دوشنبه 24 دی 1403

تصویب راهکارهای بهینه‌سازی و کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تصویب راهکارهای بهینه‌سازی و کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی

نمایندگان مجلس با اصلاح بخشی از لایحه بودجه سال 1404، راهکارهایی را برای بهینه‌سازی و کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی تصویب کردند.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز دوشنبه در راستای رفع ایرادات شورای نگهبان درباره بخش اول لایحه بودجه سال 1404، راهکارهایی را برای بهینه‌سازی و کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی تصویب کردند.

این راهکارها با هدف تأمین فرآورده‌های نفتی مورد نیاز کشور و کاهش مصرف آن‌ها از طریق همکاری وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه، سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی و سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط اجرایی خواهد شد.

رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه در دستورکار مجلس

راهکارهای کلیدی تصویب شده:

1. مبارزه با قاچاق سوخت: اختصاص 3 درصد از منابع داخلی حاصل از کشف سوخت قاچاق برای اجرای اقدامات قانونی در حوزه‌های اجرایی، انتظامی، امنیتی و فرهنگی به منظور حذف کامل عرضه خارج از شبکه و قاچاق فرآورده‌های نفتی و گازی. این اقدامات توسط کارگروهی متشکل از معاون اول رئیس‌جمهور، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزرای امور اقتصادی و دارایی، نفت، کشور و اطلاعات، فرماندهان نیروی انتظامی و سپاه، و رئیس سازمان صداوسیما با حضور ناظران مجلس اجرایی خواهد شد.

2. تنوع‌بخشی به سبد سوخت حمل‌ونقل: افزایش سهم گاز مایع (LPG) تا سقف 500 هزار تن در سال و گاز طبیعی فشرده (CNG) تا سقف 30 میلیون متر مکعب در روز به منظور کاهش وابستگی به بنزین و گازوئیل.

3. تسهیل واردات خودروهای برقی و هیبریدی: اولویت‌دهی به اعطای مجوز و تسهیلات برای واردات اتوبوس‌ها، کشنده‌ها، خودروهای سواری و موتورسیکلت‌های برقی یا هیبریدی با استفاده از سوخت‌های جایگزین.

4. عرضه بنزین ویژه توسط بخش خصوصی: اعطای مجوز به بخش خصوصی برای واردات و عرضه بنزین با اکتان بالا در جایگاه‌های مشخص با معافیت از پرداخت سهم دولت از مالیات بر ارزش افزوده و عرضه آن به قیمت تمام‌شده با سود متعارف.

آیین‌نامه اجرایی: سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است آیین‌نامه اجرایی این راهکارها را با همکاری وزارت نفت و سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی حداکثر دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون تدوین و به تصویب هیأت وزیران برساند.

این اقدامات در راستای کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی و افزایش بهره‌وری انرژی در کشور اجرایی خواهد شد.