت ناشتا
برای رفع سردی مغز مقداری عسل را زیر زبان قرار دهید تا عسل با بزاق دهان تان مخلوط و به آرامی جذب مغز گردد. مصرف یک قاشق مرباخوری عسل به صورت ناشتا سبب گرم شدن مغز و رفع فراموشی می شود.
میل کردن مویز به صورت ناشتا
برای رفع سردی مغز و گرم نمودن آن روزانه به صورت ناشتا 21 عدد مویز میل کنید. طبع مویز گرم است و استفاده متداول آن سبب تقویت حافظه و مانع فراموشی می گردد.
درمان یبوست
برای جلوگیری از ابتلا به سردی مغز و بیماری هایی چون ام اس و آلزایمر، سردیجات و غذا های اسیدی مصرف نکنید و اگر به یبوست دچار هستید، هر چه سریع تر نسبت به درمان آن اقدام کنید.
استفاده از دمنوش ها
برای درمان سردی مغز دمنوش هایی مانند گل بنفشه، اسطوخودوس، گل گاوزبان، به لیمو، زعفران و زنجبیل را مصرف نمایید، مصرف این دمنوش ها به تقویت مغز کمک می کنند و مانع از ابتلا به بیماری های مغز و باعث پاکی مغز می شوند.
تغییر در سبک زندگی
برای رفع سردی مغز و گرم نمودن آن تغییر در عادت های روزمره مثل خواب زیاد در روزو بی تحرکی و... کمک می کند پس برای کاهش سردی در بدن و مغز درست و به اندازه ورزش کرده و روی خوابتان نظارت داشته باشید.
توجه به تغذیه
افراد مبتلا به سردی مغز می بایست در رژیم غذایی خود تغییراتی اساسی را بوجود آورند و از خوردن غذاهایی که سبب افزایش سردی در بدن می شود خودداری کنند ویا آنها را با مصلجاتش مصرف نموده و به توصیه های زیر عمل کنند:
صبحانه بخورید. شام را حذف نکنید. غذاهای غنی از چربی مثل دوناتها، همبرگر، چیپس، پنیرهای چرب و بستنی های خامه ای برحافظه تأثیرات منفی می گذارند. منابع دریایی و ماهی های چرب دریای آزاد بهترین منابع امگا3 هستند که به تقویت حافظه کمک می کنند. ویتامین های خانواده B6 ویتامین های مناسبی برای تقویت حافظه هستند. میوه های رنگی و سبزی ها به خصوص میوه های قرمز و بنفش حاوی آنتی اکسیدان های بسیار بالایی هستند و برای مغز مفیدند. بروکلی، کلم، گل کلم، ترب و ترب کوهی برای تقویت حافظه بسیار مناسب هستند. توصیه های دیگر برای گرم شدن مغز کشیدن سیگار خطر کاهش خون رسانی به مغز را افزایش و موجب آسیب های جبران ناپذیری به حافظه ما می شود. تماشای بیش از حد تلویزیون سبب کاهش فعالیت های مغزی و اختلال در عملکرد مغز در دراز مدت می شود. مراقب کلسترول باشید زیرا هر چقدر که کلسترول بد پایین تر و کلسترول خوب بالاتر باشد، حافظه ما بهتر خواهد بود. استراحت و خواب ناکافی نیز سبب اختلال در عملکرد حافظه می شود.
منبع: ایسکانیوز