تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی / تصاویر قدیمی از آل کاپون / پروژه اتوجکتور شوروی / ده کشوری که میلیاردرها پولشان را مخفی میکنند / جنوا از نمای نزدیک
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی
موسولوینی دیکتاتور ایتالیا یکی از چهرههایی است که به اندازه هیتلر مورد توجه قرار نگرفته است. سخنرانی بنیتو موسولینی در 26 مارس 1939 در ایتالیا در توضیح دلایل اختلافات با فرانسه و تحریک مردم به جنگ را می بینید. در این سخنرانی، میزان تسلط و احاطه یک دیکتاتور به افکار شسته شده مردم روشن میشود؛ مردمی که به زندگی مرفه، افتخار و پاداش قاطعانه و با صدایی رسا "نه" میگویند و اطاعت و فرمانبرداری بدون مرز و کور خود را با افتخار تقدیم هوسهای زورگویانه یک دیکتاتور میکنند. بنیتو موسولینی 4:10 بعد از ظهر 28 آوریل کنار در ویلا دلموند پشت به دیوار به ضرب گلوله اعدام شد؛ بدون افتخار، بدون دادگاه، بدون اینکه جمعیتی شاهد اجرای این حکم باشند. سپس جنازه او و چند تن از فاشیستهای اعدام شده به جنوب میلان برده و همانجایی که 15 پارتیزان در آگوست 1944 در آنجا اعدام شده بودند رها شد. بدن پارتیزانها برای دید عموم در همانجا رها شده بود. خیلی زود مردم زیادی دور اجساد جمع شدند، مردم به جنازهها تف کردند، شلیک، و روی آنها ادرار کردند و به آنها لگد زدند. چهره موسولینی از شدت ضربات ترکیب خود را از دست داده بود. اجساد آنها به گیره قصابی بسته و سر و ته ساختار فلزی نیمه ساخته یک پمپبنزین آویزان شد. از زمان قرون وسطی سر و ته آویزان کردن اجساد مردم خاطی در ایتالیا، نمادی از شرارت شخص اعدامی به حساب میآمده است. اما در این مورد دلیل این کار حفاظت اجساد موسولینی و سایرین از دست مردم عصبانی و خارج از کنترل بود. ویدئو این واقعه را در تابناک ببینید.
آل کاپون معروفترین گانگستر و خلافکار آمریکا و بزرگترین نماد قانون شکنی در دهه 20 آمریکاست. او که یک آمریکایی ایتالیایی تبار بود که در نیویورک به دنیا آمد و در محله بروکلین خلافکاری خود را آغاز و سپس به شیکاگو منتقل کرد. کاپون یک خلافکار باهوش و زیرک بود که مدرکی از خود به جا نمیگذاشت و پلیس بعد از تصویب قوانین جدید توسط دولت توانست او را به دلیل فرار از پرداخت مالیات به 11 سال زندان محکوم کند. او در اواخر عمر دچار بیماری روانی شده بود و نهایتا در سال 1947 در اثر ایست قلبی جان خود را از دست داد.
در سال 1940 یک فیلم روسی با نام "آزمایش های روی احیای ارگانیسمها" منتشر شد که مستندی در مورد تحقیقات شوروی در مورد احیای ارگانیسمهای مرده بود. در این آزمایش ها از ماشینی به نام اتوجکتور استفاده شد تا قلب و ریه را خارج از بدن فعال نگه دارد. در نسخه کامل فیلم ادعا میشود که سگهایی با این روش پس از مرگ بالینی دوباره زنده شدهاند و چند ساعت به زندگی ادامه دادند. اما در درستی این ادعا شکهایی مطرح است و برخی دانشمندانی که ادعا کردهاند موقع انجام آزمایشها حضور داشتهاند، گفتهاند که سگها تنها چند دقیقه دوام آوردند. با این حال در تصاویر این ویدیو میتوان دید که سر بریده سگ نسبت به محرکهای صوتی، لمسی و شیمایی واکنش نشان میدهد. خلاصه این فیلم را در ویدیو تابناک ببینید.
ده کشوری که میلیاردرها پولشان را مخفی میکنند
کسب ثروت میلیاردی کار آسانی نیست. بسیاری از میلیاردرها سعی دارند، هر روز بیش از قبل ثروتشان را افزایش دهند اما قوانین وضع شده مالیاتی در بسیاری از کشورها مانع این امر است. به همین دلیل آنها سرمایه شان را به کشورهایی می برند که اصطلاحا بهشت مالیاتی نامیده می شوند.
«جنوا / Genova» شهری بندری در کرانه شمالی مدیترانه و شمال غربی ایتالیا و در نزدیکی مرز فرانسه است. واژه «جنوا» برگرفته شده از واژه لاتین «یانوا / ianua» به معنای دروازه یا واژه «جنو / Genu» به معنای زانوست. جنوا مرکز استان جنوا در شمال غرب ایتالیا در ناحیه لیگوریا و بندری کنار خلیج جنوا در قسمتی از دریای لیگوریاست. شهر کنار یک لنگرگاه طبیعی و در پای گذرگاهی در غرب رشته کوه های آپنینه واقع شده است. قبرستان استالینو، کلیسای جامع «سن لورنتزو / San Lorenzo»، «کلیسای آنونتزیاتا / Annunziata»، محل تولد کریستف کلمب، دانشگاه جنوا و... شماری از جاذبههای تاریخی جنوا است. زیباییهای جنوا را با کیفیت 4K در تابناک تماشا میکنید.