تشخیص سرطان ریه تنها با یک آزمایش خون ساده امکانپذیر میشود
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، با توسعه فناوری تشخیصی جدید، امکان شناسایی سرطان ریه حتی در مراحل اولیه آن با آزمایش خون بیمار فراهم میشود. در این روش با فناورینانو و طیفسنجی رامان میتوان از یک قطره خون بیمار برای تشخیص سرطان ریه استفاده کرد. این روش در مراحل آزمایشگاهی بوده و هنوز تجاریسازی نشدهاست.
براساس این گزارش، این پروژه که در بیمارستان گورو در دانشگاه کره انجام شده به فناوری ختم شده که در آن تنها با یک قطره از خون بیمار میتوان سرطان ریه را شناسایی کرد.
این گروه تحقیقاتی اگزوزمهایی را از سلولهای محیط کشت 20 فرد سالم استخراج کرده و آنها را با نمونههای 43 بیمار مبتلا به سرطان که در مراحل یک و دو سرطان ریه بودند مقایسه کردند. در این پروژه با استفاده از طیفسنجی رامان بهبود یافته سطحی و با کمک فناورینانو، بیش از 2000 سیگنال طیفسنجی رامان تشخیص داده شد که با استفاده از این سیگنالها، محققان یک سامانه هوش مصنوعی مجهز به یادگیری عمیق را بهگونهای آموزش دادند که بتواند با موفقیت سلولهای سالم را از اگزوزمهای سلولهای سرطانی تفکیک کند و این کار با دقت 95 درصد انجام شد.
بنابر این گزارش، این گروه موفق شدند اگزوزمهای بیماران مبتلا به سرطان ریه را نسبت به اگزوزمهای حاصل از سلولهای سرطان ریه با حساسیت 84 درصد و انتخابگری 85 درصد دستهبندی کنند. این تیم تحقیقاتی معتقد است که با این روش حتی بیماران مبتلا به سرطان ریه که در مرحله اول هستند و تشخیص زودهنگام آنها دشوار است، میتوانند در مدت زمان نیم ساعت تنها با یک قطره خون، مورد آزمایش قرار گرفته و سرطان ریه آنها مشخص شود.
کیم میگوید: «با استفاده از این فناوری، بیمارستانها میتوانند آزمایش خون را برای شناسایی سرطان ریه به کار گیرند و آزمایش CT را فقط درصورت لزوم انجام دهند چرا که این آزمایش بیمار را در معرض تابشهای خطرناک قرار میدهد. این روش جدید بسیار مهم است زیرا میتواند بیماران را در مرحله اول بیماری با دقت نسبتا بالایی شناسایی کند.
انتهای پیام /
سرطان ریه تشخیص فناوری تشخیص سرطان ریه با یک آزمایش خون