تشکیل ساختار نهادهای مردمی در شبکه پایش جمعیت پلنگ ایرانی
تهران - ایرنا - مجری برنامه نظارت راهبردی بر اجرای برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران، به تشکیل ساختار نهادهای محلی در شکلگیری شبکه مناطق مرجع پایش جمعیت و زیستگاه پلنگ ایرانی اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، کارگاه آموزشی ساختار نهادهای محلی در شکلگیری شبکه مناطق مرجع پایش جمعیت و زیستگاه پلنگ ایرانی در حال برگزاری است.
آرزو صانعی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه دوره سوم از کارگاههای آموزشی مهارتی منطقهای پلنگ ایرانی منحصرا به موضوع پایش و شکلگیری شبکه مناطق مرجع در کشور میپردازد، افزود: در این کارگاهها به سه موضوع اصلی پایش زیستگاه، پایش جمعیت و ساختار نهادهای محلی پرداخته میشود که از اقدامات حائز اولویت در برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران به شمار میروند.
وی اظهار داشت: در این کارگاهها به ساختار نهادهای محلی پرداخته میشود زیرا این موضوع در زمره زیرساختهایی است که برای تشکیل مناطق مرجع مورد نیاز خواهد بود.
مدیرعامل موسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی ادامه داد: این کارگاه آموزشی در دو نوبت، طی روزهای شنبه - یکشنبه (7 و 8 دی ماه) و سهشنبه - چهارشنبه (10 و 11 دی ماه) برگزار میشود و طی آن به موضوع نهادهای محلی و در ادامه به مباحث پایش زیستگاه و جمعیت پرداخته خواهد شد.
صانعی یادآور شد: کارگاههای آموزشی مهارتی منطقهای پلنگ ایرانی که تاکنون در 8 استان کشور برگزار شده است با هدف پرداختن به موضوعات تخصصی بر اساس نیازهای آموزشی موجود و ایجاد امکان دسترسی به برنامههای آموزشی به صورت غیر متمرکز، از سال 1391 توسط موسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی پایهگذاری شده است.
وی گفت: در دورههای پیشین این سری از کارگاههای آموزشی به موضوعات طراحی، تحقیق و مطالعات نظاممند حیات وحش، آشنایی با اصول و روشهای توانمندسازی جوامع بومی و محلی، خبر، رسانه و کاربرد آن در حفاظت، پایش مشارکتی وضعیت پلنگ در ایران، راهبری محیط زیست و برنامهریزی مشارکتی برای تهیه و تدوین برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران، پرداخته شده است.
صانعی ادامه داد: مجموعه کارگاههای آموزشی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، اداره کل حفاظت محیط زیست استان لرستان، اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شهرداری منطقه 22 تهران و برنامه کمکهای کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی برنامه عمران سازمان ملل متحد در حال اجراست.
اجرای برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران که در سال 1394 در سازمان حفاظت محیط زیست تکمیل و به منظور اجرا ابلاغ شده بود، پس از سه سال وقفه، سرانجام امسال در دست اقدام قرار گرفته است. این برنامه جامع، شامل 11 محور است و جلب مشارکت و همکاری سازمانها و نهادهای متعددی در اجرای آن پیشبینی شده است.
پلنگ ایرانی یکی از زیرگونههای پلنگهای آسیایی است که در فهرست گونههای در معرض خطر انقراض فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت قرار دارد.
*س_برچسبها_س*